De Beste Crypto Nieuws App (2024)

In het moeras van duizenden verschillende cryptomunten is het lastig om een nieuwe munt met potentie te vinden en echt nieuws te onderscheiden van nepnieuws. Als jij graag nieuws over crypto wilt volgen, download je het best één van de Beste Crypto Nieuws App uit dit artikel!

Crypto kopen in 4 stappen

Begin ook met inspiratie op doen voor jouw volgende investering in crypto via de Beste Crypto Nieuws Apps of via de broker eToro!

Door al het nieuws dat er over crypto naar buiten gebracht wordt, is het handig om een van de beste crypto nieuws apps op je telefoon te hebben. Zo weet je zeker dat je altijd een betrouwbare plek hebt voor nieuws over bestaand en nieuwe cryptomunten. 

In dit artikel lees je wat de beste crypto nieuws apps zijn, hoe je zelf het best aan de slag kan met de beste crypto nieuws apps en waar je vervolgens crypto kan kopen. Lees snel verder of ga nu naar eToro en vind daar het laatste nieuws over cryptocurrency.  

Wat is een Crypto Nieuws App?

Een crypto nieuws app is een smartphone-app waarin je het laatste nieuws over allerlei cryptomunten kan vinden. Het nieuws kan gaan over ontwikkelingen in het Bitcoin netwerk of het ontstaan van nieuwe cryptomunten. 

Er zijn crypto nieuws apps die zich volledig focussen op nieuws brengen terwijl er ook een aantal apps zijn die je zowel voor nieuws app als broker kan gebruiken. 

Hoe gebruik je een Crypto Nieuws App?

Hoe je de crypto nieuws app gebruikt, is afhankelijk van de mogelijkheden binnen de app. Bij de beste crypto nieuws apps zul je ook de mogelijkheid hebben om direct vanuit de applicatie te beginnen met crypto kopen.

Bij andere crypto nieuws apps zul je eerst in de app het laatste nieuws moeten lezen en moeten bepalen in welke munt je wilt investeren. Daarna moet je door naar een broker om ook de munt die je in gedachten hebt aan te gaan schaffen. 

Het is handig om te kiezen voor een crypto nieuws app waar je ook crypto kan kopen. Veel online brokers hebben een eigen app waar je naast crypto kopen ook het laatste nieuws over cryptomunten terug kan vinden. 

Beginnen met De Beste Crypto Nieuws App

Om zelf aan de slag te gaan met de beste crypto nieuws apps en crypto te kopen zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Hieronder vind je de belangrijkste stappen en enkele van de beste crypto nieuws apps waar je ook meteen crypto kan kopen. 

Beste Crypto brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Stap 1: Kies een Crypto Nieuws App

Bij de keuze voor de beste crypto nieuws app voor jou moet je letten op een aantal zaken. Vooral als je in de app ook crypto kan kopen, zoals de voorbeelden die we hieronder noemen, is het belangrijk om goed te bedenken wat het best bij jou past. 

Zo is het in eerste instantie van belang om te kijken naar hoeveel en wat voor nieuws er in de app van de onderstaande aanbieders staat. Bij de ene crypto nieuws app is het vooral nieuws van andere gebruikers terwijl andere een eigen nieuwsvoorziening hebben met redactie. 

Bij het crypto kopen zelf zijn er ook veel zaken waar je goed op moet letten. Het aanbod van de beste crypto nieuws apps verschilt namelijk aanzienlijk, let daarom goed op welke cryptomunten er bij een app te koop zijn zodat je zeker weet dat jouw favoriete munten hier tussen zitten. 

Ook de kosten die je maakt bij een platform, de gebruiksvriendelijkheid en de extra mogelijkheden tijdens het traden zijn van belang voor jouw keuze. Door in één keer de juiste keuze te maken hoef je voorlopig niet meer te wisselen tussen verschillende apps. 

Beste Crypto Nieuws App van eToro

De broker en beste crypto nieuws app voor beginners is eToro. Deze broker biedt sindskort tientallen verschillende cryptomunten aan. 

eToro is een sociaal platform wat inhoudt dat iedereen een eigen account met gebruikersnaam heeft en met elkaar nieuws kan delen. Zo vind je bij elke cryptomunt een eigen pagina met ruimte voor discussie. 

Als beginner kun je goed terecht bij eToro om alvast te oefenen met een gratis demo account. Dit account is gevuld met virtueel geld zodat je alvast investeringen kan uitproberen. 

Het overzichtelijke eToro platform

Vervolgens kun je al beginnen met beleggen bij eToro met een lage minimale inleg van $50 (€42). Zo kan iedereen beginnen met beleggen, of je nu meteen met grote bedragen aan de slag wilt of het eerst nog even aan wil zien met een paar tientjes. 

