Aandeel BMW kopen & Live BMW Aandeel Koers (2024)

BAYERISCHE MOTOREN WERKE AGBMW.F
1,34%
97,65 €

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Bayerische Motoren Werke, afgekort BMW, is een uit Duitsland afkomstige fabrikant van auto’s en motorfietsen in het bovensegment van de markt. 

De merken van BMW omvatten onder andere MINI, BMW en Rolls Royce, terwijl de motors worden verkocht onder de naam BMW Motorrad.

bmw aandeel logo
Het BMW aandeel en de BMW koers deden het de afgelopen 10 jaar goed, met een top in 2015. Door de coronacrisis hebben het bedrijf en haar investeerders echter een paar rake klappen gekregen, maar gelukkig lijkt het BMW aandeel zich weer herstelt te hebben.

Aandelen BMW kopen - kort stappenplan

Zie jij het zitten in BMW en wil je direct aan de slag met beleggen? Met de groene knop kun je geheel kosteloos een gratis beleggersaccount registreren.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Overweeg jij om het BMW aandelen aan te schaffen? In deze post bespreken we in sneltreinvaart het bedrijf, het BMW aandeel, de koers BMW en de verwachtingen voor het BMW aandeel in 2022. Tot slot vind je in de conclusie ons advies omtrent de aanschaf van het BMW aandeel.
 

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Hoe werkt kopen van het BMW aandeel?

Het BMW aandeel staat beursgenoteerd en is eenvoudig aan te schaffen via een online broker. Deze broker fungeert als de tussenpersoon van jou en de beurs. 

Je hebt bij de meeste online brokers de keuze om het BMW aandeel te kopen of CFD’s op de BMW koers. In dat geval beleg je op verwachte prijsstijgingen of dalingen van de aandelen BMW. 

In onderstaand stappenplan nemen we kort door bij welke online broker je als beginnend belegger terecht kunt voor het BMW aandeel en hoe je er binnen no-time een account registreert om aan de slag te gaan.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Stap 1: Selecteer de beste broker

Wanneer je wilt investeren in stocks zoals het aandeel BMW is het kiezen van een geschikte broker essentieel. Deze broker geeft je toegang tot verschillende wereldwijde beurzen en zorgt ervoor dat je probleemloos aandelen kunt kopen. 

Niet alle brokers bieden toegang tot dezelfde beurzen en dezelfde handelsproducten. Ook de kosten voor het beleggen in producten als aandelen, CFD’s, ETF’s, grondstoffen en crypto valuta als Bitcoin verschillen.

Het is dus belangrijk dat je jezelf goed oriënteert op een broker die qua producten en kosten het beste aansluit bij jou als belegger zodat de beste match ontstaat tussen gebruiker, broker en handelsstrategie. 

Ook is het fijn wanneer een broker goed gereguleerd is door toezichthouders zoals het Nederlandse AFM of de SEC. Je weet dan zeker dat je geld in goede handen is in het geval dat er iets mis mocht gaan. 

Wil je ook beleggen via je telefoon? Veel online brokers bieden tegenwoordig apps aan waarmee je mobiel kunt beleggen. Wij hebben alvast een aantal van deze aandelen apps voor je op een rijtje gezet.

De afgelopen jaren is het aantal (online) brokers snel toegenomen. Hieronder bespreken we vast kort twee brokers die geschikt zijn voor het kopen van het BMW aandeel.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Twee aangeraden online brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

De bekendste van de twee is handelsplatform eToro. Dit platform heeft wereldwijd reeds miljoenen gebruikers en zet in op het bieden van een ruim aanbod aan verschillende handelsproducten op een eenvoudige manier.

