Nokia Aandelen Kopen & Live Nokia Aandeel Koers

NOKIANOKIA.PA
0,25%
3,22 €

Sinds januari heeft de aandelenmarkt te maken met een nieuw fenomeen. Op internetforum Reddit r/Wallstreetbets posten gebruikers massaal berichten waarin ze elkaar aansporen aandelen te kopen. 

Geïnspireerd op deze berichten kochten miljoenen mensen aandelen in het gepromote Gamestop (GME), waardoor de koers van het aandeel omhoog schoot.  

nokia aandeel logo blue

Al snel volgden er in de kielzog van Gamestop een aantal andere aandelen. Eén van deze aandelen is Nokia (NOK). Het bedrijf dat we allemaal kennen van de kenmerkende mobieltjes en voormalig marktleider.

Tegenwoordig focust het bedrijf op technologie en equipment voor onder andere het aanleggen van de 5G-netwerken. Ook heeft het bedrijf sinds maart 2020 een nieuwe CEO aangesteld. 

Wat betekent dat voor de toekomst en de koers van het Nokia aandeel? 

Koop een Aandeel Nokia in 4 makkelijke stappen

Klaar om te beginnen met aandelen kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

In dit artikel gaan we kijken waarom het verstandig is om in Nokia te investeren en leggen we je precies uit hoe je dit het beste kunt doen. 

Het Aandeel Nokia kopen

Het aandeel Nokia kun je kopen aan de beurs. De drie belangrijkste beurzen waar het aandeel Nokia staat genoteerd zijn de Euronext, het Zweeds-Finse OMX en de NYSE uit New York.  

Bij deze beurzen kun je aandelen kopen met behulp van een broker, tegenwoordig zijn er tal van brokers actief die toegang hebben tot meerdere beurzen en het aanbod van aandelen aldaar. Bovendien bieden veel van deze brokers hun diensten (volledig) online aan! 

Dit maakt het kopen, verkopen en verhandelen van aandelen toegankelijk vanuit huis. Het enige dat je nog nodig hebt is een internetverbinding en de juiste broker waar het aandeel Nokia wordt aangeboden.

Hoe koop je het Nokia aandelen bij een online broker? 

Stap 1: Kies een broker die het Aandeel Nokia (NOK) verkoopt

De snelste en eenvoudigste manier om te beleggen in het aandeel Nokia is dus door in zee te gaan met een online broker. Deze online brokers zijn eigenlijk een tussenpartij. 

Wat de online broker doet is optreden als platform waar jij – de gebruiker – eenvoudig aan kan geven van welke aandelen en / of andere handelsproducten je gebruik wilt maken. De broker treedt vervolgens op als tussenpersoon en zorgt dat jij kunt beleggen bij de beurzen. 

De aandelen van Nokia zijn verkrijgbaar bij verschillende beurzen. Dit is fijn, want de kans is daardoor groot dat de broker die jij kiest toegang heeft tot één of meerdere beurzen waar het aandeel verhandelt wordt waardoor jij direct in het aandeel Nokia kunt beleggen. 

Mocht je een broker treffen die niet het aandeel Nokia heeft kun je overwegen gebruik te maken van één van de andere handelsproducten, naast aandelen bieden veel brokers namelijk ook CFD’s, ETF’s, indexen en verschillende grondstoffen, valuta’s en cryptocurrencies

Een goede broker sluit qua producten en mogelijkheden aan op jouw wensen, is veilig (controleer de toezichthoudende instantie) en biedt een goed werkend online platform.

De laatste tijd zien we ook steeds meer brokers die hun diensten aanbieden per mobiele app, en als jij geïnteresseerd bent in mobiel beleggen is het goed om te kijken hoe het staat met de aanwezigheid en aangeboden diensten per app voor iOS of Android. 

