Alles over Bitcoin Kopen ABN Amro! (2024)

Bitcoin is al enkele jaren razend populair en staat momenteel ook volop in de schijnwerpers. Ook steeds meer banken kijken naar Bitcoin. In dit artikel kijken we naar Bitcoin kopen ABN Amro; kun je met de ABN Amro Bitcoin kopen en hoe kijkt de bank in het algemeen naar de ontwikkeling van Bitcoin?

Bitcoin Kopen ABN Amro in 4 stappen

Ook geen zin meer om te wachten en meteen aan de slag met Bitcoin kopen ABN Amro? Klik dan snel op de groene knop hiernaast!

Hoe kun je Bitcoin Kopen ABN Amro?

Om Bitcoin kopen ABN Amro mogelijk te maken moet je aan de slag bij een online broker die SEPA-overschrijving, iDeal of een andere vorm van bankoverschrijving ondersteunt. 

Bitcoin kopen bij ABN Amro zelf is niet mogelijk en ook de rekeningen van ABN Amro ondersteunen op het moment geen cryptocurrencey. Bitcoin kopen ABN Amro is dus alleen mogelijk bij een andere partij. 

Er zijn bij ABN Amro wel mogelijkheden om naast een gewone bankrekening ook te beginnen met beleggen. Daar kun je beleggen in aandelen, ETF’s, fondsen, obligaties opties, turbo’s, hedge funds en meer, maar om Bitcoin te kopen is het nog vereist om eerst je geld over te boeken naar een broker met toegang tot BTC.

Het is de vraag of ABN Amro dit lang vol kan houden. Steeds meer banken en brokers bieden tegenwoordig Bitcoin ETF’s aan, waarmee je kunt investeren in bedrijven die zich bezighouden met Bitcoin. 

Hoe kan ik zelf Bitcoin Kopen ABN Amro?

Om zelf te beginnen met Bitcoin kopen ABN Amro kun je bij een broker terecht die cryptocurrency als Bitcoin aanbiedt. Er zijn steeds meer partijen die zich bezighouden met Bitcoin vanwege de groeiende populariteit. 

In het stappenplan hieronder loodsen we je door alle belangrijke stappen om zelf zo snel mogelijk in het bezit te zijn van je eerste Bitcoin en te profiteren van de bekende cryptomunt!

Stap 1: Kies een geschikte broker voor Bitcoin Kopen ABN Amro

Een belangrijke keuze als je begint met Bitcoin kopen is de keuze voor een broker. In dit geval ga je op zoek naar een broker waar je kan beginnen met Bitcoin kopen ABN Amro en dus ABN Amro als betaalmethode ondersteunt wordt. 

In dit stappenplan vindt je drie brokers waar je veilig terecht kan om jouw eerste Bitcoin aan te schaffen. Er zitten wel verschillen tussen de brokers, dus lees het eerst goed door voordat je een keuze maakt, zo hoef je later niet meer over te stappen naar een andere broker.

Belangrijk bij je keuze is het aanbod van een broker, naast cryptocurrency bieden sommige brokers nog veel meer producten. Andere brokers fungeren meer als crypto exchange en bieden alleen deze digitale munten aan. 

Ook de kosten en de veiligheid zijn zaken die je in overweging moet nemen bij jouw keuze. Zo rekent iedere broker op een eigen manier de kosten door naar jou, bij de één zit het al in de prijs in begrepen terwijl je bij de ander een vast percentage betaalt. 

Qua veiligheid zijn de brokers hieronder allemaal goedgekeurd, ze hebben alle drie een inschrijving bij een Europese toezichthouder. Deze zorgt ervoor dat de Europese wetgeving rondom crypto en beleggen nageleefd worden door deze brokers. 

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Bitcoin Kopen ABN Amro bij

De beginnende belegger kan goed terecht bij de online broker . Het is één van de populairste brokers ter wereld en sinds een paar jaar hebben ze ook diverse cryptocurrency in het aanbod, waaronder uiteraard Bitcoin.

Dat is overigens nog maar een klein deel van het aanbod van . Zo vind je bij deze broker ook nog aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta en CFD’s

Over het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s betaal je zelfs 0% commissie. Zo kun je nog meer rendement behalen en komen er nooit onverwachtse kosten na je aankoop. 

De startpagina van je account

 heeft een zeer gebruiksvriendelijk platform met een aantal handige extra functies zoals de Copy Trading functie. Met die functie kun je de portfolio’s van andere, succesvolle, beleggers inzien en naar eigen wens kopiëren naar je eigen portfolio. 