Naast cryptocurrency zijn er nog veel meer handelsproducten verkrijgbaar bij deze broker. Zo kun  je ook investeren in aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en indexen. 

Bij het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s heb je zelfs een extra voordeeltje. Je betaalt bij deze producten namelijk 0% commissie zodat je nog meer rendement kunt behalen op investeringen.

Tot slot heb je bij eToro handige functies als een Copy trading tool. Hiermee kijk je in de portfolio’s van andere gebruikers en heb je de keuze om deze te kopiëren, zo heb je bijna geen crypto nieuws app nodig.

Bij eToro aan de slag gaan met de beste crypto nieuws app? Maak dan nu je account aan!

Beste Crypto Nieuws App van Libertex

Bij Libertex koop je op een hele andere manier cryptocurrency. Alles wat je op dit platform verhandelt zijn namelijk CFD’s, dit houdt in dat je niet in de producten zelf investeert, maar alleen speculeert op de koers. 

Je vindt bij Libertex naast cryptocurrency nog veel meer andere producten die allemaal in de mobiele app aan te schaffen zijn. Zo vind je hier ook aandelen, ETF’s, indexen, grondstoffen, valuta’s en meer. 

De Libertex crypto nieuws app geeft je de mogelijkheid om met een gratis account te oefenen. Dit is aan te raden als je voor het eerst gaat investeren in CFD’s zodat je kan oefenen met de stop-loss, take-profit.

Maak ook gebruik van de crypto nieuws app van Libertex en investeer daarna meteen in CFD’s. 

Beste Crypto Nieuws App van Bitvavo

Ook Bitvavo is een geschikte plek om kennis die je hebt opgedaan in een crypto nieuws app te gebruiken. Je kunt bij Bitvavo in zo’n 150 verschillende cryptomunten investeren. 

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die in een aantal jaren erg populair is geworden. Dat komt waarschijnlijk door het ruime aanbod, het overzichtelijke handelsplatform en de lage kosten die Bitvavo rekent.

Omdat Bitvavo een Nederlands bedrijf is moet het ook voldoen aan de strenge regels voor Nederlandse bedrijven in de cryptocurrency-sector. Bitvavo was één van de eerste brokers met een vergunning bij De Nederlandsche Bank en de AFM. 

Start ook bij Nederlands beste crypto nieuws app: Bitvavo! 

Stap 2: Maak een account aan

Na de keuze uit één van de beste crypto nieuws apps is het tijd om bij deze aanbieder een account aan te gaan maken. In dit stappenplan gebruiken we als voorbeeld eToro. 

Hier maak je gemakkelijk een account aan door je E-mailadres op te geven en een gebruikersnaam en wachtwoord te bedenken. Zodra het E-mailadres bevestigt is via een link in je mailbox krijg je toegang tot het platform. 

Met het gratis demo account kun je nu alvast het platfomr leren kennen en een aantal investeringen uitproberen. Voor een account met echt geld moet je een verificatie voltooien, die verificatie bestaat uit het opsturen van een kopie van je identiteitsbewijs en het invullen van een vragenlijst. 

Stap 3: Geld op account zetten

Deze verificatie moet eerst nog beoordeeld en goedgekeurd worden door werknemers van eToro. Zodra dit gebeurd is krijg je via mail een bericht en zul je merken dat je op eToro over kan schakelen naar een account met echt geld. 

Je komt dan helaas wel een leeg account tegen. Om dit account te vullen moet je geld storten via één van de vele beschikbare betaalmethodes.

Voor Nederlandse beleggers zullen de betaalmethodes iDeal, PayPal, bankoverschrijving en creditcard over het algemeen voldoende mogelijkheden bieden. 

Bij deze optie kun je geld storten

Stap 4: Gebruik de Crypto Nieuws App

Een update over Cardano te vinden op eToro

Download nu de app van de aanbieder die je gekozen hebt en ga binnen de app op zoek naar het laatste crypto nieuws. Ga bijvoorbeeld de grootste munten langs bij eToro om te zien of er nog ontwikkelingen zijn. 

Op basis van het nieuws dat je leest in de beste crypto nieuws app kun je een aankoop doen. 

Stap 5: Investeer in cryptomunten

Ook dit doe je door naar de specifieke productpagina te gaan van een bepaalde munt. Daar vind je ook een blauwe knop met handelen. 

Nadat je op deze knop klikt krijg je het scherm hiernaast. Hier kun je kiezen hoeveel munten je wilt kopen. Na het kiezen van het aantal munten kan je investeren.

Ook beginnen met een investering in cryptocurrency? Ga dan nu naar de beste crypto nieuws app eToro!

