Aphria Stock Kopen & Live Aphria Aandeel Koers (2024)

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aphria stock is het aandeel van het bedrijf Aphria, een internationale producent en distributeur van medische en recreatieve cannabis. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Leamington, Ontario, Canada. 

Aphria logo
Aphria is een van de belangrijkste distributeurs van medische cannabis voor Duitsland. De koers van het aandeel is de afgelopen maanden gestegen.

Aandeel Aphria kopen - stappenplan

Klaar om Aphria aandelen te kopen? Een gratis account aanmaken is zo gepiept, druk op de groene knop om te beginnen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wil je meer weten over hoe je kunt beleggen in het aandeel Aphria? Je leest in dit artikel alles over het aandeel zelf, de Aphria stock koers en je vindt het laatste advies over Aphria Stock. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe koop je Aphria Stock?

Aandeel Aphria staat beursgenoteerd  staat beursgenoteerd op de NASDAQ. Je kunt Aphria aandelen kopen in de vorm van aandelen en CFD’s. 

Je kunt CFD’s van het aandeel Aphria kopen bij verschillende brokers. Bij sommige brokers kun je alleen investeren in aandelen en bij anderen CFD’s of beide. Je moet je dus goed inlezen in het aandeel en bij welke broker deze te koop is.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Zoek een geschikte broker

Wil jij gaan beleggen in Aphria stock? Dat doe je het makkelijkste via een online broker. Bij een online broker krijg je toegang tot beurzen over de hele wereld. 

Bij deze online brokers kun je informatie en adviezen inzien over de aandelen waarin je wilt beleggen. Zo wordt het iets makkelijker om in te schatten of het een goede zet is om in een aandeel te investeren.

Bij online brokers kun je niet alleen aandelen kopen maar zij bieden nog meer handelsproducten aan zoals CFD’s, grondstoffen, ETF en cryptocurrency’s.

Elke broker biedt iets anders aan dus de handelsproducten kunnen verschillen per broker. De kosten kunnen ook per broker verschillen aangezien je bij sommige brokers wel commissie moet betalen en bij andere niet.

Een belangrijk onderdeel waar je op moet letten bij het kiezen van een online broker is dat ze gereguleerd worden door minstens één toezichthoudende instantie. In Nederland zou dat de AFM zijn.

Veel beleggers vinden het fijn om wanneer en waar ze ook zijn hun beleggingen in de gaten te kunnen houden. Daarom hebben de meeste online brokers niet alleen een website maar hebben de meeste ook een app die je kunt downloaden op je mobiele telefoon.

Wil je meer weten over mobiel beleggen? Lees in dat geval ons artikel over mobiel beleggen: De beste smartphone applicaties om mobiel te beleggen in 2022. 

Het is erg lastig en misschien zelfs overweldigend om een online broker te kiezen aangezien er veel verschillende brokers bij zijn gekomen doordat online beleggen steeds populairder wordt voor particuliere beleggers.

Om een goede keuze te maken voor de broker waar jij gaat beleggen kan dus nog wel eens ingewikkeld zijn. Hieronder zie je een aantal brokers met daarbij alle functies per platform benoemd. Je kunt bij elke broker ook een review lezen om nog meer te weten te komen. 

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Als beginnend belegger raden wij aan om eToro te kiezen als online broker waar je je eerste account gaat aanmaken. Door de gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijke startpagina is eToro een goede broker om de wereld van beleggen te leren kennen.

Door de tools die eToro aanbiedt is het extra handig om het platform te leren kennen en te starten met beleggen. Zo biedt eToro namelijk een CopyTrading functie aan. Dit om een zo’n goed mogelijk portfolio te kunnen op bouwen zonder er al te veel tijd aan kwijt te hoeven zijn.

Met de CopyTrading functie kun je namelijk een overzicht bekijken van andere succesvolle beleggers en hun portfolio’s overnemen. Zo kun je gemakkelijk beginnen met beleggen en kun je de strategie van succesvolle beleggers die al een langere tijd bij de broker zitten overnemen.

Een andere tool die eToro aanbiedt wanneer je net een account hebt aangemaakt is dat ze een  gratis demofunctie hebben waarmee je eerst kunt leren beleggen met virtueel, dus nep, geld.

Zo kun je zonder risico leren beleggen. Wanneer je dit een tijdje hebt gedaan en je zeker weet dat je met je eigen geld wilt investeren kun je bij eToro profiteren van een lage minimale inleg van €170,-.

Het voordeel van eToro is dat ze 0% commissie rekenen als je gaat beleggen in aandelen en ETF’s. Omdat je geen extra kkosten maakt kun je een hoger rendement behalen op je investeringen. 