Met haar herkenbare en aantrekkelijke interface raak je snel bekend met het eToro systeem en kun je als beginnend gebruiker aan de slag met beleggen in aandelen BMW – en uiteraard nog veel meer. 

eToro biedt naast aandelen namelijk ook CFD’s, ETF’s, diverse indexen, grondstoffen en forex trading. En dat terwijl ze volledig gereguleerd zijn door de FCA. (Financial Conduct Authority)

De kosten zijn laag. Voor het beleggen in aandelen en ETF’s betaal je zelfs 0% commissiekosten. Het aandeel BMW koop je dus zonder extra kosten! Beleggen zelf doe je al vanaf de lage minimale inleg van €170 euro.

Uitbreiden naar andere stocks naast het aandeel BWM doe je eenvoudig met de CopyTrading tool. Hiermee kun je andere, ervaren beleggers die goed presteren selecteren en hun portfolio bekijken en als je wilt eenvoudig overnemen.

Tot slot hoef je niet direct te beginnen met beleggen. Je kunt ook eerst je beleggingstactieken testen en oefenen met de gratis demofunctie. Je belegt daarbij zonder risico met virtueel geld. 

Om bovenstaande redenen is eToro de door ons aangeraden broker voor iedereen die wil beginnen met handelen in het BMW aandeel tegen de gunstigste omstandigheden en BMW koers. 

Meer weten over eToro? Wij schreven eerder al een uitgebreide eToro recensie waarin we het platform verder uitleggen. Door de groene knop te gebruiken kun je ook direct aan de slag bij deze online broker.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Stap 2: Registreer een nieuwe account

Broker gekozen? Tijd om je te registreren! 

Dit is een proces dat bij de meeste broker vrijwel hetzelfde verloopt. In het stappenplan nemen we vast door hoe deze registratie in zijn werk gaat op het platform van eToro.

Aanmelden account bij eToro

Wanneer je de website bezoekt klik je op één van de groene registratieknoppen. Hierna kun je direct een account registreren.

Gebruik hiervoor een gebruikersnaam, sterk wachtwoord en e-mail adres. 

Verificatie uitvoeren account

De account kun je verifiëren met de link die eToro opstuurt per mail. Op de link klikken is voldoende.

bmw aandeel etoro beleggen
Bij eToro betaal 0% commissiekosten over het BMW aandeel
Profiel afmaken en saldo storten

De laatste stappen naar de voltooiing van je nieuwe profiel zijn de KYC vragen. (Know Your Customer) Brokers zijn verplicht deze af te nemen. Ook een kopie van een identificatiebewijs is vereist. 

Dit mag gewoon een geldig paspoort, rijbewijs of ID-kaart zijn. 

Saldo aanvullen doe je met één van de vele betalingsmogelijkheden, waaronder ook de vertrouwde opties als iDeal, PayPal en creditcards.

Het gestorte geld zal doorgaans binnen een uur op je account staan, maar soms kan het wat langer duren afhankelijk van de gekozen methode. Bankoverschrijvingen nemen bijvoorbeeld enkele werkdagen in beslag.

Verschillende betaalmethoden bij eToro voor het aandeel BMW
aandeel bwm saldo etoro

Stap 3: Zoek het BMW aandeel / actuele koers BMW

Afhankelijk van de gekozen broker zul je het aandeel BMW kunnen kopen in de vorm van aandelen, ETF’s en / of CFD’s. Bij eToro koop je het aandeel BMW zelf tegen de marktprijs van de BMW koers. 

Hoe doe je dat?

Via de knoppen ‘markten‘ > ‘aandelen‘ > ‘consumptiegoederen‘ kom je in het overzicht met ook het aandeel BMW.

Een andere optie is de zoekfunctie bovenin de pagina gebruiken en daar ‘Bayerische motoren werke’ of de stock code van het aandeel BMW invullen. Dat is ‘BMW.DE‘.

bmw aandeel etoro koers bwm
De BMW koers (BMW.DE) in eToro. Na een sterke daling door Corona stijgt het BMW aandeel weer.

