Electrum wallet review 2024 | Ervaring en kosten van Electrum wallet!

Deze Electrum wallet review is geschreven in het kader van de steeds groter wordende dreiging van cybercriminaliteit. Hierdoor wordt het alleen maar belangrijker om je gegevens te beschermen. Dit geldt dubbel als deze gegevens veel geld waard zijn, zoals bij cryptocurrency’s. Belangrijk is dus dat je voor je crypto’s een veilige opslagplek hebt.

Hiervoor zijn zogenaamde cryptocurrency wallets ontwikkeld, je kunt hierop je munten zowel online als offline veilig opslaan. De Electrum Wallet is een van de meest bekende online crypto wallets en is ook een van de eerste Bitcoin wallets op de markt.

Electrum wallet review - stappenplan

Ook starten met beleggen in cryptocurrency? Bij eToro handel je in een breed scala verschillende cryptomunten. Maak een account en start vandaag!

Hoe kan ik Crypto's Kopen voor mijn wallet?

Met alleen een Electrum wallet zal je uiteraard niet ver komen. Je zult hier ook cryptocurrency aan toe moeten voegen. Daarom zullen we alvorens we verder gaan met de Electrum wallet review je hieronder stapsgewijs uitleggen hoe je cryptocurrency kunt kopen.

Daarnaast zetten we ook een aantal van onze aanbevolen cryptocurrency brokers op een rijtje in dit Electrum wallet review. Zo kun je op een veilig platform handelen in crypto’s.

Stap 1: Kies een online broker

Voordat je crypto kunt kopen, zul je een online crypto broker uit moeten kiezen. Er zijn tegenwoordig een tal van crypto brokers op de markt, waardoor je door de bomen vaak het bos niet meer kunt zien. Voor het handelen in crypto’s via een online broker zul je ook kosten moeten betalen aan de broker.

Als je op zoek bent naar een geschikte broker zul je dus naast het aanbod aan crypto wat ze bieden ook moeten kijken naar de kosten die het handelen in crypto met zich meebrengt.

Om er zeker te zijn dat je bij een goede online crypto broker zit, hebben we hieronder een aantal betrouwbare brokers voor je verder uiteengezet.

eToro

etoro logo

eToro is onze aanrader wanneer het gaat om crypto beleggingen. Bij deze broker kun je beleggen in een groot aantal crypto’s. Daarnaast is het platform uiterst vriendelijk voor de beginnende belegger.

Zo kun je gebruik maken van een tal van gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren.

Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio. Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Bitvavo

bitvavo altcoin

Als je op zoek bent naar een Nederlandse crypto exchange, dan is Bitvavo een interessante broker voor jou. Deze broker specialiseert zich volledig in de handel in cryptocurrency en staat geregistreerd bij de DNB (De Nederlandsche Bank)

Bitvavo biedt naast de bekende momenten zoals Bitcoin en Ethereum ook de kleinere crypto’s aan. Je kunt bij Bitvavo meer dan 50 crypto’s kopen. De verwachtingen zijn dat dit aanbod de komende jaren nog zal gaan uitbreiden.

Via Bitvavo kun je dus onder andere Bitcoin zelf kopen, wat inhoudt dat je deze ergens veilig moet kunnen opslaan. Hier komt een Electrum Bitcoin Wallet in het spel. Je kunt via de Electrum wallet je aangekochte Bitcoin veilig opslaan.

Voor beginnende Nederlandse crypto beleggers is het platform van Bitvavo perfect, omdat het platform volledig in het Nederlands is en het interface erg minimalistisch en gebruiksvriendelijk is. Zo ben je in korte tijd bekend met het platform en kun je je volledig richten op het beleggen in crypto’s.

Bitvavo is populair geworden dankzij onder andere de lage transactiekosten die het platform met zich meebrengt. Ook kun je gemakkelijk geld storten via een tal van betalingsopties, waaronder de Nederlandse betalingsmethode iDeal.

Begin direct met investeren bij deze Nederlandse broker!

Libertex

Libertex is een van de oudste online brokers op de markt en is al die tijd wereldwijd actief gebleven op de broker markt. De broker handelt in CFD’s van handelsproducten, waaronder dus ook crypto’s als Bitcoin.

Het handelen in crypto CFD’s houdt in dat je geen eigenaar bent van de digitale munt. Je belegt in een koersdaling of -stijging van de munt. 

Voor crypto’s is dit een erg populaire beleggingsvorm, want cryptocurrency’s zijn erg volatiel.