Om je op weg te helpen met het kiezen en gebruiken van een online broker hebben we er vast twee kort beschreven in onderstaand kopje. We geven daar direct enkele voor- en nadelen, waar je desgewenst meer over kunt lezen in één van onze uitgebreide broker reviews op de website.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Onze online broker tips

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Gaat Nokia één van de eerste aandelen zijn waar je in belegt? Of ben je op zoek naar een extra toevoeging om een divers portfolio op te bouwen? Kijk dan eens bij eToro. 

eToro richt zich sterk op het verlagen van het instapniveau en het aanbieden van verschillende functies om optimale gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden te garanderen, ongeacht of je nu onervaren bent in traden of al voor een langere tijd aan het beleggen.

eToro onderscheidt zich door als enige platform een sociaal aspect toe te voegen aan trading. Gebruikers hebben hier een profiel dat ze van elkaar kunnen bekijken. 

Verschillende gebruikers kunnen desgewenst eenvoudig elkaars portfolio inzien en zelfs stock-voor-stock kopiëren. Hiervoor gebruik je de CopyTrading tool. Dit scheelt je veel tijd in het diversificeren en onderhouden van je portfolio.

Je kunt dus een deel van het werk uit handen geven en laten doen door succesvolle en meer ervaren beleggers. Bij de sociale handelaren wordt namelijk ook het rendement en de risicofactor weergegeven. 

Eerst zelf oefenen? Gebruik de gratis demofunctie om verschillende tactieken en strategieën uit te proberen en het eToro platform te verkennen. Experimenteer naar hartenlust zonder je zorgen te hoeven maken over verliezen, want je gebruikt met de demofunctie alleen virtueel geld. 

Ook wanneer je voor het echt begint kun je de risico’s beperken. De minimale inleg op eToro is namelijk klein, vanaf €170 euro kun je al aan het beleggen in het ruime aanbod. Tegelijkertijd rekent eToro 0% commissiekosten over aandelen en ETF’s wat je geld bespaart. 

Het aanbod van eToro bevat naast aandelen en ETF’s verschillende andere producten om in te handelen, wat dacht je van ontzettend veel verschillende CFD’s, indexen, grondstoffen en forex trading. Ook voor cryptocurrencies als Bitcoin kun je hier terecht.

En dat alles onder regulering en toezicht van de Britse FCA (Financial Conduct Authority).

Samengevat is eToro de beset online broker voor iedereen die begint met beleggen of al enige ervaring heeft en op zoek is naar een gebruiksvriendelijk en uitgebreid platform. Het bedrijf maakt het eenvoudig een divers portfolio op te bouwen en minimaliseert daarbij de risico’s desgewenst terwijl de kosten laag zijn.

Stap 2: Maak een nieuwe account aan

Online broker gekozen? Tijd om een account aan te maken! 

Bij de meeste brokers is dit een zeer eenvoudig en gestroomlijnd proces. We gebruiken het registratieproces van het eToro platform hieronder als voorbeeld om te laten zien wat je moet doen. 

Aanmelden eToro

Aanmelden doe je op de homepage van eToro. Gebruik één van de ‘Join Now’ buttons en geef de gevraagde gegevens op. 

Dit zijn de gewilde gebruikersnaam, wachtwoord en e-mail adres. 

Verificatie van de account

eToro stuurt je hierna een e-mail met een verificatielink. Gebruik deze om de nieuwe account te verifiëren en toegang te krijgen tot het platform. 

etoro registreren
Registreer je op het eToro platform
Maak het profiel compleet en vul je saldo aan

Nu je een eToro account hebt kun je aan de slag met de verschillende opties van de demoaccount. Om met echt geld aan de slag te gaan is eToro – net als alle andere online brokers – verplicht je enkele vragen te stellen. 

Middels het KYC (Know Your Customer) proces zullen er enkele vragen gesteld worden en zal eToro je wijzen op de risico’s die er bij beleggen komen kijken. 

Tot slot maak je het verificatieproces compleet door je account te koppelen aan een geldig identiteitsbewijs. Dit mag een paspoort, rijbewijs of ID-kaart zijn. 

Hierna maak je eenvoudig geld over met één van de verschillende betaalmethodes en kun je direct aan de slag met het kopen en verkopen van aandelen en andere handelsproducten.

Maak je geen zorgen over de betaalopties, eToro biedt bijna alles aan. Van Paypal en iDeal tot creditcard of een bankoverschrijving. 

