Aandeel ABN Amro Kopen & Live ABN Amro Aandelen Koers (2024)

ABN AMRO BANK N.V.ABN.AS
2,23%
15,12 €

ABN AMRO Bank N.V. is het beursgenoteerde bedrijf van de Nederlandse bankgroep ABN AMRO, ontstaan uit vele fusies en overnames tijdens en na de bankencrisis in 2008. Het aandeel ABN Amro wordt verhandeld op de AEX.

aandeel abn

De financiële instelling heeft de bronzen plak als we het hebben over de ranglijst voor grootste Nederlandse banken. Op 22 april 2020 is Robert Swaak aangewezen als nieuwe Bestuursvoorzitter van de bank.

Aandeel ABN Amro - stappenplan

Klaar om te beleggen in aandelen? eToro bied een breed scala aan financiële producten waarin jij kunt handelen. Start nu!

Hoe koop je Aandelen ABN AMRO?

Wanneer je wilt gaan handelen in aandelen zoals het aandeel ABN AMRO zal je eerst op zoek moeten gaan naar het juiste handelsplatform. Een handelsplatform, ook wel broker of aandelenmakelaar genoemd, is een plek waar je makkelijk online kunt handelen op de aandelen markt.

We hebben voor jou een stappenplan gemaakt zodat je zo snel mogelijk aan de slag kan gaan met het handelen in ABN aandelen.

Stap 1: Kies de juiste broker

Zoals hierboven beschreven zal je op zoek moeten gaan naar het handelsplatform wat het beste bij jou past als aandelenhandelaar. Er zijn verschillende opties mogelijk, zowel voor de beginnende belegger als voor de meer ervaren handelaar.

Naast aandelen zul je bij deze brokers ook kunnen handelen in andere financiële goederen zoals grondstoffen, cryptocurrency’s of CFD’s (contract for difference). Sommige brokers zijn gespecialiseerd in een bepaald handelsproduct, andere bieden een breed assortiment aan keuze voor de handelaar.

Zoeken naar een broker die bij jouw manier van handelen past dus, maar kijk ook of je broker gereguleerd is door een financieel toezichthouder zoals het Nederlandse AFM (Autoriteit Financiele Markten). Daarmee zorg je ervoor dat je veilig kunt blijven handelen.

Hieronder vind je een paar van onze aanbevolen online brokers waar jij meteen kunt handelen in het ABN AMRO aandeel.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is de beste keuze voor de beginnende belegger, en biedt een breed assortiment aan handelsproducten. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en is voor beginnende beleggers een lage drempel om de aandelenmarkt in te komen.

Door de 0% commissie op transacties zal je als beginnende belegger sneller kunnen genieten van het handelen in aandelen zonder extra kosten. Daarnaast heeft eToro ook een gratis demo account, waarmee je kunt oefenen met beleggen zonder echt geld op je account te zetten. Wil je wel meteen geld inleggen? Dan geeft eToro je ook nog eens een lage minimale inlegwaarde van €170,00!

Met de copytrading functie kun je ervoor kiezen om de beleggingen van ervaren handelaren te volgen en kopiëren. Dit is vooral handig als je nog niet precies weet waar je in moet beleggen.

Naast aandelen (zoals het aandeel ABN AMRO) biedt eToro ook andere handelsproducten aan. Denk hierbij aan grondstoffen en Forex trading. Ook ETF’s en bitcoin zijn op het platform te vinden.

Stap 2: Open een account

Wanneer je keuze is gevallen op een handelsplatform zal je een account moeten openen om te beginnen met beleggen. Hiervoor gebruiken wij eToro als voorbeeld, bij andere brokers zal dit er ongeveer hetzelfde uitzien.

Maak een nieuw account aan

Op de homepage van eToro vind je al meteen de ‘Join Now’ knop boven in het scherm. Druk hierop en je krijgt het volgende aanmeldingsscherm te zien.

Vul de gevraagde gegevens in en druk op ‘Account maken’. Door naar de volgende stap!

Verifieer je account

Als je je account hebt aangemaakt krijg je een mail van eToro met een linkje om je account te verifiëren.

etoro aandeel abn amro

Aanmeldingsscherm eToro

Na de verificatie kun je al meteen aan de slag met handelen via je demoaccount.