Op deze manier zit je dus niet vast aan cryptocurrency wanneer de koers aan het kelderen is. Daarnaast kun je met CFD’s zelfs beleggen in koersdalingen. 

Zo behaal je rendement uit cryptocurrency’s die aan het dalen zijn.

Interface in Libertex op de Bitcoin landingspagina

Let er wel op dat je een stop-loss inzet en goed bedenkt met wat voor hefboom je wilt beleggen. Zo voorkom je grote verliezen wanneer je een verkeerde speculatie hebt gedaan.

Voor brokers is het belangrijk dat ze goed gereguleerd zijn door financiële toezichthouders. Libertex wordt gereguleerd door de Cypriotische CySec.

Een groot voordeel aan Libertex vergeleken met specialistische crypto brokers, is het feit dat het bedrijf ook CFD’s aanbiedt van andere handelsproducten, zoals aandelen, grondstoffen, indexen of ETF’s.

Wil je het platform risicoloos verkennen? Dat kan met de gratis demo account die het platform aanbiedt. Je hoeft hiervoor enkel je e-mail adres op te geven.

Wanneer je vervolgens comfortabel bent met het platform kun je overgaan op beleggen met echt geld vanaf het lage minimale inlegbedrag van €100,-. Daarbij krijg je ook korting over hogere bedragen die je stort.

Maak meteen een gratis account aan bij Libertex via de groene knop!

Capital.com

capital

Capital.com is een handelsplatform dat zich focust op de Europese markt. Het platform is in 2016 opgericht en heeft sindsdien veel awards gewonnen, waaronder Best Online Trading Platform 2019 en Most Innovative Broker 2019.

Naast handelen in crypto’s kun je bij Capital.com ook andere handelsproducten kopen, zoals aandelen, grondstoffen en indices. Het handelsplatform wordt gereguleerd door meerdere instanties: de Britse FCA en de Cypriotische CySec.

Capital.com biedt echter enkel alleen crypto CFD’s aan. Je kunt hier dus niet de daadwerkelijke munt kopen, maar speculeren over koerswisselingen.

Als je naast crypto’s ook in andere handelsproducten wilt beleggen, dan is Capital.com zeker een interessante broker. De awards die het bedrijf heeft ontvangen in korte tijd zijn bewijs dat deze broker zeker de moeite waard is.

Maak meteen een gratis account aan via de groene knop!

Stap 2: Maak een account aan

Zodra je keuze is gevallen op een bepaalde broker, kun je een account aanmaken om toegang te krijgen tot het platform.

Dit gaat hetzelfde bij de meest brokers. We zullen eToro als voorbeeld nemen. Als je naar de eToro homepage gaat en op ‘Meld u nu aan’ klikt, kun je een account aanmaken.

Zodra je de gegevens hebt ingevuld, zul je je account moeten activeren via de verificatie link die je ontvangt op het opgegeven e-mail adres. Je zult hierdoor toegang krijgen tot het platform, maar je kunt nu alleen nog beleggen met virtueel geld middels de demo-functie.

Als je wilt beginnen met echt geld, zul je nog een aantal extra verificatie stappen moeten doorlopen. Je zult een kopie van je identiteitsbewijs moeten uploaden, je bankrekening koppelen en een vragenlijst invullen die je bewust maakt van de risico’s van beleggen.

Stap 3: Geld op je account storten

Zodra de verificatie is goedgekeurd, kun je beleggen in echt geld op het platform. Je hebt nu dus de mogelijkheid om geld te storten op je account.

Dit kan via een tal van betalingsopties, waaronder PayPal, een bankoverschrijving of iDeal. De eerste keer zul je minimaal €42,- moeten storten.

Als je in euro’s belegt, zal eToro de valuta omrekenen naar de valuta waarin het handelsproduct verhandeld wordt. Vaak is dit de Amerikaanse dollar.

etoro betaalvenster electrum wallet review
Maak gebruik van verschillende betalingsopties in eToro

Stap 4: Kies en koop een cryptocurrency

Als je meteen wilt beleggen in crypto als Bitcoin kun je dit via eToro op twee manieren doen.

Als je al weet in welke coin je wilt investeren, dan kun je de exacte naam of de ticker in de zoekbalk invoeren en kom je meteen op de landingspagina. Wil je liever kijken wat het aanbod is? Je kunt ook filteren op alleen cryptovaluta’s en zo alle crypto’s nagaan.

Uiteraard zul je hier wel wat meer research moeten doen. Zo zul je veel crypto’s tegenkomen waar je waarschijnlijk nooit van gehoord hebt. Je kunt wel zien wat de groei van de koers is geweest over verschillende periodes.

