EVBox Aandelen Kopen & Live aandeel EVBox Koers

EVBox is een bedrijf wat veelbelovend is. Het bedrijf verzorgt laadpalen voor elektronische voertuigen (EV’s) en lift daarmee op de alsmaar groeiende markt van EV’s. 

EVBox Aandelen Kopen - een stappenplan

Klaar om te beginnen met aandelen van EVBox kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Hoe koop ik een Aandeel EVBox?

EVBox aandelen kopen is op dit moment nog niet mogelijk. De laadpalenleverancier heeft in december 2020 aangekondigd dat ze naar de beurs stappen, maar de IPO (Initial Price Offering) is nog niet voltooid. Dat EVBox beurs genoteerd zal worden is zeker.

Het aandeel EVBox kopen wordt mogelijk vanaf eind Q1 2021, dus ongeveer vanaf maart. Het aandeel zal gelanceerd worden op de beurs van New York, de NYSE. Het is handig om aangesloten te zijn bij een online broker, zodat je meteen kunt beginnen met EVBox aandelen kopen zodra de lancering is geweest.

In deze gids leggen we je uit hoe EVBox aandeel kopen werkt en waar je het beste terecht kan.

Stap 1: Kies de juiste broker

Ten eerste zul je een broker moeten kiezen om te gebruiken voor het aanschaffen van EVBox aandelen. Brokers worden ook wel aandelenmakelaars genoemd.

Direct verhandelen van aandelen is vaak ingewikkeld en onoverzichtelijk. Daarom gebruiken veel mensen brokers. Brokers zijn de tussenpartij tussen jou en de beurs en maken het kopen van aandelen simpel en toegankelijk. 

Er is keuze tussen veel verschillende online brokers. Sommige online brokers zijn beter dan andere en vaak zijn er veel verborgen kosten. Hierdoor is het soms lastig om een gewogen keuze te maken. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van de beste brokers.

Naast het verhandelen van aandelen is het vaak ook mogelijk om te handelen in andere producten zoals CFD’s, grondstoffen, cryptomunten of valutaparen. Zo kun je een divers beleggingsportfolio samenstellen.

Als je een beginnende trader bent, is het belangrijk om een broker te kiezen die goed gereguleerd is en veilig is. Ook moet je goed op de kosten van de broker letten. Voor je het weet ben je veel geld kwijt aan verborgen transactiekosten.

In dit gedeelte leggen we je uit wat de beste brokers zijn. Alle brokers die wij op onze lijst hebben staan zijn goed gereguleerd en veilig.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

De beste brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5
EVB kopen op eToro in maart.

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is  het beste platform voor de beginnende belegger. eToro biedt een platform wat zeer gebruiksvriendelijk is een snel te leren is. Het is daardoor een laagdrempelig platform waarmee beginnende handelaren het traden snel onder de knie kunnen krijgen.

eToro is meer dan alleen een broker, ze zijn namelijk ook een sociaal handelsplatform. Dit betekent dat gebruikers de portfolio’s van anderen kunnen inzien en bekijken wat voor rendement zij behalen.

Daarnaast biedt eToro een functie waarmee je de beleggingen van succesvolle beleggers kan kopiëren. Dit is de CopyTrader functie. Zo kun je ook als beginnende belegger meeprofiteren van de kennis en expertise van de succesvolle beleggers van eToro!

De kosten zijn bij eToro ook zeer laag. Zo vraagt eToro 0% commissie op aandelen en ETF’s en hebben ze ook nog eens een lage minimale inleg van €170.

Als je nog niet helemaal zeker bent van het traden, hoef je je niet meteen te committeren. eToro biedt namelijk een demo functie waarmee gebruikers kunnen oefenen. Je krijgt dan fictief geld gestort waarmee je alle functies kan ontdekken van het platform, zonder risico te lopen.

Ten slotte is eToro een veilige, gereguleerde broker. Het is dan ook niet voor niets dat eToro miljoenen gebruikers over de hele wereld heeft.

Al met al is eToro dé broker voor de belegger die de fijne kneepjes van het online handelen nog moet leren. Naast actief worden op de aandelenmarkt, kun je ook leren traden met ETF’s, CFD’s, grondstoffen en valuta. Online traden was nog nooit zo makkelijk.

Stap 2: Open een account

Zodra je een broker hebt gekozen, zul je een account moeten aanmaken om te kunnen beginnen. In dit gedeelte gebruiker we eToro als voorbeeld.

