Palantir Stock Kopen & Live Palantir Aandeel Koers

^XNBI
$4,750.16
Change (24H)
$3.700.08%

Palantir stock is het aandeel van een Amerikaanse softwarebedrijf dat zich specialiseerd in de analyse van big data

palantir logo

Palantir onderging in 2020 zijn beursgang en sindsdien is er veel nieuws over het bedrijf en wat ze precies doen. In dit artikel lees je alles over het bedrijf Palantir, de huidige koers van het aandeel en vertellen we je hoe jij het beste kunt beginnen met investeren in Palantir Stock.

Palantir Stock Kopen - stappenplan

Ook Palantir Stock toevoegen aan jouw aandelenportefeuille? Klik op de button en maak vandaag nog jouw account compleet!

Ben jij benieuwd hoe jij direct kunt beginnen met handelen in deze aandelen? Volg ons stappenplan en start vandaag nog met beleggen in het Palantir Aandeel via eToro!

Hoe koop je Palantir Stock?

Palantir stock is terug te vinden op de Amerikaanse NASDAQ-beurs. Via een broker kun je eenvoudig Palantir aandelen kopen van deze beurs.

De broker is de tussenpersoon tussen jou en de beurs en geeft je de mogelijkheid om aandelen te kopen van verschillende beurzen over de hele wereld. Hieronder staan een aantal brokers waar je uit kan kiezen om te beginnen met beleggen in Palantir stock. 

Stap 1: Kies de juiste broker

Tijd om een broker te kiezen waar jij kan beginnen met het handelen in Palantir stock. Door middel van een online broker kun je beleggen in Palantir aandelen maar ook meer informatie en advies inwinnen die je een beter beeld geven van de toekomst van bepaalde aandelen. 

Naast aandelen bieden de meeste brokers ook nog andere handelsproducten zoals CFD’s, ETF’s en grondstoffen. Niet elke broker heeft hetzelfde aanbod dus bedenk voordat je een account aanmaakt bij een broker waar jij in wil gaan investeren. 

Zo hoef je nooit bij meerdere brokers een account te hebben en heb je een overzichtelijk portfolio bij één broker. Ook de kosten voor bepaalde investeringen verschillen per broker dus let ook op deze kosten bij jouw keuze voor een broker. 

Alle onderstaande brokers zijn gereguleerd door een Europese instantie waardoor het een veilige en beschermde plek is om te gaan handelen. Omdat de brokers gereguleerd zijn moet je wel een verificatieproces doorlopen voordat je kan beginnen met beleggen. 

De populariteit van online brokers neemt steeds verder toe en het aanbod wordt steeds groter. 

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Voor de beginnende belegger is het advies om te beginnen bij de online broker eToro. Deze broker richt zich op beginners door een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk platform waardoor je ook met weinig kennis over beleggen al in kan stappen. 

eToro noemt zichzelf een sociale broker omdat iedereen op het platform een profiel aan kan maken en alle investeringen kan delen met andere gebruikers. Deze functies zorgen er voor dat je eenvoudig meer kennis op kan doen over bepaalde aandelen. 

Daarnaast kun je ook de strategie van ervaren beleggers eenvoudig volgen door de Copy Trading functie. Met deze functie kun je een portfolio of een gedeelte van een portfolio eenvoudig kopiëren in je eigen beleggingsportfolio. 

Je krijgt bij Copy Trading te zien hoeveel de belegger in kwestie gepresteerd heeft de afgelopen jaren en hoe groot risico een bepaald portfolio heeft. Deze functie kan je heel goed helpen bij het opbouwen van een divers portfolio en het verlagen van je risico bij bepaalde beleggingen. 

eToro biedt voor beginners de mogelijkheid om te beginnen met virtueel geld voordat je eigen geld gaat investeren. Met een gratis demo account kun je meteen aan de slag om het platform te leren kennen en te zien wat er gebeurt als je bepaalde investeringen doet. 

Zodra je het platform kent en vertrouwen hebt in de beleggingen die je wilt doen kun je geld storten op je account. Voor beginners is het voordelig dat je bij eToro al kunt beginnen bij een minimale inleg van €170,-. 

eToro biedt naast aandelen ook een uitgebreid aanbod aan andere handelsproducten. Bij deze broker kun je ook investeren in CFD’s, indexen, grondstoffen, forex trading en ETF’s beleggen. Ook kun je bij eToro in bitcoin beleggen.

eToro is gereguleerd door de Britse FCA (Financial Conduct Authority). 