Cryptocurrency overzicht in eToro

Stap 5: Bewaar je net gekochte cryptocurrency

Op welke manier je de cryptocurrency die je hebt gekocht kunt bewaren, hangt af van het type belegging. Zo worden CFD orders opgeslagen op je account en valt er niks op te slaan, maar bij crypto exchanges als Bitvavo kun je gebruik maken van de Electrum wallet.

Je kunt bij crypto exchanges vaak kiezen voor de optie om de crypto te versturen naar een externe wallet zoals de Electrum wallet. Je zult hiervoor wel het adres van je Electrum wallet moeten invoeren. Let erop dat dit correct wordt ingevuld, als deze foutief is, kan je de crypto verliezen.

In de Electrum wallet zelf kun je het adres terugvinden als je op Receive/Ontvangen drukt op het Electrum wallet platform. Heb je steeds vragen over het beleggen? Lees dit Electrum wallet review dan verder voor meer informatie.

Wil je investeren in cryptomunten maar weet je nog niet via welke broker je dit wil doen? Wij raden je eToro aan, via deze broker kun je gemakkelijk en veilig investeren in cryptomunten!

Over de Electrum Wallet

Dit deel van de Electrum wallet review gaat kort in op de wallet en zijn herkomst.

De Electrum Bitcoin wallet is een desktop portefeuille om Bitcoin mee op te slaan. De Electrum wallet is in 2011 opgericht, toen Bitcoin slechts enkele euro’s waard was.

Ongeveer 10% van alle Bitcoin transacties worden via de Electrum wallet uitgevoerd. 

Op het moment van het schrijven van dit Electrum wallet review kun je de Electrum wallet gebruiken op verschillende besturingssystemen, zoals Windows, Mac of Linux. De Electrum wallet staat bekend om zijn compactheid en efficiëntie.

De Electrum wallet wordt beschouwd als een van de beste Bitcoin wallets op de markt dankzij de volledige focus op alleen Bitcoin. Zo werkt het platform vrijwel altijd snel en zonder problemen. Daarom de reden dat wij deze Electrum wallet review hebben gemaakt. 

Hoe maak ik een Electrum Bitcoin Wallet aan?

In deze sectie van de Electrum wallet review leggen we je uit hoe je een Electrum Bitcoin wallet aanmaakt. Deze crypto wallet kun je gemakkelijk aanmaken via de Electrum wallet website.

Let erop dat je de Electrum wallet voor jouw besturingssysteem kiest. 

In het installatieproces kun je je wallet een persoonlijke naam geven, wat voor soort wallet het moet zijn en een back-up maken mocht je wallet crashen (een ‘seed’).

De Electrum wallet seed is een reeks van 12 woorden. Het is dus zeer belangrijk dat je dit ergens opschrijft, uitprint of opslaat, zodat je deze terug kunt vinden als je je account moet herstellen.

electrum wallet review homepage
De homepage van de Electrum wallet

Ook zul je een sterk wachtwoord moeten instellen, zodat je beschermd bent tegen malware en cybercriminelen. Je installatie zal vervolgens gereed zijn en je zult 4 tabjes zien. History, Send, Receive en Adresses. Via de tab ‘History’ zul je alle transacties vinden die plaats hebben genomen.

Met ‘Send’ kun je zelf Bitcoin sturen en met Receive kun je een Bitcoin betaling aanvragen met een QR code. Via Addresses zie je de Bitcoin adressen die gekoppeld zijn.

Ben je tijdens het lezen van deze Electrum wallet review geïnteresseerd geraakt in het beleggen in cryptocurrency? Klik dan op de groene button en begin direct met je eerste beleggingen in de virtuele valuta’s!

Ben je enthousiast geworden over investeren in cryptomunten? Wacht dan niet langer en mis niets! Maak snel een account aan bij een broker om vandaag nog te beginnen met beleggen!

Waarom de Electrum Wallet?

Deze Electrum wallet review gaat tot nu toe vooral dieper in op de gebruikswijze en algemene informatie over de Electrum wallet, maar waarom zou je kiezen voor deze crypto wallet? We zullen dit in dit deel van de Electrum wallet review verder uiteenzetten.