Naast de lage kosten, extra functies en het ruime aanbod is  geschikt voor beginners vanwege het gratis demo account. In dit account krijg je een voorraad virtueel geld waarmee je kan oefenen. 

Als je dan eenmaal klaar bent om echt te gaan beginnen kun je bij eToro al beginnen vanaf een lage minimale inleg van $50 (€42). Zo kan iedereen zijn of haar eerste stappen op de beurs zetten, zonder meteen veel geld in te hoeven leggen. 

eToro is een veilige broker om te beleggen doordat het inschrijvingen heeft bij twee Europese toezichthouders. Dit zijn het Cypriotische CySEC en het Britse FCA. 

Wacht niet langer en begin vandaag nog met Bitcoin kopen bij de online broker !

Bitcoin Kopen ABN Amro bij Libertex

Libertex is één van de grootste brokers van de wereld. Dit is een handelsplatform waar iedereen goed gebruik van kan maken. 

Libertex is een handelsplatform dat in 1997 is opgericht. Er zijn veel certificaten behaald en dit geeft aan dat de broker erg gespecialiseerd is. Hierdoor is Libertex één van de favorieten.

Libertex heeft veel bekendheid gekregen door sponsor te zijn van Valencia CF en Totenham Hotspur. 

Op dit platform zijn veel handelsproducten aanwezig. Denk aan cryptomunten, valuta en grondstoffen. Daarnaast zijn er ook nog veel analysetools beschikbaar. Zo kan jij voor het beleggen de munt goed analyseren. 

Een andere handige functie is het demo-account. Hiermee kan je fictief handelen met geld. Wel zit hier een maximum van 50.000 euro aan.

Wacht niet langer en begin vandaag nog met Bitcoin kopen bij de online broker Libertex!

Bitcoin Kopen ABN Amro bij Bitvavo

Bitvavo is compleet anders dan , in plaats van een broker is dit namelijk een crypto exchange. Dit houdt in dat je bij Bitvavo uitsluitend cryptomunten kunt kopen. 

Het bedrijf werd in 2018 in Amsterdam opgericht en is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer populaire crypto exchange. Dit komt vooral door het overzichtelijke platform en de lage kosten die Bitvavo rekent. 

Je hebt bij Bitvavo twee keuzes om Bitcoin te kopen, je kunt dit rechtstreeks voor de marktprijs doen of je stelt via het handelsplatform zelf een order in. Je bepaalt dan zelf de prijs die je betaalt voor een Bitcoin en de order wordt uitgevoerd als een andere gebruiker de munt voor dat bedrag aanbietd. 

Als Nederlands crypto-bedrijf is het verplicht om een inschrijving te hebben bij De Nederlandsche Bank. Hierdoor weet je zeker dat je als consument goed beschermd bent en dat Bitvavo zich houdt aan de Nederlandse wet op het gebied van cryptocurrency. 

Ook aan de slag bij een Nederlandse crypto exchange om te beginnen met Bitcoin kopen ABN Amro? Wacht niet langer en klik meteen op de groene knop voor jouw gratis Bitvavo account!

Bitcoin Kopen ABN Amro bij Capital.com

Ook Capital.com verschilt weer erg van de twee hierboven beschreven aanbieders. Dit is een zogenaamde CFD-broker, waarbij je niet in de producten zelf handelt, maar speculeert op de koers van een product. 

Alle producten die op Capital.com verkrijgbaar zijn worden als CFD verhandeld en dat betekent dat je altijd een hefboomeffect kan kiezen om je investering kunstmatig te verhogen. Als je bijvoorbeeld voor €100 Bitcoin koopt met een hefboomeffect van 10 is je belegging kunstmatig nu €1000,-. 

Dit zorgt ervoor dat je op een investering veel sneller een hogere winst kan boeken, maar dat je ook veel meer risico neemt met een investering. Als in het voorbeeld hierboven de Bitcoin koers 10% zakt ben je de volledige investering kwijt. 

Je hebt bij Capital.com keus uit tientallen verschillende cryptomunten en kunt daarnaast je portfolio aanvullen met aandelen, ETFs en meer. 

Ook Bitcoin kopen in de vorm van CFD’s? Begin dan vandaag nog bij Capital.com!

Stap 2: Maak een account aan

In dit stappenplan gebruiken we als voorbeeld . Een account aanmaken is bij deze broker zo gedaan, het enige wat je nodig hebt is een E-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord. 

