Atos Aandelen Kopen & Live Aandeel Atos Koers PSE

ATOSATO.PA
1,01%
1,96 €

Atos, voorheen Atos Origin, is een grote dienstverlener binnen de IT sector, actief in systeemontwikkeling en IT-consultancy. Verlenende diensten zijn bijvoorbeeld ICT-advies, digitale transformatie, systeemintegratie en het verwerken van betalingen.

aandeel Atos logo
Deze van origine Franse onderneming heeft roots in Nederland dankzij de fusie van Atos met Nederlands bedrijf Origin B.V. (Onderdeel van Philips) in 2000. Atos is actief in meer dan 70 landen. In Nederland is Atos gevestigd te Amstelveen.

Aandeel Atos kopen in een paar korte stappen

Nu beginnen met het Aandeel Atos? Gebruik de groene knop om direct een gratis account aan te maken bij de broker!

Hoe koop je Atos Aandelen?

Atos is genoteerd aan de Euronext beurs in Parijs en sinds 2017 actief in de CAC 40 aandelenindex. Op de aandelenmarkt kun je de aandelen van Atos vinden op de naam ATO.PA. Aandelen van Atos kopen kan via verschillende platforms, ook wel bekend als online brokers.

Voorbeelden van deze online brokers zijn bijvoorbeeld eToro en Plus500. Op deze platforms is het ook mogelijk om in het indexfund (ETF) van de Euronext te beleggen. Zo beleg je dus in de gehele beurs waar Atos in opgenomen is.

Stap 1: Kies de beste broker

Met een dergelijke broker heb je de mogelijkheid om te beleggen in beurzen wereldwijd. Ook vind je actueel nieuws en informatie over het aandeel. Zo hou je de Atos koers zelf nauw in de gaten om te bepalen of je Atos aandelen wilt kopen.

Het beleggen via de online broker kan op verschillende manieren, naast aandelen is er de optie voor de aankoop van CFD’s, indexfunds, grondstoffen én verschillende cryptocurrency’s. Dit kan weer per broker verschillen in prijs en aanbod.

Kies daarom de meest geschikte broker voor de aandelen waarin jij interesse hebt. Let daarbij ook op of het platform gecontroleerd wordt door een onafhankelijke financiële instantie zoals de Nederlandse AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Het aanbod brokers wordt steeds groter door de sprong in populariteit in het beleggen van aandelen. Ook wordt het steeds makkelijker om als beginnend belegger in te stappen via een desbetreffend platform. Hieronder vind je enkele aanbevelingen van online brokers voor het Atos aandeel.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is een ideaal platform voor de beginnende belegger. Het heeft een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke overlay en een account aanmaken is makkelijk en snel! eToro erg geschikt als broker wanneer je je veel bezig houd met aandelen. Het platform wordt gereguleerd door de FCA (Financial Conduct Authority).

Door het gratis demo-account kun je na het aanmelden meteen al aan de slag met handelen. Door de grote hoeveelheid beschikbare handelsproducten heb je al snel een mooi portfolio in je handen.

Naast aandelen beschikt eToro namelijk ook nog over vele andere handelsproducten zoals ETF’s, CFD’s, grondstoffen en forex trading. Bovendien heb jij bij eToro een commissiepercentage van 0% op aandelen en EFT’s.

Wanneer je klaar bent om met echt geld te beleggen heeft eToro het voordeel van een lage minimale storting op je beleggingsaccount. Hierdoor kun je snel en makkelijk aan de slag met het kopen van aandelen op de verschillende handelsbeurzen.

Daarnaast is er een optie tot copytrading, zo neem je makkelijk een aandelenportefeuille van een ervaren belegger over! Op deze manier kun je eerst kijken hoe iemand het aanpakt die al meer ervaring heeft. 

Stap 2: Open een nieuw account

Heb je een keuze gemaakt? Mooi! Dan kun je nu een nieuw account aanmaken. Bij elk platform is dit vaak vrij makkelijk en snel te doen. Als voorbeeld pakken we de broker eToro.

Meld je aan bij eToro

Ga naar de homepage op de website van eToro en klik op ‘Join now’ rechtsboven het scherm.

Verifieer je account

Nadat je account gemaakt is, moet jij nog even jouw account verifiëren. Nu heb je toegang tot het platform!

Voltooi je profiel

Je kan op dit moment alleen nog aan de slag met een demo account, indien je toch liever voor het echte werk gaat gelijk, moet je eerst nog je profiel voltooien. Dit gebeurt via een zogenaamde KYC (Know Your Customer) check.

Je moet eerst even jouw bankaccount koppelen aan je profiel. Hierbij heb je wel een identiteitsbewijs nodig, dus hou die bij de hand. 

Daarna moet je een paar vragen beantwoorden die bepalen wat voor profiel jij krijgt als belegger. Ze stellen namelijk vragen over de manier waarop jij wilt gaan beleggen. Op deze manier kan het platform jou beter van dienst zijn. 