Meld je aan bij eToro

Surf naar eToro en maak een gebruikersnaam aan voor je account. Je zult ook een wachtwoord moeten instellen en een e-mailadres moeten opgeven.

Verifieer je account

Via het e-mailadres wat je hebt opgegeven kun je jouw account verifiëren. Gebruik daarvoor de link in de mail die eToro je gestuurd heeft.

Zo ziet een account aanmaken bij eToro er uit
etoro account evbox
Voltooi je profiel en financieer je account

Het enige wat er nu nog hoeft te gebeuren is het voltooien van jouw profiel. 

Je kan jouw profiel voltooien door je te identificeren (dit is wettelijk verplicht) en geld te storten. Geld storten kan via de blauwe button links in het scherm.

Bij eToro bieden ze meerdere betaalopties aan, waaronder iDeal, PayPal en een handmatige overboeking. Zo weet je altijd dat jouw betalingsverkeer veilig is.

geld storten evbox
Zo werkt het financieren van een account bij eToro

Stap 3: Zoek het Aandeel EVBox

Met een gefinancierd eToro-account kun je beginnen met traden. Je kan aandelen bekijken, beleggen in ETF’s of de andere handelsproducten aanschaffen. 

Om het aandeel EVBox te kopen kun je zoeken in de zoekbalk bovenin het interface of via de sidebar het aandeel handmatig zoeken.  Het aandeel EVBox staat nog niet online, maar het zal waarschijnlijk de ticker (afkorting) EVB of EVB WS krijgen.

Je hoeft geen commissie te betalen voor het verhandelen van aandelen bij eToro. Als je in de gehele index wil investeren waarop EVBox verhandeld wordt, kun je kiezen voor een ETF van de NYSE, zoals de S&P 500 die bestaat uit de grootste 500 bedrijven van Amerika gecombineerd. Ook hiervoor betaal je geen commissie.

De S&P 500 ETF in eToro
ETF evbox graph

Wil je klaar zijn om te beleggen in EVBox? Maak dan snel een account aan bij eToro en zorg dat het EVBox aandeel kopen niet mist!

candestick evbox graph

De zogeheten ‘candlestick’ grafiek van de S&P 500 in eToro

Over EVBox

EVBox is een Nederlands bedrijf wat in 2010 is opgericht. Het bedrijf specialiseert in het aanleveren van laadpalen voor elektronische voertuigen.

Het bedrijf springt daarmee in op de alsmaar groeiende elektrische voertuigen markt. Het feit dat ze in 2010 begonnen zijn betekent dat ze er vroeg bij waren en dus één van de eerste spelers in de markt waren.

Vandaag de dag is EVBox wereldwijde marktleider voor elektronische laadpalen, een bijzondere mijlpaal.

De laadpalen van EVBox worden op verschillende manieren verkocht. Zo bieden ze laadpalen aan voor particulieren met een elektronisch voertuig, voor in de parkeerplaatsen van bedrijven of voor wagenparken.

Maar ook gemeenten kunnen laadpalen van EVBox laten installeren op straat. Daarnaast zie je steeds meer laadpalen langs snelwegen.

Via een abonnement kunnen klanten van EVBox met een pasje hun voertuig laden bij een laadpaal. Naast een gemakkelijke betaalmethode is EVBox ook uniek door het bredere servicepakket wat ze aanbieden.

Om verder te kunnen groeien was een grote kapitaalinjectie nodig. Door naar de beurs te stappen hoopt het bedrijf veel investeerders aan te trekken. Hierdoor kan het bedrijf snel groeien en haar diensten verder uitbreiden om haar marktpositie nog verder te verstevigen.

Waarom investeren in EVBox?

EVBox is een interessant bedrijf en het kan zeer interessant zijn om EVBox aandelen te kopen. Er zijn meerdere redenen die investeerders kunnen hebben voor EVBox aandeel kopen.

Ten eerste is er natuurlijk een mooi maatschappelijk doel wat EVBox nastreeft. Het bedrijf draagt een steentje bij door de energietransitie in het transport beter mogelijk te maken. Voor mensen is dit een belangrijke reden om te willen investeren door EVBox aandeel kopen.

Het bedrijf maakt nog meer ecologische impact door per geïnstalleerde laadpaal een boom te planten. Hierdoor wordt de groene toekomst nog sneller gerealiseerd. Lekker bezig, EVBox!