Stap 3: Zoek de Nokia koers op

Waar vindt je het Nokia koers aandeel? Op eToro gebruik je daar simpelweg de zoekfunctie voor of kom je via de kopjes ‘markten’ > ‘aandelen’ > ‘technologie’ > ‘NOK’ op de juiste plek. 

De stockcode van Nokia is ‘NOK‘. Deze kun je ook invullen in de zoekfunctie om op de aandelenpagina van Nokia te komen. 

koers nokia aandeel
Koers Nokia aandeel binnen de eToro omgeving. Zoals te zien piekte het aandeel Nokia sterk in het begin van 2021

Vandaag nog beginnen met beleggen in het Nokia Aandeel? Een eToro account aanmaken regel je binnen enkele minuten!

aandeel nokia telefoon

Eén van de mobiele telefoons waarmee Nokia de wereld veroverde

Wat is Nokia?

Nokia is een van oorsprong Fins bedrijf dat bekend werd als fabrikant van telefoons.
 
Nokia was van 1998 tot 2012 wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele telefoons. In 2005 werd deze status bevestigd met de verkoop van het miljardste toestel in Nigeria, en gedurende deze periode was de status van de fabrikant bijna onaantastbaar. 
 

In 2011 en 2012 verliest het bedrijf echter de strijd van Apple en haar snel aan populariteit winnende iPhone. In 2013 verkoopt het bedrijf vervolgens haar volledige mobiele tak en patenten aan Microsoft. 

Bij de overname verliest Nokia ruim twee derde van haar omzet én werknemers aan Microsoft.

 
Het bedrijf Nokia blijft echter wel bestaan, ze gaan zich voortaan richten op netwerkinfrastructuur en de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Nieuwe start

Nokia moest na de verkoop dus op zoek naar nieuwe manieren van inkomsten. Helemaal onbekend is dat niet, het bedrijf was door de geschiedenis heen al in allerlei branches actief. Van toiletpapier tot computers. 

Het bedrijf had dan ook vertrouwen in de switch en besloot zich te richten op het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor het opzetten van netwerkinfrastructuur. 

De campus van Nokia in Finland

Nokia aandeel campus

Inzetten op 5G

Al in 2015 ziet Nokia het potentieel van het grootschalig aanleggen van 5G netwerken. Om een voorsprong op de markt te bewerkstelligen nemen ze het Franse Alcatel-Lucent over voor €15,6 miljard euro. 

De overname van Alcatel-Lucent stelde Nokia in staat om beter te concurreren met haar rivalen Ericsson en Huawei. Het bedrijf is op dat moment ook nog actief met navigatietechnologie Here. Inmiddels is dit onderdeel verkocht. 

De afgelopen jaren is de focus steeds verder verschoven naar het ontwikkelen van technologie en de infrastructuur van het 5G netwerk. Sinds 2017 heeft Nokia verschillende contracten afgesloten voor het aanleggen van 5G netwerken in onder andere Japan en Finland. 

Aandeel Nokia Nieuws

De afgelopen jaren zat Nokia nooit stil. De ene ontwikkeling volgde de andere op, en regelmatig kwam Nokia in het nieuws met overnames en het binnenhalen van grootschalige contracten. 
 

Nokia nieuws in 2020

Ook 2020 was een bewogen jaar voor Nokia. Er waren meerdere nieuwsmomenten van betekenis die de Nokia koers van de aankomende tijd kunnen bepalen. 

De belangrijkste hebben we hieronder kort samengevat in een timeline:

Zie jij het aandeel Nokia ook naar de maan gaan? Koop aandelen bij eToro en verdien rendement wanneer deze in waarde stijgen.

Huidige koers Aandeel Nokia

Nokia was voor lange tijd on top of the world. Ook het aandeel Nokia stond in de periode dat het bedrijf wereldwijd marktleider was op het gebied van mobiele telefoons standaard hoog. 

Begin 2008 was één aandeel van Nokia nog €25 euro waard.

Door de concurrentie van Apple en Samsung krijgt het bedrijf het daarna echter zwaar. Ook de markt voelt de hete adem van de rivalen in de nek, en het aandeel van Nokia zagt begin 2009 onder de €10 euro. 

