Aandeel Unibail Rodamco kopen (2024)

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD SE UN0YO9.IL
0,66%
79,80 €

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Unibail Rodamco Westfield is een vastgoedbedrijf waarvan het hoofdkantoor zich in Parijs bevindt. Het is een Europees-Australisch bedrijf met heel wat vastgoed gelegen in Europa en Amerika. Aandeel Unibail Rodamco is daarom ook erg populair bij beleggers.

Aandeel Unibail Rodamco

Heb je interesse in Unibail Rodamco Westfield aandeel? Lees dan verder! Wij vertellen je alles wat je moet weten over koers aandeel Unibail Rodamco, Unibail Rodamco dividend en wij geven Unibail Rodamco advies. 

Aandeel Unibail Rodamco - Stappenplan

Via eToro kun je beleggen in Aandeel Unibail Rodamco. Probeer het meteen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De laatste jaren waren misschien niet optimaal voor het Unibail Rodamco Westfield aandeel, maar langzaamaan komt de koers weer op gang. Wacht niet langer en investeer direct in aandeel Unibail Rodamco. We vertellen hoe je dat het beste kunt doen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe koop je Unibail Rodamco stock?

Unibail Rodamco behoort tot de aandelenindex Euro Stoxx 50, dit houdt in dat het bedrijf tot een van de 50 belangrijkste aandelen in de Eurozone behoort, oftewel: een goed aandeel om in te investeren. Maar hoe doe je dat?

Het begint allemaal bij het uitkiezen van een geschikte broker, en daar helpen wij je graag mee. Hieronder vind je ons stappenplan en onze tips voor het uitkiezen van een platform.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies de juiste broker

Wat is een broker nu precies? Nou, zo’n platform is enorm handig als je wilt gaan beleggen, want dan hoeft het niet allemaal omslachtig. Met een online broker heb je jouw investeringen en inzichten zo bij de hand. Je kunt hierop namelijk ook adviezen over aandelen vinden, zo weet jij wat de beste keuze is. 

Je kunt aandelen kopen van over de hele wereld. Naast aandelen vind je er ook CFD’s, ETF’s, grondstoffen en crypto’s, maar dit verschilt weer per broker wat er wordt aangeboden. 

Het is niet alleen belangrijk om te kijken welke producten worden aangeboden en welke tools je kunt gebruiken bij een broker. Je moet er namelijk altijd op letten of het platform wel wordt gecontroleerd door een toezichthoudende instantie. In Nederland kan dat de AFM zijn, bijvoorbeeld. 

Tegenwoordig is het vrij makkelijk om op elk moment te beginnen met beleggen. Daarbij wil je natuurlijk jouw eigen investeringen goed in de gaten houden, en dat kan tegenwoordig via de apps van verschillende brokers. 

Online beleggen wordt steeds toegankelijker voor iedereen en daardoor ook veel populairder. Er zijn daarom ook enorm veel brokers, en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij helpen je een keuze te maken met onze aanbevelingen van een aantal brokers. 

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Een favoriet van veel mensen is eToro, die vooral voor de beginnende beleggers onder ons geschikt is. Het platform is overzichtelijk, makkelijk te gebruiken en het biedt verschillende tools aan. 

Met deze tools wordt het jou makkelijk gemaakt om de belangrijkste aspecten van beleggen onder de knie te krijgen, zoals het diversifiëren van een portfolio. Dat kan op eToro met de CopyTrading functie.

Deze functie geeft jou de mogelijkheid om bestaande portfolio’s in te kijken én helemaal over te nemen. Denk hierbij aan portfolio’s van de meest succesvolle beleggers! Zo heb je meteen een goede start bij het beleggen en krijg je een beetje een idee van hoe de beleggingswereld in elkaar zit. 

Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee en het is belangrijk om je daar bewust van te zijn. In ons artikel vind je alles over de risico’s van beleggen en eToro biedt met de gratis demofunctie de mogelijkheid om te oefenen met het investeren van virtueel geld. Zo kun je zonder risico’s het platform ontdekken.