Onze beoordeling

4.6/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Er zijn ook Nederlandse online brokers waar je terecht kunt om te gaan handelen in aandelen. Eén van deze brokers is DEGIRO.

Bij DEGIRO kun je als beginner goed terecht als je graag een platform wil waar alles in het Nederlands uitgelegd staat en je een Nederlandstalige klantenservice wilt. DEGIRO biedt vooral aandelen en ETF’s aan. 

Er zijn veel beleggers die voor DEGIRO kiezen vanwege de kernselectie die de broker aanbiedt. Deze kernselectie bestaat uit populaire ETF’s die je helpen om het risico van je beleggingen te spreiden. 

Stap 2: Open een account

Nu je een broker hebt gekozen is het tijd om een account aan te maken zodat je zo snel mogelijk kan beginnen met beleggen. 

Meld je aan bij eToro

Ga naar de website van eToro en klik op ‘Meld u nu aan’. Je krijgt daarna het scherm dat je hier rechts ziet en je maakt een account aan door gebruikersnaam, E-mail adres en wachtwoord op te geven. 

Verifieer je account

In je mail krijg je een link om je account te verifieren zodat eToro zeker weet dat het E-mail adres klopt. Daarna kun je meteen aan de slag met het gratis demo acocunt om met virtueel geld te beleggen. 

palantir aanmeldscherm etoro
Aanmelden bij eToro gaat erg eenvoudig
Voltooi je profiel en financieer je account

Als je wilt beginnen met beleggen met echt geld zijn er nog een aantal extra stappen die je door moet lopen voordat je geld kan storten op je account. Bij elke gereguleerde broker in Europa moet je namelijk je identiteit bewijzen door een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen. 

Daarnaast krijg je een vragenlijst over wat je al weet over beleggen en hoe je het zojuist aangemaakte eToro-account wilt gaan gebruiken. Deze vragenlijst en de kopie van het identiteitsbewijs worden gecontroleerd door eToro en zodra ze akkoord zijn ontvang je bericht dat je account volledig geverifieerd is. 

Stap 3: Vind het Palantir stock

Nu je account geverifieerd is kun je geld storten op je account en beginnen met je eerste beleggingen. eToro is een overzichtelijk platform en maakt het erg gemakkelijk voor je om te zoeken naar de aandelen waar jij graag in wilt investeren. 

aandeel palantir stock zoeken
Zoek eenvoudig via de zoekbalk van eToro

Je zoekt via de zoekbalk bovenin naar Palantir aandelen of de afkorting PLTR. Zodra je op het goede aandeel klikt krijg je een pagina met daarop het laatste nieuws over Palantir stock, kennis van andere beleggers over dit aandeel en de huidige koers. 

Wil jij nu beginnen met investeren in het aandeel Palantir? Maak dan een account aan bij eToro!

big data ankr

Palantir bevindt zich in de markt van de Big Data Analysis

Over Palantir

Palantir Technologies werd in 2003 opgericht. Oprichter Peter Thiel was mede-oprichter van PayPal en Palantir Technologies moest daar op aansluiten.  
 
De eerste jaren van het bedrijf gingen alles behalve voorspoeding, Palantir had moeite met investeerders vinden en werden er verschillende ontwikkelaars vervangen. 


Rond het jaar 2009 kwam Palantir voor het eerst groot in het nieuws omdat de software een Chinees spionage netwerk bloot legde. 

De jaren hierna ontwikkelde het bedrijf zich verder en werd het onder andere ingehuurd door de Amerikaanse overheid, destijds was Barack Obama president en Joe Biden vice-president. Met deze opdrachten kon het bedrijf verder groeien en haalde het in 2011 zo’n 200 miljoen euro aan omzet. 

Om verder te groeien was het belangrijk dat Palantir Technologies nog meer investeringen op ging halen en dat deed het dan ook in de jaren tussen 2013 en 2016. In 2013 was er al een eerste investering van ongeveer 150 miljoen euro. 

Deze investering zorgde ook voor een waardebepaling van Palantir. Na een volgende investering in December 2013 van nog eens 370 miljoen euro werd de waarde van Palantir bepaald op bijna 7,5 miljard euro. 