Overwegingen kiezen Beste Crypto Nieuws App

Als je nog niet hebt kunnen kiezen op basis van bovenstaand stappenplan helpen we je verder in je overwegingen om te kiezen voor één van de beste crypto nieuws apps. Hieronder vind je de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij een crypto nieuws app of crypto broker. 

Kosten

Kijk goed naar de manier waarop de broker de kosten naar jou toe doorberekent. Het kan zijn dat er een spread gebruikt wordt, zodat de kosten verwerkt zijn in de koop- en verkoopprijs, maar er worden ook vaste percentages per transactie gerekend. 

Het kan daardoor lastig zijn om precies te zien hoe hoog de kosten zijn en zeker het vergelijken van aanbieders is hierdoor bijna onmogelijk. Zo rekent eToro voor elke cryptomunt een andere spread. 

Veiligheid platform

Ook belangrijk bij het kiezen van een crypto nieuws app is de veiligheid van het platform. Kijk daarom goed naar de mogelijkheden die je hebt om een account te beveiligen, bijvoorbeeld met een extra beveiliging als two-factor-authentication. 

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van een broker wordt bepaald door de licentie die een broker heeft bij een toezichthouder. Dit kan bij een Nederlandse toezichthouder als AFM zijn, maar als een broker een licentie heeft bij een Europese toezichthouder mag deze klanten uit heel Europa bedienen. 

Gebruiksvriendelijkheid mobiele platform

Als je op zoek gaat naar een crypto nieuws app kun je het best kiezen voor een platform waar je ook direct crypto kan kopen. Tegenwoordig zijn deze platforms steeds gebruiksvriendelijker en kan iedereen gemakkelijk zijn of haar eerste crypto aankoop doen.

Ook beginnen met crypto kopen vanuit de beste crypto nieuws apps? Ga dan nu naar eToro!

Vergelijking Beste Crypto Nieuws Apps

etoro logoLibertex Logocapital.com binance koers logoBitvavo
Crypto-aanbod40+ munten40+ crypto CFD's50+ crypto CFD's150+ munten150+ munten
Kosten0,75% - 4,50%Variabele spreads
*afhankelijk van accounttype en instrument
Variabele spreads
*afhankelijk van accounttype en instrument
0,015% - 0,1%0,03% - 0,25%
ReguleringCySEC & FCACySECCySEC & FCA-DNB & AFM
Smartphone-appiOS & AndroidiOS & AndroidiOS & AndroidiOS & AndroidiOS & Android
StakingJaNeeNeeJaJa

Wil jij nog meer weten over de verschillende aanbieders van cryptocurrency en waar jij het best terecht kan? Lees dan ook eens ons artikel over de beste Bitcoin exchanges

Begin ook met crypto kopen bij één van de beste crypto nieuws apps! 

Beste Crypto Nieuws Apps: Veelgestelde vragen

Een crypto nieuws app biedt je het laatste nieuws over bestaande en nieuwe cryptomunten. Daarnaast kun je vaak vanuit deze crypto nieuws apps rechtstreeks zelf de crypto kopen waar je zojuist over gelezen hebt. 

De beste crypto nieuws app is eToro. Deze broker heeft bij elke cryptomunt een eigen pagina met het laatste nieuws en je kunt hier gemakkelijk cryptocurrency aanschaffen. 

Je vindt in de crypto nieuws apps vaak het laatste nieuws over de grote munten als Bitcoin en Ethereum en ook nieuwe munt die juist nog wat onbekender zijn. 

Het laatste crypto nieuws vind je in één van de beste crypto nieuws apps uit dit artikel. Bij deze crypto nieuws apps kun je ook meteen doorgaan en zelf de crypto aanschaffen. 

Om te weten of crypto nieuws echt waar is, moet je zoveel mogelijk gebruik maken van betrouwbare bronnen. Kijk bijvoorbeeld op eToro naar ervaren beleggers die nieuws of hun mening delen over een bepaalde cryptomunt. 

Beste Crypto Nieuws Apps: Conclusie

Het vinden van nieuws over crypto is niet moeilijk; elke anonieme twitteraar zal graag nieuws over zijn of haar favoriete munt met je delen. Wat wel moeilijk is, is het scheiden van echt betrouwbaar nieuws over crypto en de grote mate van nepnieuws over digitale munten. 

Daarom moet je op zoek naar de beste crypto nieuws app zodat je altijd betrouwbaar nieuws onder je duim hebt. Daarnaast kun je vaak vanuit de beste crypto nieuws apps gemakkelijk zelf de crypto kopen waar je zojuist over gelezen hebt. 

Begin ook bij een de beste crypto nieuws app en maak vandaag nog een account aan bij eToro. Hier vind je het laatste nieuws over allerlei munten en kunnen jij en andere beleggers ervaringen met elkaar delen over de munten. 

Scroll naar boven