Wil je meteen beginnen met het investeren van echt geld? Dat kan dan met de lage minimale inleg van €170,-. Daarnaast heb je bij eToro ook nog het voordeel dat er 0% commissie wordt gerekend over het kopen van aandelen en ETF’s.  Lekker voordelig ten opzichte van andere brokers!

Je vindt niet alleen aandelen en ETF’s op eToro, maar ook nog CFD’s, indexen, grondstoffen en forex trading. Zoals eerder is uitgelegd, is het belangrijk dat je kijkt of de broker wel door een toezichthoudende instantie wordt gecontroleerd. Bij eToro is dat het geval: FCA (Financial Conduct Authority) reguleert het platform. 

Voor de startende investeerder is eToro de perfecte keuze want met alle tools heb jij in no-time je weg gevonden in de beleggerswereld. Ook voor de semi-ervaren belegger is eToro een goede keuze. 

Heb je interesse in beleggen via eToro? In onze eToro review vind je nog veel meer informatie over deze broker, maar je kunt natuurlijk ook gewoon meteen beginnen. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Open een account

Nu je de perfecte broker hebt uitgezocht, is het tijd om je aan te melden. Om te laten zien hoe dat gaat, nemen wij eToro als voorbeeld. 

Meld je aan bij eToro

Op de startpagina van eToro vind je een grote knop om je mee aan te melden. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Verifieer je account

Na het aanmaken van een gebruikersnaam en een wachtwoord, is het de bedoeling dat je via je mail het account verifieert. Dan pas kun je verder. 

aandeel unibail rodamco etoro
Start met eToro
Voltooi je profiel en financieer je account

Je kunt er nu voor kiezen om te beleggen met het demo account, dus met virtueel geld, of om te beginnen met het echte werk. Dan kun je vrij gemakkelijk geld op het account storten zodat je aan de slag kan gaan met beleggen. 

Via eToro kun je op heel veel manieren geld overmaken naar je account, bijvoorbeeld met iDEAL, credit card of Sofort. 

Wel moet je het Know Your Customer proces nog even doorlopen, waarbij je je bankrekening en identiteitsbewijs koppelt aan het account. Ook moet je een korte vragenlijst invullen. 

unibail rodamco stock betalingsopties eToro
Maak geld over bij eToro

Stap 3: Vind Unibail Rodamco stock

Nu kun je op zoek gaan naar koers aandeel Unibail Rodamco. Op eToro zul je het Unibail Rodamco Westfield aandeel niet vinden, maar deze kun je bij andere brokers wel kopen. Je kunt via eToro wel beleggen in onder andere Euro Stoxx 50, waar Unibail Rodamco deel van uit maakt, dus dan investeer je ook in dat bedrijf. 

Aandeel Unibail Rodamco
De koers van Euro Stoxx 50, waar Unibail Rodamco deel van uit maakt.

Wil je beleggen in Unibail Rodamco? Dan kun je investeren in ETF’s van Euro Stoxx 50, start meteen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Over Unibail Rodamco Westfield

Unibail Rodamco Westfield is ontstaan in 2018, toen de bedrijven Unibail Rodamco fuseerde met het Amerikaanse bedrijf Westfield Corporation. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs, waar het bedrijf ook veel kantoorgebouwen en conferentiecentra bezit. Verder bezit het bedrijf winkelcentra door heel Europa.

Het vastgoedbedrijf werd officieel in 1979 opgericht als Rodamco, functionerend als vastgoedfonds van Nederlandse vermogensbeheerder Robeco.

Christophe Cuvillier is de huidige CEO van Unibail Rodamco Westfield en in 2018 waren er maar liefst 3700 werknemers werkzaam voor het vastgoedbedrijf. Op dit moment omvat het marktkapitalisme van Unibail Rodamco Westfield €9,5 miljard. Het grootste deel van het vermogen wordt door het bedrijf geïnvesteerd in winkelcentra. In 2018 was dit wel bijna 90%!
 