Als je een crypto wallet wilt voor alleen Bitcoin, is er haast geen andere kandidaat die te vergelijken is met Electrum. Het platform richt zich volledig op Bitcoin en als één van de eerste Bitcoin wallets heeft het ook genoeg tijd gehad om te optimaliseren.

electrum bitcoin wallet experience

De Electrum wallet is een van de meest veilige Bitcoin wallets die je kunt gebruiken en is gratis te downloaden. Daarnaast kun je de mate van beveiliging ook tijdens de installatie selecteren, zoals bijvoorbeeld two-factor authenticatie.

Ook kun je de Electrum wallet integregen met een hardware crypto wallet, ofwel een fysieke wallet. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de fysieke crypto wallets TREZOR, KeepKey of de Ledger NANO S. Je kunt deze dus linken aan de Electrum wallet, zodat je een online en offline crypto wallet tot je beschikking hebt.

Daarom raden wij de wallet in dit Electrum wallet review graag aan.

Voor- en nadelen Electrum Wallet

Voordelen

Nadelen

Tips voor de Electrum Bitcoin Wallet

We zullen in het laatste deel van deze Electrum wallet review wat tips uiteenzetten met betrekking tot het gebruik van de Electrum wallet.

Kies voor extra beveiliging

In het installatievenster voor de Electrum Bitcoin wallet zul je zien dat je kunt kiezen tussen een standaard wallet, two-factor authenticatie of een multi signature wallet. Je kunt hier het beste kiezen voor wat meer beveiliging, zoals bijvoorbeeld de two-factor authenticatie.

Zo blijft je crypto wallet extra beveiligd. Vooral wanneer je met grotere bedragen investeert in crypto is veiligheid erg belangrijk.

Bekijk externe forums als de Bitcoin Talk Forum en Reddit

Hier bespreken gebruikers over hun ervaringen met de crypto wallet en zul je bijvoorbeeld een persoonlijk Electrum wallet review vinden van de verschillende gebruikers. Zo kun je vanuit verschillende perspectieven een een Electrum wallet review krijgen die je kan helpen met het maken van de juiste keuze.

Electrum Wallet Review: Veelgestelde vragen

Alhoewel het downloaden van de Electrum Bitcoin wallet gratis is, zijn er nog wel kosten verbonden aan de transacties die je op dit platform doet. Dit verschilt echter op basis van de ‘urgency’ waar je een transactie mee wilt doen.

Via een slider kun je dit level zelf bepalen en hoe hoger de kosten, hoe sneller de transactie zal plaatsvinden.

Over het algemeen is de Electrum wallet veilig, maar ook de veilige wallets kunnen aangevallen worden door cybercriminelen. Zo ook werd het Electrum platform aangevallen door hackers, maar hier werd snel op gehandeld en zonder echte schade.

Zorg er dus voor dat je ook een offline of ‘cold’ wallet tot je beschikking hebt, zodat je grotere vermogens aan crypto offline kunt bewaren en de Electrum wallet gebruikt voor trading.

Nee, op de officiële Electrum wallet kun je alleen de originele Bitcoin cryptocurrency opslaan. Afgeleide crypto’s als Bitcoin Cash kunnen hier helaas niet op worden gezet.

Dit ligt eraan in hoeverre je de crypto wallet beveiligd hebt, maar nadat je de desktop crypto wallet hebt geïnstalleerd kun je op die computer toegang krijgen tot je Electrum wallet. Onthoud de inlog gegevens en met de basis beveiliging kun je hiermee op andere toestellen inloggen na installatie.

Electrum Wallet Review: Conclusie

In deze Electrum wallet review hebben we gelezen dat de wallet één van de oudste cryptowallets op de markt is. Dankzij de simpliciteit en de veiligheid van de crypto wallet is het geen wonder dat ongeveer 10% van alle Bitcoin transacties op dit platform wordt gedaan.
 
Let er wel op dat je crypto wallet en het toestel waarop je toegang hebt tot de Electrum wallet goed beveiligd is en dat je grotere vermogens op een offline wallet opslaat.
 
Deze kun je gemakkelijk integreren met de Electrum wallet, waardoor je, wanneer je een online transactie wilt doen, deze gemakkelijk overzet van je offline crypto wallet naar de Electrum wallet.

Tot slot hebben we het in dit Electrum wallet review alle voordelen en nadelen op een rijtje gezet, en je tips gegeven hoe jij mer de Electrum wallet om moet gaan. 

Klaar om te je Electrum wallet te gebruiken na het lezen van deze Electrum wallet review? Klik dan op de groene button hieronder om te starten met je eerste cryptobeleggingen.
Beginnen met beleggen in crypto's?
Via eToro kun je vandaag al beginnen met beleggen in crypto's. Maak gratis een account aan en verken het platform!
TIP
Scroll naar boven