Ben jij er klaar voor om te beleggen in het BMW aandeel? Op eToro vindt je eenvoudig de koers BMW en koop je zonder commissiekosten het aandeel!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

bmw aandeel BMW M440i xDrive

De BMW M440i xDrive

Over BMW en de BMW aandelen

BMW staat voor Bayerische Motoren Werke AG en is een Duitse fabrikant van auto’s en motors die al in 1916 werd opgericht.
 
De fabrikant heeft een geschiedenis die dus al meer dan een eeuw terug de tijd in gaat. 
 
BMW is het moederbedrijf van de merken Rolls Royce en Mini en verkoopt daarnaast ook motorfietsen.
 
In 2018 werden er 2,5 miljoen auto’s verkocht, waarvan ruim 2 miljoen BMW’s, 360.000 Mini’s en 4107 luxe Rolls Royces. Ruim 25 procent daarvan werd gekocht in China.

De productie van BMW vindt grotendeels in Duitsland plaats, maar ook de Verenigde Staten en China worden er grote hoeveelheden auto’s geproduceerd. In totaal heeft BMW 31 productie locaties in meer dan 15 landen.

Logisch dat het bedrijf ook een groot personeelsbestand heeft, in totaal werken er liefst 126.000 personeelsleden voor BMW. 90 procent hiervan is actief in de autotak, bijna 3% in motorfietsen en 7% in de financiële services.  

Op de werkvloer zet BMW sterk in op innovatie, duurzaamheid, flexibiliteit en optimalisatie. Dit is hoe de autofabrikant competitief wil blijven met concurrenten en toonaangevend in de branche.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

BMW aandeel en de coronacrisis

De afgelopen jaren was het BMW aandeel relatief stabiel. BMW deed het goed en ook de stap naar hybride en elektrische auto’s leken ze succesvol te hebben gemaakt, getuige de verkopen over de afgelopen 10 jaar in onder andere België. 

De uitbraak van het Coronavirus in de belangrijke afzetmarkt China en kort daarop ook de rest van de wereld gooide echter roet in het eten. Landsgrenzen gingen op slot, fabrieken kwamen stil te liggen en de autoverkoop droogde op.
 
Ook BMW moest gedwongen terugschakelen en kondigde een winstalarm af over de resultaten van 2020. In het tweede kwartaal werd voor het eerst sinds 2009 een operationeel verlies geleden, maar aan het einde van het jaar gaf de BMW groep aan dat het herstel sneller ging dan verwacht. 
 
Ook concurrerende partijen gaven aan sneller te herstellen. De koers van het eveneens getroffen aandeel Daimler en Toyota liet een snel herstel zien en ook BMW zette de weg naar boven in. 
 

Wil jij direct beginnen met handelen in aandelen BMW? Registreer je vandaag nog en profiteer direct mee van de actuele BMW koers.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Actuele BMW koers

Nadat de eerste lockdown werd aangekondigd in maart en steeds meer landen de grenzen sloten en mensen thuis aan het werk gingen kende het aandeel BMW een scherpe daling in waarde. 
Waar de prijs in december 2019 balanceerde tussen de €70 en €75 euro per aandeel BWM daalde de koers BMW vanaf half januari van €75 naar €41 euro. 
De daling tussen half januari en half maart bedroeg maar liefst 45 procent!

Gelukkig herstelde de BMW koers zich in de rest van 2020 gestaag. Zo werd in mei de prijs van €50 euro per BMW aandeel bereikt, in juni €60 en in november werd de grens van €70 euro per aandeel BMW weer gebroken.

Uiteraard ging deze stijging gepaard met swings en tijdelijke correcties, maar het is een goed teken dat het aandeel relatief eenvoudig naar het niveau van de periode pre-Corona terugkeerde.

Dat lijkt erop de wijzen dat BMW sterk op zijn wielen staat. 

BMW maakt de afgelopen jaren inderdaad goede resultaten. Zelfs in het afgelopen jaar waarin bijna iedereen in de sector zwaar werd getroffen door Corona realiseerden ze in het derde kwartaal 3 miljard aan vrij kapitaal terwijl de afzet sterk steeg. 

