Avax Wallet Review (2024) – Avalanche Wallet

Het belangrijkste om te weten wanneer je begint met investeren in Avax, is dat je de munt moet bewaren in een geschikte Avax Wallet. Lees in dit artikel welke Avalanche wallet het beste is, hoe je hem kunt gebruiken en hoe ook jij kunt beginnen met investeren in Avax. 

Avax Wallet gebruiken stappenplan

Wil jij meteen aan de slag bij eToro? Klik dan nu op de knop en begin met beleggen bij de meest betrouwbare broker van nu! 

Wat is een Avax Wallet?

Wanneer je investeert in crypto munten, is het belangrijk dat je deze op de juiste plek bewaard. Je wilt namelijk voorkomen dat je jouw investeringen op een plek bewaard waar andere mensen er ook bij kunnen, of waar je ze op een of andere manier gemakkelijk kunt verliezen

Daarom heeft vrijwel iedere cryptomunt een geschikte wallet om je munten in te bewaren. Een crypto wallet is een digitale plek waar je jouw cryptomunten kunt bewaren en beheren. 

Wallets komen in verschillende vormen. Zo kun je vaak bij je broker gebruikmaken van een wallet op het brokersplatform, maar je kunt ook gebruik maken van een externe desktop wallet, of zelfs van een hardware wallet die los is gekoppeld van je computer. 

Dus, een Avax wallet, of Avalanche wallet is een plek om je Avax munten te bewaren en te beheren. Als je begint met investeren in Avax, is het cruciaal dat je van te voren al hebt bepaald waar je jouw investeringen wilt bewaren, anders kun je al je inkopen gemakkelijk kwijtraken. 

Wil jij nu beginnen met investeren in Avax coin? Ga dan naar eToro, koop je munten en bewaar ze op één en hetzelfde platform!

De beste Avax Wallets

Wanneer je Avax hebt gekocht, kun je deze bewaren in veel verschillende Avax wallets. Zo kun je er voor kiezen om gebruik te maken van de wallet die door de Avax zelf is ontwikkeld. 

Het voordeel hiervan is dat deze wallet speciaal voor Avax is ontwikkeld, maar het nadeel is dat je er geen andere cryptomunten in kunt bewaren, en dat je weinig extra functies hebt. 

Je kunt er ook voor kiezen om de munten te bewaren in de Avalanche Wallet van de broker waar jij hebt ingekocht. Dit heeft twee grote voordelen. Ten eerste kun je op één en dezelfde plek je Avax inkopen, bewaren en beheren, en vervolgens weer verkopen. 

Het tweede voordeel is dat je meerdere verschillende munten op dezelfde plek kunt bewaren. Zo hoef je niet tientallen verschillende wallets te gebruiken voor al jouw cryptomunten. Hieronder vind je de beste mogelijkheden om Avax te kopen en op te slaan in een Avax Wallet.

Avax Kopen voor je Avax Wallet bij eToro

Misschien wel de meest geschikte broker voor het kopen en bewaren van Avax is eToro. Deze broker is namelijk niet alleen zeer gebruiksvriendelijk, maar biedt ook tal aan extra functies die jouw het beleggen leuker en makkelijker kunnen maken. 

Zo kun je bij eToro gebruikmaken van de befaamde copy trading tool. Met deze functie heb je niet alleen inzage in de portfolio van andere beleggers, maar kun je ook de investeringen van professionals automatisch volledig overnemen. 

Zo kun je met je eigen inzet meeliften op de expertise van andere beleggers. Dit bespaart jouw veel tijd en moeite. 

Het copytrading platform van eToro

Verder heeft eToro een gigantisch aanbod in veel verschillende handelsproducten. Je kunt er niet alleen investeren in cryptomunten, maar ook in aandelen, ETF’s, forex, grondstoffen en indices. Over aandelen en ETF’s betaal je zelfs 0% commissie!

Bij het kopen van cryptomunten hoef je je niet druk te maken over welke wallet je moet gebruiken. De wallets op het platform van eToro zijn namelijk namelijk erg goed te gebruiken en zeer veilig. De Avax wallet bij eToro is namelijk een cold wallet, wat inhoud dat hij niet is verbonden met het internet, waardoor niemand behalve jij erbij kan. 

Bij eToro kun je ervan op uitgaan dat je veilig kunt investeren met jouw geld. Deze broker heeft namelijk licenties van de Britse toezichthouder FCA en het Cypriotische CySEC. Hiermee garanderen ze veiligheid aan al hun gebruikers. 

Bij eToro kun je voor je begint met beleggen eerst oefenen met een demo-account. Hiermee kun je met een virtuele portefeuille oefenen met beleggen en bekend worden met het platform van eToro, zonder dat je daarvoor echt geld hoeft te verliezen. 

Als je vervolgens met echt geld aan de slag wilt, kan dit bij eToro al vanaf $50(€43). Dit bedrag is heel gemakkelijk te storten met een van de vele beschikbare betalingsmethodes, zoals iDeal, PayPal of creditcard.  