Er is veel te doen rondom het bedrijf omdat het zich ontwikkeld heeft tot een softwaregigant die terroristen in beeld kan brengen en soldaten veilig kan houden. Toen de CEO van het bedrijf, Alexander Karp, in de media toegaf dat de software gebruikt werd om mensen te doden kwam het bedrijf veel in het nieuws.

Daarnaast zijn er mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty International die al alarmeerden over het privacybeleid van Palantir en het feit dat de Palantir software gebruikt wordt door Amerikaanse immigratiediensten en Engelse gezondheidsdiensten. 

Aandeel Palantir Nieuws

Palantir stock kom je pas sinds kort tegen op de beurzen. De IPO van het Amerikaanse bedrijf was namelijk in september 2020. 

De beursgang startte met een referentieprijs van 8 euro waarmee het bedrijf gewaardeerd werd op 18 miljard euro. Ook rondom de beursgang was veel te doen omdat de Palantir aandelen onder gebracht werden in verschillende klassses. 

Met de F-klasse Palatntir aandelen die alleen voor de drie oprichters verkrijgbaar waren hebben deze drie mannen al het stemrecht in handen. Andere klasses Palantir aandelen zonder stemrecht zijn beschikbaar voor particuliere beleggers. 

Gelijk beginnen met handelen in Palantir stock? Open dan vandaag nnog  een account op eToro en oefen meteen met jouw demo-account. 

Koers Aandeel Palantir op het moment

De beursgang van de Palantir stock was een interessante beursgang omdat het bedrijf ten eerste voor haar opdrachten afhankelijk is van verschillende overheden en Amerikaanse overheidsinstanties als de CIA. Het bedrijf had voordat het in 2020 de beurs op ging nog nooit winst gemaakt. 

Wel werd er voor het jaar 2020 verwacht dat de omzet van het bedrijf zou groeien naar meer dan 800 miljoen euro. Echter was alleen al het verlies dat het bedrijf in het derde kwartaal leed, op het moment van de beursgang, meer dan 600 miljoen euro. 

Nu Palantir Stock Kopen?

Er is genoeg gebeurd de afgelopen maanden bij het bedrijf en daar reageerde de koers ook op. Bij de beursgang kwam de prijs al snel in de buurt van de referentieprijs van rond de 8 euro. 

In de eerste drie maanden is de Palantir koers flink gestegen. Van de 8 euro die een aandeel op het begin waard was groeide de aandelenprijs naar zo’n 29 euro begin 2021. 

Als je bij de beursgang €1.000 had geïnvesteerd in Palantir stock was je investering nu €1.000 / €8 * €29 = €3.625 waard. 

palantir koers

Palantir koers sinds de beursgang in september 2020

Waar de koers naar toe gaat is niet goed te voorspellen bij een dermate volatiele en jonge koers. Voorlopig worden de aandelen vooral meer waard maar hoe lang dit aan blijft houden is niet bekend. 

Het bedrijf maakt nog steeds geen winst en keert mede daarom op dit moment ook geen dividend uit. Waarschijnlijk blijft dit nog een tijd zo, de meeste bedrijven die besluiten dividend uit te keren hebben over langere termijn stabiele winsten geboekt. 

Interessante aandelen naast Aandeel Palantir

Wil je je portfolio verder uitbreiden en diversificeren? Hier onder staan een aantal interessante aandelen die je bij je portfolio kan toevoegen om nog diverser te beleggen. 

nokia aandeel logo blue
Nokia (NOK)

Of het nou een ouderwetse 3310 is of één van de nieuwere producten. Bijna iedereen heeft in zijn leven wel eens een Nokia-product gekocht. Het bedrijf bestaat nog steeds en richt zich inmiddels op hele andere markten. 

De Finse telefoongigant is tegenwoordig druk bezig met de techniek achter 5G en hoopt hierin een grote speler te worden. De afgelopen tijd wordt er veel gespeculeerd op de koers en dat biedt kansen. Meer weten? Lees dan nu ons artikel over Nokia! 

Tesla (TSLA)

Het bedrijf van één van de andere oprichters van PayPal, Elon Musk. De elektrische autofabrikant Tesla is een interessant aandeel om in te beleggen door de enorme koersstijgingen die het aandeel de afgelopen tijd onderging. 