Dat is een afname van (10 – 25) : 25 x 100% = 60 procent

Het dieptepunt per Nokia aandeel vindt plaats in 2012 wanneer het bedrijf haar positie als marktleider officieel verliest. De waarde van het aandeel zakt dan naar slechts €1,40 euro. Ongekend laag voor het ooit zo toonaangevende bedrijf. 

De afgelopen jaren zagen we echter een voorzichtig herstel. Nokia voert een aantal veranderingen door in de organisatie en het bedrijfsmodel en weet met de nieuwe aanpak op een gegeven moment weer winst te maken. 

De koers van het Nokia aandeel krabbelt voorzichtig op.
 
De afgelopen jaren ligt deze tussen de €2,50 en €4,60. 

Aandeel Nokia in 2022

Het aandeel Nokia begon in januari 2021 op de prijs van €3,90 per stuk. Een prijs waar het Nokia aandeel sinds november 2020 gestaag naartoe werkte.  

In januari leek het momentum er even uit. De koers Nokia aandeel stagneerde en het was wachten op de volgende prijsbeweging. 

Die komt uit onverwachte hoek. Eind januari staat de aandelenmarkt namelijk volledig op zijn kop. Een groep gebruikers van internetforum Reddit is hier verantwoordelijk voor.

koers nokia aandeel 2021

Koers Nokia aandeel tot en met januari 2021

Op het subforum /r/wallstreetbets beargumenteren gebruikers dat een gezamenlijke inspanning ertoe zal leiden dat het aandeel Gamestop (GME) in waarde zal stijgen.

Ze wezen daarbij op het aanstellen van een nieuwe CEO en een trucje om de grote fondsen – die massaal zouden hebben ingezet op een waardedaling – buitenspel te zetten. En dit kloptte.

Verschillende hedgefondsen verliezen enorm veel geld, terwijl de Redditgebruikers rijk worden.

Vervolgens richtten de pijlen van /r/wallstreetbets zich op nieuwe doelen. Valt het succes van Gamestop ergens te herhalen? Twee aandelen waarop wordt ingezet zijn Nokia en Blackberry. 

Dit zagen we terug aan het einde van januari, door het leger Reddit-gebruikers en hun fans steeg de waarde van het Nokia aandeel tot ruim twee keer de hoogte van begin januari. De waarde daalde ook weer snel, maar stond nog op bijna €4,50. (bij eToro)

In januari 2022 staat de koers op ongeveer €5,20. Analisten zijn nog steeds enthousiast over dit aandeel.

Andere interessante aandelen

Wil je beleggen in andere aandelen? We hebben een hieronder een aantal interessante aandelen voor je op een rijtje gezet. Klik op de links om het artikel van deze aandelen te bekijken!

Gamestop stock logo
GameStop (GME)

Eén van de meest populaire aandelen van 2021 was game-concern GameStop. 

Na het aanstellen van een nieuwe CEO en op internetforum Reddit gecreëerde hype ging de prijs van aandeel wel 100 keer over de kop. 

De vraag is hoe realistisch de koers van het bedrijf is. Hoe lang kunnen de Reddit gebruikers hun strijd volhouden? 

Klik op onderstaande button om meer te weten te komen over het aandeel GameStop.

aandeel blackberry logo
BlackBerry (BB)

Net als Nokia is BlackBerry een befaamde telefoonmaker die (bijna) alles wat tot haar successen leidde de afgelopen jaren moest uitzwaaien. 

BlackBerry heeft niet de switch gemaakt naar 5G netwerken maar ervoor gekozen software te gaan ontwikkelen. Hiermee richten ze zich op de cloud, cyber security en zelfrijdende auto’s.

Toekomstperspectief is dus absoluut aanwezig. Hou dit aandeel in de gaten of koop direct BB via de onderstaande button!

Tesla (TSLA)

Tesla is niet te stoppen! Het bedrijf van de excentrieke oprichter en multi-miljardair Elon Musk boekte over 2020 al geweldige resultaten en daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen. 

Het bedrijf heeft als doelstelling om de automarkt te veroveren met haar elektrische voertuigen. Een duurzame boodschap die het goed doet bij zowel klanten als investeerders. 

Nog nooit eerder zagen we zoveel Tesla’s op de weg. Investeer je mee?