Voltooi je profiel

Wanneer je met echt geld wilt beleggen op eToro zul je eerst je profiel moeten voltooien. Via een bepaalde vragenlijst wordt je kennis van de financiële markt en het handelen met aandelen getest om te bepalen hoe jij het beste kan handelen op je account. 

Nadat je deze stappen hebt weten te doorlopen kun je geld op je account zetten. Dankzij de lage minimale inleg en vele betalingsmogelijkheden kun je snel aan de slag met het kopen van aandelen!

Stap 3: Zoek het Aandeel ABN AMRO

Op eToro vind je het aandeel ABN AMRO onder de naam ABN.NV., via de knop ‘handelen’ koop je eenvoudig aandelen in ABN AMRO. Er is ook een optie om te handelen in CFD met hefboomeffect van x2 of x5 voor het aandeel ABN.

Grafiek koers aandeel ABN AMRO
De ABN AMRO koers van het afgelopen half jaar

Klaar om te investeren in ABN AMRO aandelen? Wacht niet langer en start vandaag nog met beleggen via eToro!

Over ABN AMRO

ABN AMRO, onderdeel van ABN AMRO Bank N.V., is één van de grootste banken van Nederland. De andere grootste Nederlandse banken zijn de ING bank op plek 1 en de Rabobank op nummer 2 (niet beursgenoteerd).

Grootaandeelhouder van de ABN AMRO is de Nederlandse overheid via de Stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen (NLFI). Zij bezitten op dit moment 57% van de aandelen.

De ABN AMRO staat onder toezicht van zowel het Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

aandeel abn amro
Amsterdam, de plek waar ABN AMRO is gevestigd

Sinds april 2020 is oud CEO Kees van Dijkhuizen vervangen door Robert Swaak, voormalig bestuursvoorzitter van PwC Nederland.

De ABN AMRO Bank N.V. is ontstaan in de financiële crisis van 2007, toen het voormalige Fortis en destijds ABN AMRO Holding fuseerde. In 2018 telde het bedrijf 18.830 medewerkers, waarvan zeker 15.000 medewerkers in Nederland. In 2019 had de ABN AMRO een totale winst realiseert van € 2046 miljoen.

ABN AMRO is de afgelopen jaren veel bezig geweest met het duurzaamheidsbeleid en de bestrijding van financiële criminaliteit. De tak Know Your Customer (KYC), ook wel Compliance of Customer Due Diligence (CDD) genoemd, is de afgelopen 2 jaar flink gegroeid.

Hieronder lees je meer over de huidige ABN AMRO koers en de verwachtingen van het aandeel ABN AMRO.

Huidige ABN AMRO Koers

Sinds de coronacrisis heeft ook ABN AMRO, net als vele andere bedrijven, moeten kampen met een flinke daling in de koers van het aandeel. Op de ABN AMRO koers is de daling duidelijk te zien op eind februari en begin maart 2020.

Vanaf het moment van de daling in maart tot nu is het aandeel ABN AMRO vrijwel in dezelfde structuur gebleven. De verwachting was dat ABN AMRO deze marktstructuur kon gaan verbreken aan het einde van het jaar 2020, echter zien we ook nu dat het aandeel nog steeds binnen de huidige marge schommelt.

Het voordeel van de lagere ABN AMRO koers is dat de ABN aandelen een lager koop risico hebben. Uiteraard zullen er nog steeds mensen zijn die op deze prijs hun aandeel ABN AMRO willen verkopen, maar het aantal kopers van het ABN AMRO aandeel stijgt op deze prijs ook enorm.

De verwachting is dat de ABN AMRO koers zijn weg van de afgelopen maanden zal vervolgen, met uitzicht op een eventuele breuk in de marktstructuur wanneer het aantal COVID-19 vaccinaties in Nederland en Europa toeneemt.

De bank zal van cruciaal belang blijven voor de Nederlandse Economie, en met deze lage prijs zal het een aantrekkelijk moment zijn voor kopers om in te stappen in het ABN AMRO aandeel.

Waarom beleggen in het Aandeel ABN AMRO?

Zoals beschreven in de huidige koers van het aandeel ABN AMRO zijn de prijzen op dit moment laag en zal de koers niet zo snel ver buiten de marges van het afgelopen half jaar vallen.