Ook bij Tesla wordt al jaren gewerkt om het bedrijf winstgevend te maken, en de autofabrikant lijkt hier dichterbij dan Palantir. Of de Tesla koers zal blijven stijgen weet je nooit, maar je leest er alles over in ons artikel. 

aandeel randstad logo
Randstad (RAND.AS)

Op zoek naar Nederlandse bedrijven om in te investeren en je beleggingsportfolio verder uit te breiden? Randstad is één van de Nederlandse beursgenoteerde bedrijven waar je dan voor kan kiezen. 

Het bedrijf werd in 1960 opgericht als Uitzendbureau Amstelveen en is inmiddels wereldwijd actief als uitzendbureau. 

Met 4800 kantoren en een jaarlijkse omzet van meer dan 20 miljard euro is het de grootste speler in de branche van uitzendbureau’s. Meer weten? Lees dan ons artikel over het aandeel randstad of begin meteen met investeren! 

Aandeel Palantir: Veelgestelde vragen

Palantir Technologies is ontwikkelaar van software die op een effectieve manier Big Data kan analyseren. De Palantir software wordt ingezet door inlichtingendiensten om terroristen op te sporen maar ook door gezondheidsdiensten en immigratiediensten. 

Het bedrijf haalde het nieuws toen Osama Bin Laden getraceerd en neergeschoten werd door Amerikaanse soldaten. Volgens geruchten zou de Palantir software geholpen hebben bij het traceren van Bin Laden.

Om als beginner zo snel en gemakkelijk mogen aandelen van Palantir te kunnen kopen kun je het beste terecht bij de online broker eToro. Bij deze broker zijn de aandelen zelf te verhandelen en vind je eenvoudig al het nieuws over het bedrijf en de laatste financiële informatie. 

In de meer dan 18 jaar dat het bedrijf bestaat is het nog niet in staat geweest om over een jaar winst te boeken. Daarom kan het op dit moment ook geen dividend uitkeren aan de aandeelhouders van Palantir. 

Voorlopig zal dit ook niet gebeuren, mede door de beursgang werd er veel verlies geleden in 2020 en lijken winstgevende jaren nog toekomstmuziek. 

In ons artikel over de beste dividend aandelen vind je meer over aandelen die wel dividend uitkeren.

Het bedrijf is actief bezig met opdrachten uitvoeren van overheidsinstanties. Het is echter een bekend gegeven dat de oprichter Peter Thiel goede banden had met oud-president van Amerika Donald Trump. 

Het is de vraag in hoe verre Amerika samen blijft werken met Palantir nu er steeds meer kritiek komt op de handelswijze die Palantir hanteert. 

De oprichter van het bedrijf, Peter Thiel, is een groot supporter van oud-president van Amerika Donald Trump. Dat Trump Palantir hierdoor inzette op meerdere gebieden was logisch.

De vraag is of de Palantir software ook door andere beleidsbepalers op dezelfde manier ignezet gaat worden. Ook het feit dat het bedrijf nog nooit in staat is geweest om winst te maken kan ervoor zorgen dat de koers kan gaan dalen. 

Aandeel Palantir: Conclusie

Het bedrijf heeft haar beursgang pas net achter de rug en in een aantal maanden heeft Palantir zich al bewezen als zeer interessant aandeel. De koers stijgt al een aantal maanden en de waarde van het bedrijf is daarmee omhoog geschoten. 

Als belegger kun je investeren omdat je in een bedrijf geloofd of vooral omdat je winst wil maken op de aandelen. Bij Palantir zijn er een aantal opmerkelijke zaken en is er van buitenaf steeds meer druk op de handelswijze van het bedrijf, je moet voor jezelf bepalen of je wilt investeren in dit bedrijf.

Big Data analyse is natuurlijk wel een belangrijke ontwikkeling op het gebied van software en het zou in de toekomst erg veel waard kunnen zijn. Je kunt dit aandeel dus goed gebruiken als potentieel voor de toekomst. 

Beginnen met handelen in Palantir aandelen?

Bij eToro maak je binnen enkele minuten een account aan en begin je meteen met het handelen in de aandelen van Palantir Technologies.
begin direct!
Scroll naar boven