Er zijn vele betalingsopties mogelijk om geld op je account te zetten. Denk hierbij aan iDeal, PayPal of via het koppelen van je creditcard.

geld storten atos
De verschillende betalingsopties

Stap 3: Vind het Aandeel Atos

Bij een broker als eToro vind je het Atos aandeel simpelweg door te zoeken op Atos. Dan zie je het desbetreffende (ATO.PA) al staan. Op deze pagina zie je de koers Atos en kun je met de knop ‘handelen’ meteen starten met het kopen van Atos aandelen!

aandeel atos zoeken

Over Atos

Atos is actief binnen de IT sector. Als IT-dienstverlener leveren ze diensten binnen de systeemontwikkeling en consultancy. Denk hierbij aan ICT-advies, digitale transformatie, systeemintegratie en het verwerken van betalingen.

Het bedrijf ontstond in 1997 toen twee Franse IT-bedrijven samengingen. Atos heeft haar Nederlandse roots te danken aan de fusie met bedrijf Origin B.V. (onderdeel van Philips) in het jaar 2000.

aandeel Atos Amstelveen

Binnen de vestiging Atos Amstelveen; Hoofdkantoor van Nederland

Na deze fusie was Atos Origin geboren. Daarna volgende enkele meer overnamen van Atos Origin zoals het KPN-datacenter in 2001, KPMG Consulting in 2002 en SchlumbergerSema in 2004. Philips is aandeelhouder geweest tot 2005.

In 2011 is Atos Origin gesplitst in Atos en Atos Consultancy. Dit gebeurde op hetzelfde moment dat ook de gehele IT tak van bedrijf Siemens onder de vleugels van Atos kwam. Atos Consultancy houdt zich, zoals de naam al zegt, bezig met de IT en management consultancy.

Atos heeft op dit moment meer dan 100.000 werknemers en behaalde in 2016 een omzet van €11,7 miljard. De huidige CEO én voorzitter van Atos is Elie Girard. Peter ‘t Jong is CEO van de tak North Europe en daarmee directievoorzitter van Atos binnen de Benelux.

Actueel Nieuws Atos

atos koers cyber security
Cybersecurity bied kansen voor Atos

COVID-19 heeft de omzet van Atos lichtelijk onder druk weten te zetten in 2020, maar het bedrijf heeft uiteindelijk wel meer winst kunnen behalen. De omzet daalde in 2 kwartalen met zo’n 2,8 procent. 

De 100.000 collega’s moesten in 2020 hun werkzaamheden grotendeels thuis voortzetten. Atos behaalde een nettowinst van 329 miljoen euro, dubbel de winst vergeleken met een jaar daarvoor.

In November 2020 zou telecombedrijf Orange vermoedelijk bezig zijn geweest met plannen voor een algehele overname van Atos. Orange heeft deze berichten ontkend en gezegd dat plannen voor deze overname niet in hun agenda staat.

Ook staat Atos al lang in het nieuws met betrekking tot een eventuele overname van chipfabrikant Gemalto. Atos spreekt hier van een ‘vriendschappelijk overnamevoorstel’, echter is de chipgigant al 3 jaar lastig te overtuigen. Een eventuele overname zou een grote stap zijn voor de afdeling Cybersecurity.

Weet jij genoeg en wil je gelijk beginnen met handelen in Atos? Open dan vandaag nog een account en begin met beleggen bij eToro.

Hoe is de Koers van Atos op dit moment?

In maart 2020 heeft de Atos koers een flinke dip gemaakt. Hiervoor wijzen wij de vinger op de coronapandemie, die de economie in 2020 flink in handen heeft genomen. Het aandeel is vanaf dat moment tot en met juli 2020 langzaam aan terug geklommen naar de oorspronkelijke staat.

Ook in eind Oktober van 2020 is weer een kleine dip te zien in de aandelenkoers. Hoewel het aandeel voor een tweede keer terug omhoog is gesprongen zien we dat ook in het begin van de afgelopen maand januari het aandeel met €10 verminderd is. Op dit moment schommelt de prijs van een aandeel Atos dus rond de €66.

Met oog op de ontwikkeling en distributie van het coronavaccin zal de koers van Atos naar verwachting geen grote klappen meer ontvangen. Echter ligt er nog een risico op de loer in de verdere verspreiding van de Britse variant van het virus in Europa.

Hoewel de omzet geen grote stijgingen heeft gezien, is de totale winst er niet onder gaan leiden. In tegendeel, de winst is ten opzichte van een jaar eerder meer dan verdubbeld. Daarom is het perspectief voor het volgende boekjaar zo slecht nog niet.

Nu Beleggen in Atos?

De positie van Atos op de aandelenmarkt is in januari nog iets te onzeker om op korte termijn te kopen. Daarom is het verstandig om de Atos koers nog even in de gaten te houden de komende maand.

In Nederland en Frankrijk is de corona situatie vrij stabiel, maar wel zijn er in beide landen meer maatregelen opgelegd in de 2e week van januari 2021. Daarom zal de koers Atos naar verwachting nog even geen grote sprongen nemen.