Je krijgt daarna meteen toegang tot het gratis demo account om alvast alle functies van uit te proberen. Het is aan te raden om zo snel mogelijk de verificatie te voltooien. 

Deze verificatie bestaat uit het opsturen van een kopie van je identiteitsbewijs en het invullen van een vragenlijst. In die vragenlijst controleert of je voldoende kennis en ervaring met beleggen hebt. 

Stap 3: Geld op account zetten voor Bitcoin Kopen ABN Amro

Je krijgt bericht van de broker zodra de verificatie gecontroleerd en goedgekeurd is. Vanaf dat moment kun je ook met echt geld gaan beleggen. 

Er zit nog wel één stap tussen; geld storten. Bij de meeste brokers kan dit tegenwoordig eenvoudig met online-betaalmogelijkheden als iDeal en PayPal, voor Bitcoin kopen ABN Amro kies je voor iDeal en daarna voor ABN Amro om te storten. 

Ook bankoverschrijving en creditcard worden ondersteunt door een broker als . De eerste keer dat je geld stort bij  moet je minimaal €42 storten. 

Bij sommige brokers horen er kosten bij het storten van geld, maar bij  is geld storten via iDeal, PayPal en bankoverschrijving gewoon kostenloos.

Stap 4: Zoek naar Bitcoin

De productpagina van Bitcoin bij

Je account is nu geverifieerd en gevuld met de eerste euro’s. Tijd om die euro’s om te gaan zetten naar Bitcoin. 

Bij de meeste brokers zal Bitcoin één van de eerste handelsproducten zijn op de startpagina. Anders kun je via een zoekbalk naar Bitcoin of BTC zoeken en naar de goede productpagina gaan. 

Veilig andere crypto kopen? Bekijk dan het marktoverzicht cryptocurrency waar alle crypto’s van  in staan weergegeven!

Stap 5: Bitcoin kopen ABN Amro

Vervolgens klik je op de blauwe knop handelen om echt te beginnen met Bitcoin kopen ABN Amro. Je kunt in dit scherm zelf bepalen hoeveel Bitcoin je wilt kopen. 

Daarnaast heb je de opties handelen en bestellen, bij handelen koop je Bitcoin voor de huidige koers. Bij bestellen kun je een order plaatsen met een door jou gekozen bedrag. 

Start ook vandaag nog met Bitcoin kopen bij een online broker. Probeer bijvoorbeeld  ia de groene knop!

Kun je Bitcoin Kopen bij ABN Amro?

ABN Amro ondersteunt op het moment het kopen van Bitcoin niet. Ook als je bij deze bank begint met beleggen heb je allerlei keuzes, maar cryptocurrency wordt nog niet aangeboden door ABN Amro. 

Of dit in de toekomst wel het geval gaat zijn hangt af van de ontwikkelingen van Bitcoin en welke kant ABN Amro op gaat. Het zou bijvoorbeeld goed kunnen dat de bank op den duur Bitcoin ETF’s gaat aanbieden aan haar beleggende klanten. 

Door te investeren in een Bitcoin ETF kun je mee speculeren op de koers van de cryptomunt zonder dat je de munt zelf ontvangt. Dit kan voor beleggers die al veel beleggen maar weinig kennis hebben over cryptocurrency een mooie oplossing zijn om toch mee te kunnen profiteren. 

De partij die een Bitcoin ETF aanbiedt op de markt koopt zelf Bitcoin in en bewaart die veilig. Je kunt het dus zien als partij die voor jou crypto inkoopt en een mogelijkheid biedt om eenvoudig in Bitcoin te kunnen investeren.  

Liever rechtstreeks je eigen Bitcoin kopen? Ga dan snel naar  en maak een account aan!

Wat vindt ABN Amro van Bitcoin?

ABN Amro heeft natuurlijk veel financieel specialisten in dienst en een aantal daarvan houden zich wel bezig met cryptocurrencies. Zo kwam er in 2021 een drie-delig rapport uit met de visie van de bank over Bitcoin. 

De bank is niet enthousiast over Bitcoin en ziet veel nadelen aan de digitale munt. Zo ziet ABN Amro geen ‘use case’ voor Bitcoin en ziet de bank niet hoe Bitcoin als betaalmiddel moet gaan werken. 

De conclusie van het rapport is dat Bitcoin ongeschikt is als betaalmiddel en slechts een speculatieve belegging is. Wel benadrukken ze in deze conclusie dat de bank geen advies geeft over crypto’s en dit rapport niet gezien moet worden als beleggingsadvies. 