Naast de maatschappelijke impact is potentiële winst natuurlijk ook een reden om geld te investeren in EVBox. Het bedrijf heeft erg veel potentie en daardoor kan het financieel ook een aantrekkelijke investering zijn. Het bedrijf heeft ambitieuze doelen: het wil in 2024 een miljoen laadpalen wereldwijd geïnstalleerd hebben. 

EVB aandelen prijs: wat is de verwachting?

Het EVBox aandeel is nog niet verhandelbaar. Pas in tegen het einde van Q1 van 2021 verwacht EVBox de beurs te betreden.

Hiervoor is de zogenoemde IPO (Intitial Price Offering) voor nodig. Dit is een bod van het bedrijf voor de prijs van haar aandelen. Het bedrijf moet daarvoor gewaardeerd worden om zo te bepalen wat een aandeel eventueel waard kan zijn.

sp500 grafiek dag
De ontwikkeling van één dag van de ETF van de grootste 500 Amerikaanse bedrijven

Vooralsnog wordt het bedrijf gewaardeerd op €575 miljoen. De prijs van het aandeel is echter nog niet bekend. De prijs zal in de loop der tijd blijken. 

De verwachting is dat de prijs van het EVBox aandeel in de eerste dagen na de lancering flink zal schommelen. Dat is niet ongewoon voor de prijs van een aandeel wat net gelanceerd wordt. De beursgang van EVBox is dan ook eentje die door veel investeerders nauwlettend in de gaten gehouden wordt. 

Wat is een goed moment om EVBox Aandelen te Kopen?

Hoewel EVBox aandelen pas naar verwachting in maart 2021 beschikbaar zullen worden, is het zeker de moeite waard om nu al een inschatting te maken van wanneer een goed moment is om in te stappen bij EVBox.

Er zijn namelijk redenen om zo snel mogelijk EVBox aandelen te kopen, maar er zijn ook overwegingen om juist te wachten. In dit onderdeel leggen we uit wat die overwegingen kunnen zijn.

Het aandeel EVBox lijkt een populair aandeel te worden. Er zijn veel investeerders die zo snel mogelijk willen inspringen zodra het aandeel beschikbaar wordt.

Het aandeel van Tesla, de grootste EV-fabrikant ter wereld

tesla aandeel evbox

Wil je klaar zijn om te beginnen met beleggen in EVBox? Maak dan snel een account bij een broker aan.

Met die populariteit in het achterhoofd kan het logisch zijn om juist zo vroeg mogelijk in te willen stappen zodat je de aandelen nog kan inkopen voordat de prijs zeer hard omhoog schiet. EVB kopen lijkt dus een goede beslissing.  

Maar aan de andere kant kan het ook zo zijn dat de grote populariteit van het aandeel kan zorgen voor een stormloop op de aandelen. Daardoor dreigt het ‘gevaar’ dat het aandeel overgewaardeerd wordt. Als dat het geval is, dan kan het slim zijn om even te wachten tot de prijs genormaliseerd is.

Als EVBox kan tegemoetkomen aan de hype en mee kan blijven groeien met de EV-markt, dan staat het bedrijf en de mensen die aandelen in EVBox hebben een glansrijke toekomst tegemoet. De EV-markt lijkt nog lang niet uitgegroeid, en zolang er EV’s verkocht worden, blijven er laadpalen nodig zijn.

Meer interessante aandelen om in te investeren

Kun je niet wachten tot het EVBox aandeel beschikbaar wordt en wil je nu al beginnen met investeren in aandelen? Je kan duizenden aandelen vinden via eToro! Je kunt straks ook het EVBox aandeel kopen. Bankr heeft een selectie gemaakt van de beste aandelen waar je in kan investeren. 

Zie hieronder ook een greep van andere interessante aandelen!

Fagron (FAGR)

Fagron is een Belgisch farmaceutisch bedrijf wat specialiseert in het maken van preparaten voor apotheken. Het aandeel heeft een turbulent verleden maar is vandaag de dag weer flink aan het investeren. Wellicht dat het daardoor een zeer interessant aandeel kan zijn voor in jouw portefeuille. Alles over Fagron lees je in ons artikel.

aandeel postnl logo
PostNL (PNL)

Met de coronacrisis zijn mensen massaal aan het online bestellen geslagen. Naast dat webshops hier natuurlijk flink van profiteren, hebben pakketbezorgdiensten ook een flink graantje mee kunnen pikken. Hierdoor is de waarde van PostNL aandelen flink gestegen. Kan dit postbedrijf het volhouden en in 2021 ook blijven groeien? In ons artikel geven we een analyse.

tesla logo aandeel
Tesla (TSLA)

Voor het nut van laadpalen zijn er natuurlijk elektronische voertuigen nodig. Tesla is de meest bekende en grootste fabrikant van EV’s ter wereld. Daarnaast is de groei van het TSLA aandeel in 2020 geroemd. Een explosieve groei die veel beleggers met het aandeel in hun portefeuille zeer blij gemaakt heeft. Voor de investeerder die geïnteresseerd is investeren in EV’s een must-have.