Wél ziet de toekomst van de Atos koers er goed uit, vooral met oog op Cybersecurity tak. In Oktober 2020 is Atos druk bezig geweest met het versterken van deze tak in de DACH-landen. Ook is de vraag of Atos nog stappen kan maken in de eventuele overname van chipfabrikant Gemalto.

Al met al is het Atos aandeel een mooie optie voor de lange termijn, maar nog te onzeker voor de korte termijn.

 

Ben jij weer helemaal op de hoogte en wil je gelijk beginnen met handelen in Atos? Open dan snel een account op eToro en begin met beleggen op jouw demo-account.

Andere aandelen om in te investeren

Hieronder vind je andere aandelen die wellicht interessant zijn om in te beleggen. Ben je benieuwd naar één van deze opties? Klink dan op het artikel om meer te lezen over het aandeel.

amazon logo
Amazon (AMZN)

Amazon heeft zich niet laten lijden door de coronapandemie. De groei van dit bedrijf was het afgelopen jaar te merken. Amazon heeft namelijk flink geprofiteerd van de grote verschuiving van fysieke retailers naar online retailers. Daarom is het een interessant bedrijf voor elke belegger in 2022.

Ook nu is het aandeel Amazon bezig met een nieuwe opmars. Wil je meer weten over dit aandeel? Lees dan ons artikel over Amazon of start meteen met beleggen!

dsm aandeel logo
DSM (DSM)

DSM is actief in de voedingsmiddelen- en gezondheidssectoren. Een interessante branche voor beleggers omdat het stabiel is. Daarom is een aandeel DSM voor elke belegger een mooie toevoeging voor de aandelenporteuille. 

Het afgelopen jaar stond de koers van DSM sterk in de schoenen en dit zal op de lange termijn doorgezet worden. Meer weten over DSM? Lees ons artikel of begin direct met beleggen!

Philips logo
Philips (PHIA)

Dit bekende bedrijf uit Eindhoven is interessant voor iedere belegger. De groeide vraag naar nieuwe elektronicaproducten tekent een mooi vooruitzicht voor Philips. Mede dankzij de thuiswerkers kan Philips de vruchten plukken van de verhoogde vraag naar apparatuur.

Op dit moment staat het aandeel Philips stabiel op de beurs. Naar verwachting zal deze trend zich voortzetten in 2022. Meer weten over Philips? In ons artikel gaan we dieper in op het bedrijf. 

Aandeel Atos: Veelgestelde vragen

De aandelen Atos zijn direct te verhandelen via brokers eToro en Plus500. Een account aan maken is gemakkelijk en snel!

Ja, Atos keert meestal één keer per jaar dividend uit aan haar aandeelhouders.

Naar verwachting zal Atos ook in de toekomst een winstgevend bedrijf zijn. Dit zal vooral gaan komen door de uitbreiding van de tak Big Data & Cybersecurity. 

Deze tak bied op dit moment veel kansen in Europa en het bedrijf is het afgelopen jaar zeer actief geweest binnen de branche Computerbeveiliging. Ook bezitten ze op dit moment de snelste supercomputer in Europa.

Voor beginnende beleggers en beleggers die zich veel bezig houden met aandelen raden wij eToro aan. Het is een gebruiksvriendelijk platform met tal van verschillende assets, een optie tot copytrading, 0% commissie en een gratis demo-account. Ook is het minimale stortbedrag laag namelijk maar 170 euro.
 
eToro heeft daarnaast ook een veilig platform. Het is namelijk gereguleerd en gecertificeerd door de FCA. Het is niet voor niets één van de grootste brokers.
 
Voor CFD’s is eToro ook een goede optie. Echter zou je hier ook kunnen kiezen voor Plus500. Dit platform is namelijk gespecialiseerd in CFD-trading. Let wel op: CFD’s zijn  complexe handelsproducten waar je een zekere basis aan kennis voor nodig hebt. Begin hier dus niet aan als je geen ervaring hebt. 

Aandeel Atos: Conclusie

Al met al zijn de aandelen van Atos, ondanks de coronapandemie, vrij stabiel. Op de lange termijn zal Atos zeker een aantrekkelijk aandeel zijn. 

De vraag in hoeverre ze zich in het komende jaar zullen opstellen met oog op nieuwe overnames en partnerships. Ook de tak Big Data en Cybersecurity kan de komende tijd van nog groter belang worden voor de Atos koers en de rest van de IT-sector. 

De verwachting is dat deze delen van de bedrijfsvoering de komende jaren flink hun vruchten zullen afgeven. Het aantal werknemers wat geworven wordt voor deze tak stijgt hard.Op de korte termijn zullen we de Atos koers dus nog even in de gaten moeten houden. 

Op de lange termijn zullen de ambities van Atos binnen de groeiende takken Data en Cybersecurity kunnen zorgen voor een mooie portfolio van elke belegger, zowel beginnend als ervaren.

Atos aandeel kopen in de vorm van CFD's of ETF's?

Met eToro kun je makkelijk en snel beginnen met het investeren in aandelen van Atos en andere interessante handelsproducten, zoals CFD's en ETF's.
Begin vandaag
Scroll naar boven