Naast aandelen en ETF’s kun je bij eToro ook terecht voor handelsproducten zoals grondstoffen, valuta, CFD’s, indexen en meer. eToro heeft kantoren in Groot-Brittanië en Cyprus en is in beide landen aangesloten bij een toezichthouder, je kunt er dus zeker van zijn dat eToro zich houdt aan Europese wetgeving. 

We kunnen dus stellen dat eToro een goede online broker is om mee te beginnen wanneer je wilt oefenen met beleggen door middel van het demo account en daarna zonder veel risico’s te kunnen beginnen. Dankzij de tools die eToro aanbiedt kun je ook als beginner een portfolio opbouwen.

Meer weten over deze online broker? Bekijk onze eToro review zodat je gelijk aan de slag kunt gaan met eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Maak een account aan

Zodra je een een broker hebt gekozen waar je bij wilt beleggen moet je een account aanmaken. Dit is meestal hetzelfde proces bij elke broker maar we nemen eToro hier als voorbeeld. 

Aanmelden bij eToro

Als je naar de website van eToro gaat en op ‘Meld u nu aan’ klikt maak je eenvoudig een account aan door een gebruikersnaam, E-mail adres en wachtwoord op te geven. 

E-mail verificatie

Je moet nu bevestigen dat je een werkend E-mail adres opgegeven hebt door dit te bevestigen via een link in je mailbox. 

aprhia etoro homepage
Maak nu een account bij eToro en handel zelf
Verdere verificatie en account voltooien

Je hebt nu toegang tot een gratis demo account om alvast met virtueel geld te wennen aan het platform. Zodra je met echt geld aan de slag wilt moet je nog een verificatie doorlopen. 

Bij deze verificatie moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een uitgebreide vragenlijst invullen. In deze vragenlijst wordt je getoetst op de kennis die je hebt over beleggen en wat je plannen zijn met je account. 

Het kan even duren voordat eToro je verificatie heeft goedgekeurd. Zodra dit gebeurd is kun je meteen gebruik maken van de echt-geld functies van eToro.

Je stort dan eenvoudig geld op je eToro-account via een betaalmethode als iDeal, PayPal en creditcard. 

aandeel aphria kopen etoro
Geld op je account zetten via iDeal bij eToro.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Investeer in Aphria Stock

Tijd om bij de broker op zoek te gaan naar het aandeel Aphria. Je doet dit eenvoudig door in de zoekbalk te zoeken naar Aphria Inc of via de afkorting APHA. 

Als je het aandeel gevonden hebt kun je deze meteen kopen bij een broker als eToro. Hiernaast zie je het scherm dat je krijgt zodra je op de knop handelen geklikt hebt. 

Je kunt in dit overzicht zelf kiezen of je de aandelen wilt kopen of met CFD’s wilt werken. Daarnaast bepaal je hoeveel aandelen of voor hoeveel geld je wilt investeren in dit aandeel. 

Zodra je de opdracht in stelt en deze uitgevoerd is vind je de gekochte aandelen terug in je portfolio. 

Het aandeel Aphria zit al maanden in een stijgende lijn.

Klaar om te beleggen in Aphria? Maak een account bij eToro en begin meteen met beleggen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Over Aphria

Aphria is een internationale producent en distributeur van medische en recreatieve cannabis. Het is een van de grootste hennepbedrijven ter wereld en staat beursgenoteerd aan zowel NASDAQ als Toronto Stock Exchange.
 
 

Het bedrijf is niet alleen actief in Canada maar ook internationaal, namelijk in 10 andere landen naast Canada.

Het bedrijf is actief in retail en groothandelskanalen en produceert medische en recreatieve cannabis.

Het bedrijf is opgericht in 2014 door Cole Cacciavillani en John Cervini. In november 2020 nam Aphria het bedrijf SweetWater Brewing Company over. Dit bedrijf is een van de grootste ambachtelijke brouwerijen in de VS. 

In december 2020 kondigde Aphria een fusie aan met het bedrijf Tilray wat een Canadees farmaceutisch en cannabisbedrijf is. Ze zullen samen opereren onder de naam Tilray.

 De koers van Aphria is de afgelopen maanden zachtjes aan het stijgen, met een piek begin februari, wat met deze fusie te maken kan hebben. Voor alsnog ziet de koers van het aandeel Aphria er goed uit.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aphria Stock Nieuws

Na het oprichten van Aphria in 2014 is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste producenten en distributeurs van cannabis. Zo was de totale omzet van Aphria in 08-2020 zo’n 107,71 miljoen euro en de bruto winst 7,24 miljoen. 
 