Het Unibail Rodamco stock kun je vinden via de Euronext en via verschillende indexen, zoals CAC 40, AEX, Euronext 100 en zoals eerder genoemd op de Euro Stoxx 50. Via verschillende brokers kun je koers aandeel Unibail Rodamco bekijken. 
 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Unibail Rodamco stock Nieuws

Op 15 oktober werd door beleggers gevraagd of Unibail Rodamco hun herkapitalisatieplan wilden verwerpen. Dit plan zou negatieve gevolgen hebben voor de beleggers, dus dit werd tegengehouden. 
 
Kapitaalsverhoging zorgde ervoor dat Unibail Rodamco stock met 17% steeg in maar een paar dagen. Vorig jaar bracht het bedrijf een netto-verhuuropbrengst van 2,49 miljard euro op. 
 
Ondanks dat de AEX (waar Unibail Rodamco stock beursgenoteerd staat) cirkelt rond zijn hoogste stand, verloor Unibail Rodamco 1,2%. 
 
 

Begint je hart sneller te kloppen van Unibail Rodamco Westfield stock? Begin dan meteen met investeren via eToro.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Koers Aandeel Unibail Rodamco op het moment

Na een piek van € 70,72 per aandeel in juni 2020, is de Unibail Rodamco koers voor een lange tijd aan het dalen geweest. Dit was een geleidelijke daling, die duurde tot november 2020. Toen steeg de koers weer flink, in een tijdspan van twee weken was de prijs van een aandeel bijna verdubbeld. 
 

Na die flinke stijging in november is de koers aandeel Unibail Rodamco niet veel meer omhoog gegaan, maar is deze vooral gelijk gebleven. De afgelopen maanden heeft de Unibail Rodamco koers een paar kleine stijgingen en dalingen meegemaakt, maar de Unibail Rodamco koers staat op moment van spreken op € 68,65 per Unibail Rodamco stock. 

Het bedrijf heeft wel een grote schuld en een ratio van 0.89, dit kan wijzen op een negatieve marktwerking waardoor er een kans is dat het bedrijf in de toekomst financiële rekeningen niet kunnen betalen. Op het moment gaat het met de aandeel Unibail Rodamo koers wel de goede kant op. 

Unibail Rodamco advies

Op het moment zijn de vastgoed koersen flink aan het stijgen, maar dat is bij koers aandeel Unibail Rodamco niet te zien. Dit komt doordat het bedrijf gericht is op winkelcentra. 

Met winkelcentra ging het de afgelopen jaren al wat stroever, maar na de coronacrisis is dit nog meer verslechterd. 

Wat is dan het Unibail Rodamco advies van experts op internet? Analisten die naar de koers hebben gekeken oordelen: het gemiddelde advies is om het Unibail Rodamco stock te houden. 

koers aandeel unibail rodamco

Wil je beleggen in aandeel Unibail Rodamco? 

De lage waardering van Unibail Rodamco maakt het aantrekkelijk om het aandeel nu te kopen, maar je moet dan wel vertrouwen in de toekomst van winkelcentra hebben.

Unibail Rodamco dividend is een van de hoogste uit de AEX. Dit jaar ligt het Unibail Rodamco dividend op 11,9%. Het is nog onbekend wanneer dat zal worden uitbetaald. 

Het is belangrijk om in de gaten te houden of de situatie voor winkelcentra verbetert na de coronapandemie. Als dit de goede kant op gaan zou het aantrekkelijk kunnen zijn om aandeel Unibail Rodamco te kopen. 

Als je op 27 april € 1000 in aandeel Unibail Rodamco had belegd en dat een jaar later had laten uitbetaald had je nu (1000 / 52) * 68,89 = € 1324,81 gehad. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Interessante aandelen naast Unibail Rodamco Westfield Aandeel

Wil je naast aandeel Unibail Rodamco ook investeren in meerdere bedrijven? Dat is heel verstandig, met een divers portfolio spreid je jouw risico. Wij hebben een aantal andere interessante bedrijven voor je op een rijtje gezet.

Aandeel ASML logo
ASML (ASML.AS)

ASML is een bedrijf dat over de hele wereld zogenaamde halfgeleiders levert. Het is één van de belangrijkste leveranciers van dit product. Het bedrijf heeft een enorme groei ervaren de laatste jaren, en dat terwijl het een relatief jong bedrijf is. Net zoals Unibail Rodamco Westfield behoort ook ASML tot de Euro Stoxx 50. 