Niet gek dus dat de BMW koers steeds verder omhoog kruipt en de BMW aandelen in trek zijn. 

Koers BMW aandeel in 2022

Het BMW aandeel heeft zich eind 2020 herpakt naar het niveau van eind 2019 / begin 2020. Het staat er dus goed voor. 

Er kan misschien zelfs al wel omhoog worden gekeken naar de prijzen per aandeel BMW van 2018.

Het bedrijf lag namelijk al mooi op koers, maar dat vertaalde zich in 2019 niet terug in de BMW koers doordat het bedrijf een forse boete kreeg over kartelafspraken.

Door corona werd de prijs vervolgens eenvoudig verder naar beneden gedrukt.

bmw aandeel 2021 prijs

Bij eToro vindt je nog meer grafieken van de actuele BMW koers en de laatste trends voor het aandeel

Volgens topman Pieter Nota heeft het bedrijf de afgelopen jaren zijn huiswerk gedaan en geïnvesteerd in de toekomst. 

BMW zet inderdaad fors in op sustainability en het milieuvriendelijker maken van auto’s, waardoor ze toekomstbestendig zijn. De hybride modellen worden veel verkocht in hun categorie en ook elektrisch rijden wordt steeds populairder. 

Al in 2013 was BMW een pionier op dit gebied met de komst van de volledig elektrisch rijdende i3. Voor komend jaar staat er een nieuwe line-up van volledig elektrische modellen klaar en moet een kwart van de verkochte auto’s een vorm van elektrische aandrijving hebben. 

Als deze modellen aanslaan zou de BMW koers wel eens hele mooie resultaten kunnen laten zien in 2022. 

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

BMW aandeel: Alternatieven

Wil jij je portfolio diverser maken of is beleggen in een autofabrikant niet aan jou besteedt? Er zijn nog tal van andere aandelen met interessante vooruitzichten voor 2022. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande tips:

aandeel tomtom logo
TomTom (TOM2)

Geen autofabrikant, maar wel bekend door auto’s! 

TomTom kennen we allemaal van de navigatieapparatuur die zij in het verelden verkochten. 

Anno nu is het roer omgegaan bij het Nederlandse bedrijf en richten zij zich op hypermoderne kaarten voor onder andere zelfrijdende auto’s.

Na een aantal zware jaren lijken de recente investeringen in slimme technologie zich steeds meer uit te gaan betalen. 

amazon logo
Amazon (AMZN)

Amazon is de grootste webshop ter wereld en een absolute powerhouse op het gebied van logistiek.

Het bedrijf is inmiddels ook actief in Nederland en de concurrentie aangegaan met Bol.com en Coolblue.

De afgelopen maanden is het bedrijf alleen maar beter gaan draaien, en de coronapandemie heeft de online winkel geen windeieren gelegd. 

Groeit Amazon in 2022 verder?

tesla logo aandeel
Tesla (TSLA)

We gaan toch nog een andere autofabrikant noemen, en niemand minder dan het Tesla van Elon Musk. 

De elektrische Tesla’s zien we tegenwoordig steeds vaker in het straatbeeld opduiken en ook het bedrijf zelf maakte de afgelopen jaren een gigantische groei door.

Recent werd CEO Elon Musk de rijkste man ter wereld en kondigde Tesla aan betalingen in Bitcoin te gaan accepteren. 

Wat heeft 2022 in petto voor Tesla?

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

BMW aandeel: Veelgestelde vragen

De aandelen BMW zijn gelukkig bij veel brokers verkrijgbaar, en dat op verschillende manieren. De eenvoudigste manier om het aandeel te kopen is door gebruik te maken van een online broker zoals eToro.