Kritiek op rapport ABN Amro Bitcoin Kopen

Er kwam ook meteen kritiek op dit rapport omdat het een aantal belangrijke onderdelen van Bitcoin weg heeft gelaten. Zo wordt er op dit moment gewerkt aan een nieuwe laag in het Bitcoin netwerk om het wel een geschikt betaalmiddel te maken. 

Daarnaast zijn er experts die beargumenteren dat Bitcoin al wel een ‘use-case’ heeft; geld versturen van de ene kant van de wereld naar de andere kant was nog nooit zo goedkoop. Ook op technisch gebied worden er een aantal aannames in het rapport gedaan die niet waarschijnlijk zijn. 

Ze denkt de bank dat het gelimiteerde aantal Bitcoins een nadeel is om het als betaalmiddel te gebruiken. Dat terwijl je elke Bitcoin in 100 miljoen stukjes kan onderverdelen. 

Maak snel een  account aan en koop vandaag nog je eerste Bitcoins!

Waar kun je bij Bitcoin Kopen ABN Amro gebruiken?

Er zijn inmiddels een flink aantal brokers die bij Bitcoin kopen ABN Amro als betaalmiddel ondersteunen. Je kunt vanaf je ABN Amro rekening geld storten via iDeal of bankoverschrijving. 

De broker heeft de meeste betaalmethodes en ondersteunt ook op meerdere manieren het geld storten vanaf een ABN Amro rekening. Benieuwd naar andere manieren om veilig Bitcoin te kopen? Lees dan eens ons artikel over veilig Bitcoin kopen

Stort geld vanaf je ABN Amro rekening op je  account en begin meteen met Bitcoin kopen!

Tip: Naast Bitcoin biedt  nog meer cryptomunten, probeer met je demo account eens een aantal van deze investeringen uit om te ontdekken welke munt een geschikte investering is naast Bitcoin.

Veelgestelde vragen

Op dit moment is het niet mogelijk om bij ABN Amro Bitcoin te kopen. Ook voor de toekomst is het onduidelijk of de bank de cryptomunt aan gaat bieden of bijvoorbeeld Bitcoin ETF’s gaat aanbieden aan haar klanten. 

Omdat ABN Amro zelf geen Bitcoin verkoopt, is het nodig om het geld van je ABN Amro rekening te verplaatsen naar een online broker met toegang tot de Bitcoin markt. Dit kan heel eenvoudig via een bankoverschrijving.

Alles wat je moet doen is een account aanmaken bij een betrouwbare online broker zoals eToro, het geld overschrijven en vervolgens in de handelsomgeving van eToro aangeven hoeveel en tegen welke prijs je Bitcoin wilt kopen.

ABN Amro investeert (nog) niet rechtstreeks in Bitcoin, maar lijkt wel door te hebben dat er in blockchain technologie een gevaar en kans zit voor de bank. Daarom investeren ze wel veel in onderzoek naar blockchain toepassingen voor de bankenwereld. 

Ja, de brokers en exchanges uit dit artikel bieden allemaal de mogelijkheid om geld te storten vanaf je ABN Amro rekening en daarmee Bitcoin te kopen. 

ABN Amro heeft in 2021 een rapport geschreven over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Ze geven in dit rapport aan geen advies te geven over Bitcoin en crypto, maar hebben wel beschreven hoe zij de toekomst van Bitcoin voor zich zien. 

Bitcoin Kopen ABN Amro: Conclusie

Bitcoin kopen bij ABN Amro is nog niet mogelijk. Ook de handel in Bitcoin ETF’s, waarbij je als belegger de munt niet zelf hoeft op te slaan, wordt nog niet gefaciliteerd door de bank die wel veel andere beleggingsmogelijkheden aanbiedt. 

Wel kun je bij Bitcoin kopen ABN Amro gebruiken als betaalmethode. Veel brokers bieden tegenwoordig de mogelijkheid om geld te storten via iDeal, daar kun je dan kiezen voor ABN Amro. Ook bankoverschrijving is bij bijna elke broker mogelijk. 

Op dit moment is voor beginnende beleggers de beste broker om Bitcoin bij te kopen. Hier kun je op meerdere manieren geld storten vanaf je ABN Amro rekening en verder is het zeer eenvoudig om de Bitcoin aan te schaffen en veilig te bewaren. 

Scroll naar boven