Met oog op toename van de gevaccineerde populatie in de Europese Unie zal de koers zich waarschijnlijk weer langzaam gaan verschuiven naar de oorspronkelijke waarde vóór de coronacrisis.

ABN AMRO zegt een oog te hebben voor duurzaamheid. Ze zeggen een bank te willen zijn die bijdraagt aan een betere wereld. Dit duurzame beleid geeft ABN AMRO een mooie positie voor de lange termijn.

Ze willen binnen het duurzame beleid alle kantoren in 2024 energielabel A hebben, een plek creëren waar duurzame ideeën kunnen worden uitgewisseld en producten en diensten gebruiken die vriendelijk zijn voor mens en milieu.

Hoewel ABN AMRO al jaren in de toplijst van de duurzaamste financiële instellingen staat, is veel van deze duurzaamheid te danken aan de manier van bedrijfsvoering via de bank. ABN AMRO heeft namelijk ook aardig wat kritiek gekregen over bepaalde investeringen in bijvoorbeeld fossiele brandstoffen.

Daarom moet er ook gekeken worden naar de toekomstige investeringen van de bank en de gegeven intenties bij dergelijke investeringen.

Direct in ABN AMRO beleggen? Op eToro kun je binnen enkele minuten aan de slag met het handelen van het aandeel ABN AMRO!

Nu in ABN AMRO Beleggen?

De lage prijs van de aandelen ABN AMRO zorgen voor een aantrekkelijke positie om te kopen.

Door de lage prijs en de vrij stabiele positie op de markt op dit moment is er een laag risico om het aandeel te kopen.

Wanneer je al in het bezit bent van ABN aandelen is het advies om deze aandelen vast te houden en niet te verkopen. Ook zou dit een moment kunnen zijn om meer ABN AMRO aandelen bij te kopen.

ABN AMRO koers
koers aandeel abn amro

De verwachting is dat de ABN AMRO koers in 2022 weer een stijgende lijn gaat aannemen als de marktstructuur van de coronacrisis is doorbroken. De markt zal de komende maanden nog flink op en neer bewegen, maar naar verwachting zal de markt weer flinke stappen gaan nemen in de zomer van het huidige jaar.

Ook op de lange termijn zal ABN AMRO een aantrekkelijk aandeel zijn voor vele beleggers. Met de nadruk op verduurzaming in het beleid van ABN AMRO zal de bank een sterke positie blijven hebben op de markt, zeker binnen de financiële instellingen.

Daarnaast is ook het voordeel dat de bank in handen is van de Nederlandse overheid. Hierdoor zal het, ondanks een financiële crisis, niet snel omvallen en dus minder risico hebben dan andere, particulieren banken.

Aandeel ABN AMRO, ING en meer

De ING Bank is net als de ABN AMRO beursgenoteerd en bovendien de grootste bank van Nederland. 

INGA, het aandeel van ING staat vrijwel gelijk met het aandeel ABN AMRO. Sinds de coronacrisis is de koers van het aandeel ABN AMRO en ING vrijwel in dezelfde vorm geweest. Wel zien we bij ING een iets snellere trend naar boven, vooral kijkend naar de afgelopen paar maanden.

We zagen dezelfde pieken in juni en het einde van het jaar bij beide banken, maar waar het aandeel ABN AMRO nog dicht binnen dezelfde marges zit de afgelopen 2 maanden, is ING al bezig aan een weg buiten die trend. 

De verwachting is dat ook dit aandeel zich op dit punt zal blijven bewegen tot de vaccinaties in Nederland een punt bereiken die de Nederlandse Economie weer op volle toeren kunnen zetten.

Hieronder vind je nog meer interessante beleggingsmogelijkheden naast het aandeel ABN AMRO. Check de beste aandelen voor meer opties!

ing beleggen
ING

De bank met de oranje leeuw is net als de ABN AMRO een optie voor beleggers die op dit moment zoeken naar een aandeel met een vrij stabiele positie in de coronacrisis.