Voor beleggers is dat ook zeker een interessante investering, vooral voor op lange termijn. Heb je interesse in dit aandeel of wil je meer informatie? Klik dan op de knop hieronder. 

Logo aandeel Total
Total (FP.PA)

Total is een oliegigant die deel uitmaakt van de Supermajor oliemaatschappijen, dit zijn de zes grootste ter wereld. Alle zes zijn ze onafhankelijk van de staat. Total aandeel is aantrekkelijk voor veel beleggers, vooral voor degenen die op korte termijn er iets uit willen halen. Als het bedrijf zijn duurzaamheidsbeleid weet te behalen, is dit aandeel ook aantrekkelijk op de lange termijn. 

Heb je interesse of wil je meer informatie? Klik dan op de knop hieronder.

Philips logo
Philips (PHIA)

Philips is een groot elektronicaconcern en is daarmee een vrij gewilde aandeel van beleggers. Ook bezit het bedrijf een record als meest revolutionaire productontwikkelaar. Dat klinkt wel aantrekkelijk voor de investeerder. 

Philips staat nu sterk in de schoenen en het toekomstbeeld ziet er ook goed uit. Zo spitst het bedrijf zich nu meer op medische apparatuur.

Heb je interesse in dit aandeel of wil je meer informatie? Klik dan op onderstaande knop. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Veelgestelde vragen

Je kunt niet bij elke broker Unibail Rodamco Westfield aandeel kopen, maar dit kan wel bij DEGIRO en Binck. Voor deze brokers hebben wij ook reviews geschreven.

Ja, het Unibail Rodamco dividend staat op 11,9% momenteel. Daarmee geeft het bedrijf een van de grootste dividenden van de AEX uit. 

Daar is geen zekerheid over. Op dit moment gaat het dankzij de coronapandemie niet zo goed met winkelcentra, wat weer invloed heeft op het bedrijf. Investeren in Unibail Rodamco zal daarom hand in hand moeten gaan met vertrouwen in de toekomst van winkelcentra vastgoed.

Onze aanbeveling is eToro, die met een laag instapniveau en handige tools een geweldige broker is om mee te beginnen. Ook voor de iets meer ervaren belegger is dit platform geschikt. 

De koers voorspellen is bijna niet te doen, maar om nu te investeren in aandeel Unibail Rodamco is misschien niet zo slim. Analisten geven het advies om het aandeel te houden als je deze hebt, maar kopen kan beter nog achterwege gelaten worden. 

Aandeel Unibail Rodamco: Conclusie

De conclusie is dat het een beetje stug gaat met de aandeel Unibail Rodamco koers, terwijl de rest van de vastgoedsector wel de goede kant op gaat. Dit komt doordat het bedrijf vooral is gericht op winkelcentra, en die voelen een grote impact van de coronapandemie. 

Het Unibail Rodamco advies van experts is dan ook om de koers aandeel Unibail Rodamco goed in de gaten te houden voordat je investeert. Heb je hoop in de toekomst van winkelcentra? Dan is het slim om te beleggen met Unibail Rodamco Westfield aandeel.

Het Unibail Rodamco dividend staat nu op 11,9% en is daarmee een van de hoogste uit de AEX. Ook de lage waardering van het Unibail Rodamco stock maakt dit aandeel aantrekkelijker. Maar wat goed is om te weten voordat je investeert in aandeel Unibail Rodamco, is dat het bedrijf schulden heeft. Hierdoor kan het in de toekomst lastiger voor ze zijn om financiële verplichtingen uit te betalen. 

Heb jij interesse gekregen in het kopen van Unibail Rodamco stock? Dat kan makkelijk en snel via eToro!

Interesse in aandeel Unibail Rodamco?

Je kunt binnen no-time beginnen met beleggen in aandeel Unibail Rodamco. Makkelijk en snel via eToro! Je kunt vandaag nog beginnen.
Start nu!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

This content does not apply to US users.

Scroll naar boven