Ben jij benieuwd naar het platform van eToro? Ga dan meteen naar de website en maak een demo-account aan!

Avax Kopen voor je Avax Wallet bij Libertex

Libertex is wereldwijd een van de grootste aanbieders van CFD’s. Libertex is al zo’n 20 jaar een zeer betrouwbare online broker, en gaat dus ook al een tijdje mee. 

Dat je investeert in CFD’s van Avax houdt in dat je de munt zelf niet inkoopt, maar dat je inzet op de koers van de munt. Dit heeft het grote voordeel dat je de munten dus ook niet hoeft te bewaren in een wallet, en dat je je investeringen gewoon op het platform kunt laten staan. 

Libertex heeft zich gevestigd in Cyprus. Hiermee hebben ze een licentie van de Cypriotische toezichthouder CySEC.

De Avax markt op Libertex

Wil jij niet langer wachten en meteen bij Libertex beginnen met beleggen in CFD’s? Ga dan gelijk naar de website en begin met investeren!

Hoe werkt een Avax Wallet

Een Avax wallet is erg gemakkelijk te gebruiken. Om te beginnen is het belangrijk om te weten welke Avalanche wallet je gaat gebruiken voordat je begint met investeren in Avax. Zo voorkom je dat jouw Avax munten op een onveilige plek terechtkomen als je ze hebt gekocht. 

Wanneer je je investeringen doet bij eToro, raden wij aan om je munten ook te bewaren in de Avalanche wallet van deze broker. Deze wallet is namelijk erg veilig, en het is erg handig om je munten op dezelfde plek te bewaren als waar je ze koopt en verkoopt. 

Wanneer je de munten in de Avax wallet van eToro bewaard, worden ze offline gehaald. Zo kan niemand de munten via het internet bereiken, en heb jij alleen er controle over. 

Bij eToro bewaar je niet alleen je cryptomunten, maar al je investeringen op één plek

Soorten Avalanche Avax Wallet

Er zijn verschillende soorten Avax wallets waar jij je Avalanche munten in kunt bewaren. Zo kun je gebruikmaken van een avax wallet bij je broker, een desktop wallet, en een hardware wallet. 

In deze sectie zullen we kort uitleggen wat deze verschillende soorten Avalanche wallets precies inhouden, en wat de voordelen en nadelen zijn, zodat je voor jezelf de beste keuze kunt maken. 

Bij eToro kun je niet alleen gebruikmaken van de Avax wallet, maar heb je al je wallets op één plek!

Avax Wallet bij broker

Zoals hiervoor benoemd kun je bij veel brokers, zoals eToro gebruikmaken van een Avalanche wallet op het platform. Hiermee kun je jouw Avax munten op dezelfde plek bewaren als waar je ze inkoopt en verkoopt. 

Een groot voordeel hiervan is dat je alles georganiseerd op een centrale plek kunt regelen. Daarbij kun je er vaak veel verschillende crypto’s op dezelfde plek bewaren, zodat je een mooi overzicht hebt van al jouw munten op een plek. 

Een nadeel is echter dat deze wallets niet altijd even veilig zijn. Wanneer je munten namelijk in een online wallet worden bewaard, zijn ze kwetsbaarder voor diefstal. Daarbij ben je afhankelijk van de broker: als de website niet offline is of om andere redenen niet beschikbaar, kun jij niet bij jouw Avax munten. 

Desktop Avax Wallet

Wanneer je een desktop wallet gebruikt, bewaar je jouw Avax munten op jouw eigen computer. Dit betekent dus dat je ze offline bewaard. Dit heeft natuurlijk als groot voordeel dat de Avax wallet minder kwetsbaar is voor diefstal.  
 
Een nadeel is echter dat je in desktop wallets vaak slechts een beperkt aantal verschillende munten kunt bewaren. Vaak kun je zelfs maar één soort munt in een wallet bewaren. Dit is dus erg moeilijk als je in meer dan een munt wilt investeren.
 

Hardware Avax Wallet

Het is ook mogelijk om je munten volledig los te koppelen door middel van een hardware wallet. Dit is een extern apparaat waar je jouw cryptomunten naartoe kunt sturen vanaf jouw computer of broker.  

Het voordeel van het gebruiken van een hardware wallet is dat je zeker weet dat niemand bij je munten kan als ze niet in bezit zijn van jouw wallet. Veel hardware wallets, zoals die van Trezor, ondersteunen ook erg veel munten. Zo hebben ze ook een Avalanche wallet.

Begin meteen met investeren in cryptocurrency, en maak een account aan bij eToro!

Avax Wallet aanmaken

In dit stappenplan lees je hoe je kunt beginnen met investeren in Avalanche coins, om ze vervolgens te bewaren in een Avax wallet. 

Stap 1: Kies een online broker

Kies een broker waar jij je munten wilt kopen en bewaren. Eerder in dit artikel hebben we al een aantal zeer geschikte brokers aangeboden waar jij gemakkelijk kunt beginnen met investeren. Dit zijn stuk voor stuk brokers die bekend staan om bruikbaarheid en betrouwbaarheid. 