De bank wordt ondersteund door de Nederlandse staat en de koers gaat hand in hand met de ABN AMRO koers. Wil je graag meer weten over dit aandeel of direct beginnen met handelen? Druk dan op de button hieronder!

tesla logo aandeel
TESLA

Het bedrijf van Elon Musk is al lang een aantrekkelijk aandeel voor beleggers. Het aandeel van Tesla is in het afgelopen jaar ongelofelijk hard gestegen. Daarom is en blijft het de komende tijd ook een mooie en veilig optie voor elke belegger.

Het bedrijf kent veel fans, veel van hen zullen ook willen blijven beleggen in Tesla. Ook is er kritiek over het bedrijf en de vraag of het aandeel niet te hoog staat. Meer weten of direct investeren in Tesla? Je vind het hieronder.

amazon logo
Amazon

Ook Amazon is een interessant bedrijf voor elke belegger in 2022. Ze hebben zich niet laten lijden door de coronapandemie en plukken nu de vruchten van de online retail trend. Ook dankzij de vraag naar kantoorartikelen en elektronica doet dit bedrijf het goed.

Ook nu is het aandeel Amazon bezig met een nieuwe opmars. Wil je meer weten over dit aandeel? Lees dan ons artikel over Amazon of start meteen met beleggen!

ABN Aandeel: Veelgestelde vragen

De ABN AMRO Bank staat in de top 3 van grootste Nederlandse banken. Op de eerste plek staat ING en op de tweede plek staat de Rabobank, die niet genoteerd staat op de beurs. De bronzen plak is in bezit van de ABN AMRO.

In 2020 mochten de banken naar aanleiding van de coronacrisis in Nederland geen dividend uitkeren. De verwachting was dat er in 2021 wel weer dividend uitgekeerd kon worden aan de aandeelhouders, maar dit is de laatste tijd nog een discussiepuntje geweest. Na het eerste kwartaal van 2021 zal hier meer duidelijkheid over zijn.

Wij raden eToro aan om te beleggen in aandelen ABN AMRO.  Ook Plus500 is een optie wanneer je intresse ligt in het verhandelen van CFD’s. Echter is dit platform wel bedoeld voor de meer ervaren handelaar.

Wij raden eToro aan voor alle beginnende beleggers. Het heeft een breed assortiment aan verschillende handelsproducten. Door de demo functie kun je makkelijk beginnen zonder geld in te zetten. Wil je wel met echt geld handelen? Dan biedt eToro een lage minimale inzet.
 
Daarnaast heeft eToro een copy trading functie, waarmee je de aandelenportefeuille van de meest succesvolle beleggers kan volgen en kopiëren.
 
Wil je graag handelen in CFD’s? Dan raden wij Plus500 aan.

Zoals beschreven in het artikel is het aandeel ABN AMRO een prima aandeel om op dit moment in te beleggen. Door de lage prijs en de lage risico van het aandeel op de korte termijn is het een goede tijd om te kopen. Met oog op de toekomst zal het ABN AMRO aandeel positief zijn voor elke portefeuille.

Door de belangen van de Nederlandse staat in het aandeel en oog op verduurzaming zal het een stabiele optie zijn voor de lange termijn.

Conclusie

Al met al is het aandeel ABN AMRO een goed aandeel voor beleggers die zonder al te veel risico willen instappen in de aandelenmarkt. Het advies is voor nu om vast te houden aan het aandeel en eventueel de portefeuille uit te breiden met de aankoop van nieuwe aandelen ABN AMRO.

De trend die de ABN AMRO koers nu laat zien zal de komende maanden vrijwel dezelfde vorm aannemen. Ook andere banken in Nederland zoals de ING laten deze trend zien. De vraag is wanneer deze trend doorbroken gaat worden.

Ook op de lange termijn is het een aantrekkelijk aandeel, hoewel er wel rekening gehouden moet worden met de kritiek die het duurzaamheidsbeleid van ABN AMRO ontvangt. Door de belangen van de staat in het bedrijf zal het ook tijdens de crisis een stabiele optie zijn met een laag risico op omvallen.

Snel en gemakkelijk in aandelen ABN AMRO handelen?

Start nu een account op eToro en begin gelijk met beleggen in het aandeel ABN AMRO. Ook beschikbaar in de vorm van CFD! Wacht niet langer en start vandaag.
Start nu!
Scroll naar boven