Bij eToro bepaal je zelf hoe, hoeveel en wat precies je koopt en betaal je voor het aandeel BMW bovendien ook nog eens geen commissiekosten. Beleggen doe je al vanaf €170 euro aan inleg!

BMW is niet afhankelijk van andere bedrijven en heeft zelf meer dan 30 productielocaties in 15 verschillende landen.

De verkoopresultaten van de auto’s en motorfietsen van BMW worden echter wel beïnvloedt door gebeurtenissen die invloed hebben op de economie. (zoals het coronavirus) Ook kan het bedrijf averij oplopen door bijvoorbeeld verhoogde invoertarieven zoals bij de Brexit.

BMW is dus eerder afhankelijk van de markt en de directe vraag naar auto’s dan van een ander bedrijf. Gelukkig blinkt ook de sales afdeling van BMW keer op keer uit.

Ja, BMW keert doorgaans dividend uit aan de aandeelhouders van het bedrijf.

Doorgaans betreft dit enkele euro’s per aandeel. Je krijgt zo dus een extra jaarlijks rendement op je aandeel van enige procentpunten. De hoogte van het dividend hangt af van de bedrijfsresultaten.

BMW boekte de afgelopen jaren uitstekende bedrijfsresultaten. 

In 2020 heeft het bedrijf een flinke klap gekregen door het coronavirus en de dalende verkoop van hun auto’s en motors. Toch wist BMW in het eerste halfjaar nog winst te behalen.

Ook na kwartiel 3 maakte BMW meer winst. Er werd in totaal 1,82 miljard euro nettowinst gemaakt. Dit is wel fors minder dan voor corona. 

Over het hele jaar 2020 zijn er nog geen cijfers bekend, maar over de eerste maanden bedroeg de totale nettowinst 2,2 miljard euro.

Voor beginners en algemene traders is eToro het beste platform. Specifiek voor aandelen blinkt deze broker uit door geen commissiekosten te vragen en een lage inleg.
 
Bovendien krijg je toegang tot een groot aantal verschillende aandelen van honderden bedrijven wereldwijd. 

Om CFD’s te handelen kun je op eToro terecht maar ook bij de CFD specialist Plus500. Dit platform is echter minder toegankelijk en het handelen in CFD’s vereist meer kennis en kunde dan ‘normale aandelen’, en de risico’s zijn groter.

BMW aandeel: Conclusie

De conclusie is dat de BMW aandelen toch een hele interessante optie zijn voor 2022.

De autofabrikant lijkt de schade van de coronacrisis te hebben kunnen beperken en herstelde de afgelopen maanden in rap tempo. Inmiddels maken ze zich op om in 2022 een volgende stap te maken met elektrische auto’s en de afzetmarkt in China, waar inmiddels een groot deel van de verkoop plaatsvindt.

Als BMW erin slaagt de consument over de streep te trekken voor haar nieuwe modellen gaan ze een mooi jaar tegemoet. De kans dat dat lukt zit er dik in, de hybride modellen zijn namelijk al jaren populair en bij de consument neemt de vraag naar elektrisch rijden alleen maar toe. 

Punt van aandacht is dat de coronacrisis nog niet volledig onder controle is. Hevige beperkingen en lockdowns kunnen de sales in landen – in ieder geval tijdelijk – onder druk zetten. 

Een extratje is dat BMW jaarlijks dividend uitkeert. In 2020 was dit 2,5 procent, en in eerdere jaren lag dit vaak nog hoger. Voor 2022 is het dividend nog niet bekend. 

Hou in de gaten dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en er nooit een voorspelling kan worden gedaan met 100 procent zekerheid. Doe dus altijd je eigen onderzoek en houdt goed de ontwikkelingen in de gaten. 

Zelf beleggen in het BMW aandeel?

Bij eToro maak je binnen enkele minuten een account aan waarmee je toegang krijgt tot de vele mogelijkheden en functies van het social trading platform. Je vindt er talloze interessante aandelen en handelsproducten!
begin direct!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Scroll naar boven