Stap 2: Maak een account aan

Wanneer je een broker hebt uitgekozen, kun je daar beginnen door een account aan te maken. Omdat dit proces bij de meeste brokers ongeveer hetzelfde verloopt, zullen wij hier alleen laten zien hoe je het doet bij eToro.

Klik op ‘Meld je nu aan’ en voor je e-mailadres, een gebruikersnaam en een wachtwoord in. Vervolgens ontvang je een mail waarmee jij je demo-account kunt activeren.

Als je met echt geld aan de slag wilt gaan, moet je nog wat extra stappen doorlopen. Zo moet je een kopie van je identiteitsbewijs uploaden en een vragenlijst invullen waarin je aantoont dat je over voldoende kennis beschikt om te kunnen beginnen met beleggen.  

Stap 3: Geld op je account storten

Wanneer je account is geverifieerd, kun je beginnen met geld storten op jouw account. Dit is vrij eenvoudig. 

Klik op ‘geld storten’ in het menu op je account, en selecteer het bedrag dat jij wilt storten. Selecteer daarna van welke betalingsdienst jij gebruik wilt maken.

Als je het betalingsproces succesvol hebt doorlopen, is de transactie voltooid en kun je beginnen met investeren in Avax coin!

Stort eenvoudig geld op je Libertex account

Stap 4: Koop Avax Coin

Nu kun je beginnen met investeren in Avax Coin. Vind de Avax Coin op het platform van eToro door de zoekbalk te gebruiken, of door hem te vinden in de lijst met cryptomunten. 

Wanneer je hem hebt gevonden, kun je erop klikken om naar de handelspagina te gaan. Hier kun je verschillende gegevens inzien over de munt, zoals de koers van een bepaalde periode, marktkapitalisatie en wat andere mensen over de munt zeggen. 

Om de munt te kopen, klik je op ‘handelen’. Hier kun je kiezen hoeveel Avax je wilt kopen.

Wanneer je tevreden bent met het door jou ingevoerde aantal, klik je op ‘opdracht instellen’ in de aankoop te voltooien. 

Stap 5: Bewaar je Avax in een Avax wallet

Wanneer je de Avax munten hebt gekocht bij eToro, verschijnen ze automatisch in de Avax wallet op het platform. Hier kun je jouw munten bewaren en beheren. Je hebt er inzage in wat de inkoopprijs is en wat de huidige koers van Avax is, zodat je gemakkelijk kunt uitrekenen wat je rendement is als je ze verkoopt.

Wanneer de koersen voordelig is op een bepaald moment, kun je ze gemakkelijk weer verkopen op het platform van eToro. Zo kun je je munten kopen, bewaren, beheren en verkopen, allemaal op dezelfde plek. 

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een externe wallet te gebruiken, zoals de Exodus wallet. Ook hier kun je verschillende soorten munten op één plek bewaren.

Wil jij meteen beginnen met Avalanche en de Avax wallet van eToro uitproberen? Begin dan nu meteen bij deze broker en maak een account aan!

Veelgestelde vragen

Een Avax wallet is de plek waar je je gekochte Avax coins kunt bewaren. Wallets zijn beveiligde plekken waar je jouw cryptomunten minder snel kunt verliezen. 

Wij raden aan om de wallet van eToro te gebruiken. Deze wallet is namelijk niet alleen erg veilig, maar je kunt er ook meerdere verschillende cryptomunten bewaren. Daarbij kun je zo je cryptomunten kopen, bewaren en verkopen op een plek.

Ja, het is ook mogelijk om je Avax te bewaren in een wallet die is losgekoppeld van het internet en je computer. Dit is de meest veilige manier om je munten te bewaren. 

Zonder wallet investeren in Avax is alleen mogelijk indien je investeert in CFD’s. Hiermee koop je namelijk de Avax zelf niet, maar zet je in op de koerswijzigingen van de munt. Zo hoef je je investeringen dus ook niet te bewaren in een wallet. 

Ja, de wallet van eToro ondersteunt zo’n 120 verschillende cryptomunten. Zo kun je al je crypto-investeringen op één plek terug vinden.

Avax Wallet: Conclusie

Er is een groot aantal Avalanche wallets die je kunt gebruiken voor het bewaren van jouw Avax Coins. Deze wallets kunnen erg van elkaar verschillen

 Zo kun je gebruik maken van een Avax wallet bij je broker, een desktop Avax wallet of een hardware wallet. Ieder van deze kent zijn eigen voordelen en nadelen, en het is dus erg persoonlijk wat voor jou de beste keuze is. 

Wij raden in ieder geval aan om je cryptomunten in te kopen bij eToro, en ze daar ook te bewaren. Hier kun je  verschillende munten op dezelfde plek. Daarbij kun je ze makkelijk en snel weer verkopen als de koers voordelig is voor jou.  

Scroll naar boven