In 2014 heeft Health Canada een licentie aan Aphria verleend waardoor ze medische cannabis mochten produceren en verkopen. Het bedrijf groeide in een snelvaart waardoor ze in 2015 al aankondigde dat ze hun kas zouden gaan verdubbelen. 
 
De fusie van Aphria-Tilray, die in 2020 plaatsvond, zal gaan samenwerken met Anheuser-Busch om ambachtelijk bier te ontwikkelen en met cannabis doordrenkte dranken.
 

De koers lijkt op dit moment nog altijd te stijgen dus het kan een mooi moment zijn om te investeren op lange termijn om te investeren en te hopen op grootse ontwikkelingen van dit bedrijf. 

Wil jij zo snel mogelijk investeren in Aphria? Maak dan vandaag nog een account aan bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Koers Aandeel Aphria op het moment

De koers van het Aphria aandeel is de afgelopen maanden in een stijging terecht gekomen. Het bedrijf kondigde in december 2020 een fusie aan met het bedrijf Tilray. Deze fusie kan een van de gevolgen zijn van een stijging in de koers.
 
Het bedrijf groei nog steeds door en is ondertussen al een van de grootste bedrijven in zijn sector. Het bedrijf is een internationale producent en distributeur van medische en recreatieve cannabis.
 
Het aandeel is erg aantrekkelijk omdat hennep steeds populairder wordt. In Nederland is het natuurlijk legaal om cannabis aan te schaffen maar het wordt ook een steeds geliefder product in skincare. 
 

Het is dus te stellen dat de vraag naar het product van deze producent steeds groter zal worden waardoor de koers de komende maanden, misschien zelfs jaren kan blijven stijgen. 

In maart 2020 was een Aphria Stock €2,08 waard terwijl een jaar later de koers een recordhoogte bereikte van €16,88. Als je in maart 2020 €1.000 had geïnvesteerd was deze investering op het hoogtepunt €1.000 / €2,08 * €16,88 = €8.115,38 waard geweest. 

Nu Aphria Stock kopen?

Het Aphria aandeel is de afgelopen maanden flink gestegen, vooral in de maand februari, zoals op de grafiek hiernaast te zien. Dit kan komen door de samenwerking met Tilray die van start ging in december 2020.

Wanneer je op dit moment het aandeel Aphria koopt kan dit vooral op korte termijn zachtjes groeien. Het blijft altijd moeilijk in te schatten maar het bedrijf richt zich juist op investeren en het groeien van het bedrijf. Wanneer dit ook gebeurt in de toekomst zal de koers meegroeien. 

Aan de andere kant blijft het een gok en is er ook een kans dat na de pandemie minder mensen hennep willen kopen met zijn recreatieve functie. Echter is er geen sprake van veranderingen in de handel met andere landen. 

koers aandeel Aphria

Via NASDAQ investeren in het Aphria aandeel?  Klik op de link hier onder om te beginnen!

In Nederland wordt nu zelfs besproken of softdrugs ingekocht mogen worden of niet dus het kopen van hennep zal sowieso in Nederland maar ook in andere landen steeds normaler worden op gebied van recreatie. 
 
Het Aphria aandeel kan een interessant bedrijf zijn om in te beleggen omdat het heel erg aan het groeien is en in de komende jaren misschien met nog meer andere bedrijven gaat samenwerken of andere bedrijven gaat opkopen. Aphria is zeker in de run om te groeien en dit gaat vooralsnog erg spoedig. 
 
Je zou dus op een korte termijn kunnen investeren maar wanneer je van een uitdaging houdt kan beleggen in Aphria op de lange termijn ook een goede zet zijn.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Interessante aandelen naast Aandeel Aphria

Beleggers zijn altijd op zoek naar een goed divers portfolio om hun rendement te maximaliseren en hun risico klein te houden. Je wilt je investering in de aandelen Aphria daarom samenvoegen met andere aandelen in je portfolio. 

Ben je nog op zoek naar geschikte aandelen om je portfolio mee uit te breiden? Hieronder staan drie interessante aandelen voor 2022 waar je meer over kan lezen of waar je meteen in kan gaan investeren. 

aandeel blackberry logo
Blackberry

Blackberry is een Canadees bedrijf wat voornamelijk bekend staat om zijn mobiele toestellen. Officieel is het bedrijf gespecialiseerd in draadloze technologie. 

Het bedrijf staat vooral bekend om zijn toestellen met toetsenbord wat vooral handig was om te gebruiken als werktelefoon. In 2016 stopte het bedrijf echter met het maken van deze telefoons en ging het zich helemaal richten op software.