Aandeel Nokia: Veelgestelde vragen

Het aandeel Nokia staat aan meerdere beurzen genoteerd en is daarom bij veel (online) brokers verkrijgbaar. Bij een online broker als eToro kun je direct aandelen Nokia kopen en verkopen. 

Nokia is een bedrijf dat principieel dividend uitkeert aan haar aandeelhouders. Dit dividend krijg je automatisch bijgeschreven bij eToro. 

De hoeveelheid dividend over de afgelopen jaren kun je terugvinden op de website van Nokia.

Nokia had het een periode heel zwaar toen de omzet vanuit mobiele telefoons begon te dalen. Sinds 2019 is Nokia weer winstgevend, en ook in 2020 werd er winst gemaakt. 

Het bedrijf heeft goede hoop ook komend jaar weer goede cijfers te boeken. Daarbij lijkt het niet gehinderd door het coronavirus. Het bedrijf lijkt daarmee officieel de weg naar een betere toekomst te hebben ingeslagen.

Onze aangeraden broker voor zowel beginners al iets meer gevorderde gebruikers is eToro. Dit komt door de lage instapdrempel, de gebruiksvriendelijke interface en de ondersteuning die zij nieuwe gebruikers bieden.

Bij eToro betaal je 0% commissiekosten over aandelen en ETF’s, wat je als particuliere belegger veel geld kan schelen. Bovendien heeft eToro een ruim aanbod met voor ieder wat wils, of het nu gaat om cryptomunten of aandelen met een hefboom.

Wil je liever beleggen in CFD’s? Kijk eens naar Plus500 als broker van keuze. Deze broker is gespecialiseerd in CFD’s en biedt speciale hulpmiddelen en tools om daar gebruik van te maken. Bovendien kun je de CFD’s inzetten om te speculeren op koersdalingen. 

Er wordt op het moment veel gesproken over de invloed van sites als Reddit op aandelen. Reddit is echter een publiekelijk toegankelijk forum en het lijkt vrijwel onmogelijk om de berichten om in een bepaald aandeel te investeren daar aan banden te leggen. Het lijkt hier dan ook niet te gaan om marktmanipulatie, maar enkel een toegenomen vraag door extra aandacht online.

Aandeel Nokia: Conclusie

Nokia is een interessant aandeel, en niet alleen door het recente nieuws. Het bedrijf heeft zichzelf de afgelopen jaren noodgedwongen opnieuw moeten uitvinden en haar grote succes daarbij laten vallen. 

In plaats daarvan heeft Nokia vol ingezet op het ontwikkelen van de infrastructuur voor netwerken. Dat resulteert in mooie contracten in verschillende Europese en Aziatische landen. In hun voordeel werkt dat concurrent Huawei in opspraak omtrent hun privacymaatregelen. 

Ondertussen blijft Nokia uitbouwen en ontwikkelen. Het bedrijf vraagt in hoog tempo patenten aan op stukjes 5G technologie en bezit er inmiddels meer dan 3000. Nokia blijft hierin investeren en investeert op jaarbasis miljarden in Research en Development. 

Het aanstellen van de nieuwe CEO Pekka Lundmark resulteerde ook in positivisme onder de aandeelhouders. Hij moet de komende jaren de megacontracten binnenslepen waarvoor Nokia zoveel geïnvesteerd heeft. 

De vraag is dus of het aandeel op het moment correct staat gewaardeerd. De pump van de Reddit-gebruikers lijkt in dat opzicht alweer bliksemsnel gecorrigeerd, en de huidige prijs is zeker niet gek voor het Nokia aandeel. 

Verder succes in 2022 zal in grote mate afhangen van de gesloten contracten over het aanleggen van 5G netwerken. Hou Nokia nieuws omtrent deze contracten dan ook scherp in de gaten, en het zou goed kunnen dat het aandeel als reactie verder stijgt.

Denk jij dat het CEO Pekka Lundmark gaat lukken?

Bij eToro maak je snel en eenvoudig een gratis account aan waarmee je kunt beleggen in meer dan 200 verschillende handelsproducten. Profiteer vandaag nog van 0% commissie op aandelenen ETF's.
begin direct!
Scroll naar boven