Veelgestelde vragen

EVBox heeft in het najaar van 2020 aangekondigd de beurs te betreden. Zij zullen op de New York Stock Exchange (NYSE) genoteerd worden en hun ticker zal waarschijnlijk EVB of EVB G worden. De beursgang zal ergens tegen het einde van Q1 2021 voltrokken worden. 

De precieze datum is nog onbekend, maar rond maart zal er waarschijnlijk meer bekend zijn. Tot die tijd is het belangrijk om in ieder geval een account bij een online broker te hebben zodat je meteen kan beginnen met EVBox aandeel kopen zodra het beschikbaar wordt.

Op dit moment is het aandeel van EVBox nog niet beschikbaar om te kopen en is er dus nog geen prijs. Bij de Initial Price Offering (IPO) van EVBox zal er meer bekend worden over de prijs van het aandeel. Voordat het zo ver is moet eerst het bedrijf op waarde geschat worden. Op dit moment is de schatting van de waarde van EVBox zo’n €575 miljoen.

Je kan EVBox aandeel kopen op de NYSE zodra hij beschikbaar gemaakt wordt in maart 2021. De NYSE is de New York Stock Exchange, oftewel de effectenbeurs van New York. Het bedrijf zal op de Amerikaanse beurs verhandeld worden omdat het voor een deel een Amerikaans bedrijf is geworden doordat een moederbedrijf een groot aandeel gekocht heeft.

Aandelen direct kopen is vaak ingewikkeld en onoverzichtelijk. Daarom is het altijd handig om een broker te gebruiken om aandelen te kopen, dat scheelt een hoop gedoe. Er zijn meerder online brokers, maar wij raden altijd eToro aan omdat zij geen commissie vragen op aandelen; een breed aandelenaanbod hebben en goed gereguleerd zijn.

Nee, op dit moment is het bedrijf nog niet winstgevend. Het is echter wel hard aan het groeien en investeert veel geld in het bedrijf om deze groei te kunnen blijven voortzetten. Het bedrijf is hierdoor veel waard geworden en blijft alsmaar groeien. Door de beurs te betreden hoopt het bedrijf veel investeerders aan te trekken zodat er een flinke kapitaalinjectie kan plaatsvinden. De kapitaalinjectie is nodig om het bedrijf verder te laten groeien. Het bedrijf heeft immers een ambitieuze doelstelling: in 2024 een miljoen laadpalen geplaatst hebben!

EVBox maakt natuurlijk een hoop maatschappelijke impact door een integraal onderdeel te zijn van de energietransitie. Door steeds meer laadpalen beschikbaar maken voor de EV consument, kan de EV sector flink blijven doorgroeien. Zo draagt EVBox bij aan een uitstootvrije toekomst voor het vervoer!

Hier doet EVBox nog een schepje bovenop door een boom te planten per geplaatste laadpaal. Op dit moment heeft EVBox al meer dan 400.000 laadpalen geïnstalleerd. Dat is een flink bos!

Conclusie

Al met al kunnen we stellen dat EVBox een zeer interessant aandeel gaat worden. Wanneer het eindelijk maart 2021 is zullen er dan ook veel investeerders op de loer liggen om toe te slaan. 

Dit wil je natuurlijk niet missen. Naast een mooie financiële baat bij het aandeel, is het ook een zeer maatschappelijk verantwoorde investering om te maken.

Door in EVBox te investeren draag je indirect bij aan een uitstootloze toekomst voor het vervoer. Met de steeds groeiende populariteit van elektronische voertuigen lijkt het een goede beslissing om ook in de laadpalen van EV’s te investeren. 

EVBox heeft een sterke marktpositie en kan die met nog meer investeerders flink consolideren. Een EVbox aandeel kopen is waarschijnlijk een goede beslissing. 

Investeren in laadpalen voor EV's?

Geïnteresseerd in EVBox aandelen kopen? Maak dan snel een account aan bij eToro zodat je meteen kan toeslaan zodra het aandeel online komt!
begin direct!
Scroll naar boven