Geïnteresseerd in het aandeel Blackberry? Lees het artikel over het aandeel door op de groene button te klikken of begin meteen met beleggen in het aandeel.

amazon logo
Amazon (AMZN)

Amazon is ondertussen een van de grootste spelers op de online shopping markt. Het bedrijf is uitgegroeid tot marktleider op wereldwijde schaal en heeft tijdens de pandemie nog meer kunnen groeien.  

Door dat iedereen al een langere tijd thuis zit en de meeste winkels hun deuren moesten sluiten heeft Amazon hier van kunnen profiteren en is de omzet van dit bedrijf gestegen.

Wil je meer weten over het aandeel Amazon? Lees het artikel via de link door op de groene button hieronder te klikken.

canopy growth stock tesla logo
Tesla

Tesla is een Amerikaanse producent van elektrische auto’s en een populair bedrijf om in te beleggen. Het bedrijf is constant aan het uitbreiden. Zo produceren ze ook al zonnepanelen, energieopslagsystemen voor huizen en nog veel meer.

Het bedrijf explodeerde vooral in populariteit nadat ze wereldwijd verkooppunten hadden zitten en een eigen netwerk van de zogenaamde “supercharters” hadden gelanceerd.

In ons artikel over Tesla gaan we dieper in op het bedrijf. Lees het door op onderstaande link te klikken.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aphria Stock: Veelgestelde vragen

Het aandeel Aphria kun je kopen bij eToro of voor CFD’s kun je investeren in Aphria via Plus500.

Aphria werkt nu onder andere samen onder de naam van Tilray. Hierdoor is de koers hiervan afhankelijk maar dit zul je niet heel erg terug zien in de koers. Aphria zelf is een van de grootste bedrijven in zijn sector. 

Vooralsnog is de koers in een stijgende lijn dus een goed moment om te beleggen.

Helaas ontvang je geen dividend bij Aphria. Maar houdt het in de gaten want het kan soms zo zijn dat bedrijven dat in de toekomst wel gaan doen. Het kan dus zijn dat je op de lange termijn wel dividenden kunt ontvangen over aandeel Aphria.

Het is altijd lastig om te zeggen of een bedrijf winstgevend zal zijn maar de koers stijgt momenteel en doordat het bedrijf groeit en met steeds meer bedrijven gaat samenwerken of bedrijven overneemt kan het zijn dat je dat nog meer gaat terug zien in de koers.

Cannabis stijgt ook in populariteit in bijvoorbeeld skincare producten dus het kan zijn dat er steeds meer vraag komt naar het product. Dan zal de waarde dus blijven stijgen. 

Voor het aandeel van Aphria raden wij aan om te beleggen via eToro maar wanneer je wilt investeren in CFD’s kun je dit het beste via Plus500 doen. Plus500 is namelijk gespecialiseerd in het handelen in CFD’s en heeft hier speciale tools voor ontwikkeld die eToro niet aanbied.
 
 

Aandeel Aphria: Conclusie

We kunnen concluderen dat het Aphria Stock de komende tijd zal blijven stijgen door uitbreiding van het bedrijf zelf en de stijgende vraag naar het product. Door de stijging in de vraag naar cosmeticaproducten met hennep erin verwerkt zal de koers op lange termijn kunnen blijven stijgen.

Het bedrijf heeft in 2020 zelf ook stappen gezet om uit te breiden door de eerder genoemde overnamen van SweetWater Brewing Company en de fusie met Tilray. Door de uitbreiding van het bedrijf zal de waarde van het bedrijf, en hierdoor de koers, kunnen blijven groeien. 

Op de korte termijn kan het een goed idee zijn om te beleggen in Aphria Stock, en op de lange termijn is dit altijd lastig in te schatten maar naast populariteit in de beauty industrie zijn er nog andere factoren.

De koers zou op lange termijn nog meer kunnen stijgen doordat meer landen er net als in Nederland al gebeurt aan denken om hennep legaal verkrijgbaar te maken. Wanneer dit gebeurt zal de vraag misschien nog meer stijgen.  

Al met al lijkt het Aphria Stock een leuke investering voor nieuwe beleggers om te proberen op de korte termijn, en wie het risico durft te nemen ziet het er ook goed uit om op een lange termijn te investeren in dit aandeel.

Aandeel Aphria Stock kopen in de vorm van CFD's of het normale aandeel?

Maak binnen een paar minuten een account aan bij eToro en begin vandaag nog met beleggen in het Aphria aandeel.
begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven