IG Broker Review: IG Markets betrouwbaar?

Wanneer je wilt beginnen met beleggen, is misschien wel de belangrijkste stap om te zetten het zoeken van een geschikte broker. Een broker die door veel mensen gekozen wordt is IG. Wij leggen meer uit in deze IG broker review.

De broker stijgt tegenwoordig erg in populariteit, maar is deze broker ook iets voor jou? In deze IG broker review lees je of dit het geval is.

Beginnen met beleggen bij een betrouwbare broker - Stappenplan

Wil jij beginnen bij een broker die betrouwbaar is én gebruiksvriendelijk? Begin dan meteen bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

In deze IG Broker review zullen we bespreken hoe IG werkt, of IG markets betrouwbaar is, wat de IG markets ervaringen zijn en welke functies het platform te bieden heeft. Ook zullen we je een uitleg geven over hoe je zelf begint met beleggen bij deze broker.

Behalve IG zijn er natuurlijk nog veel meer brokers te vinden online. Wil jij hier meer over weten? Lees dan ons artikel over brokers.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

IG Broker Review: een korte introductie

IG is een broker die verschillende platformen biedt om mee te kunnen beleggen. Ze hebben een breed aanbod in verschillende handelsproducten, en je kunt zowel beleggen in CFD’s als in de handelsproducten zelf. 

De IG broker beschrijft zichzelf als een broker die geschikt is voor zowel de beginnende als de ervaren belegger. Ze bieden namelijk zowel functies voor beginners als voor gevorderden.

Als beginner kun je gebruik maken van de uitgebreide cursussen over hoe je moet handelen en hoe je de markt kunt analyseren. Daarbij kun je er een gratis proefaccount maken en is de klantenservice 24 uur per dag bereikbaar. 

Voor de belegger met ervaring biedt IG je de keuze uit verschillende geavanceerde platformen die veel extra functies bieden. In vergelijking met andere brokers is het aantal beschikbare functies echter wel redelijk beperkt.

Wil jij gebruikmaken van een breed scala aan functies die je beleggingservaring kunnen verbeteren? Ga dan naar eToro en maak gebruik van de geroemde copytrading functie!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Is IG Markets Betrouwbaar?

Het belangrijkste aspect bij het kiezen van de meest geschikte broker is of het bedrijf te vertrouwen is. Er zijn tegenwoordig genoeg onbetrouwbare en onveilige brokers online te vinden, en het is zeer onverstandig om zaken te doen bij deze platformen. 

Het is daarom van groot belang om te checken wat voor licenties en veiligheidsgaranties een broker heeft. Wat betreft IG Markets, zij hebben licenties bij het Britse FCA en in Duitsland bij BaFin en Deutsche Bundesbank. Hiermee mogen ze legaal binnen Europa hun diensten aanbieden. Dus het antwoord op de vraag of IG Markets betrouwbaar is, is ja. 

Dit zegt natuurlijk niet alles, want soms komen ook legale bedrijven met onverwachte kosten. Uit verschillende IG Markets ervaringen van gebruikers blijkt wel dat de kosten soms onverwacht enorm kunnen stijgen, maar hierover meer verderop in dit artikel. 

IG Markets inloggen

Het is natuurlijk ook belangrijk dat het inloggen ook veilig en gemakkelijk gaat. Daarbij is het ook goed om te weten wat er met je persoonsgegevens gebeurd. 

Om een account te maken, zijn de gegevens die je op moet geven je naam, e-mailadres, wachtwoord, geboortedatum en telefoonnummer. 

Uit de IG Markets ervaringen blijkt dat je na het aanmaken van een account veel spam ontvangt. Dit is dus wel een teken dat je bij IG niet garant staat dat je gegevens op één plek blijven, maar dat ze kunnen worden doorverkocht. Hier zou je toch kunnen twijfelen aan of IG Markets betrouwbaar is.

IG Markets Nederland

IG Markets heeft helaas geen licenties bij Nederlandse toezichthouders. Hoewel dit zou verzekeren dat IG Markets veilig en betrouwbaar is, is het zeker geen pre omdat ze wel over licenties in Duitsland beschikken, en daarmee ook in heel Europa mogen handelen. Ondanks dat de broker geen Nederlandse licenties heeft kunnen we alsnog zeggen dat IG Markets betrouwbaar is. 

Je kunt met IG ook handelen op Nederlandse handelsmarkten. Het aanbod hierin is echter wel wat geringer dan bij andere brokers.

Genoeg gelezen in deze IG Broker review en wil jij ook aan de slag met online beleggen? Maak dan eenvoudig een account aan bij de populaire online broker eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

IG Broker Review: Hoe begin ik met beleggen?

Je kunt bij IG beginnen met beleggen als beginner en als gevorderde belegger. Voor beide cliënten is IG een geschikte brokers. In deze IG Broker review leggen we uit hoe je kunt beginnen met beleggen bij dit platform.

Hoe open je een rekening bij IG?

Zoals gezegd in de vorige sectie moet je bij het aanmaken van je account verschillende gegevens invoeren. Ook moet je aanvinken van welke IG platformen jij gebruik wilt maken. 

Wanneer je dit hebt gedaan, heb je toegang tot je gratis proefaccount. Als je een echt account wilt aanmaken moet je ook je financiële gegevens opgeven, en aantonen over hoeveel kennis van beleggen jij beschikt. 

Wanneer de aanvraag is geaccepteerd, kun jij beginnen binnen het IG platform. 

Hoe gebruik je het IG handelsplatform?

Je kunt het handelsplatform van IG online gebruiken. Wanneer je je account hebt geverifieerd, kun je geld op je rekening zetten. Een groot nadeel van deze broker voor Nederlandse gebruikers is dat je er geen gebruik kunt maken van iDeal. Je moet je geld dus op een andere manier storten, zoals met creditcard of Paypal.

Wanneer je jouw geld hebt gestort kun je gebruikmaken van de verschillende platformen. Op de site kun je de verschillende producten die IG aanbied met elkaar vergelijken zodat je zelf kunt kiezen welke het beste bij jouw wensen aansluit. 

Kan ik ook een app gebruiken bij IG Markets?

Ja, de app van IG Markets is zowel te gebruiken op uw iOS apparaat als uw Android apparaat. De app is te vinden onder de naam ‘IG Trading Platform’. 

Met de app kun je handelen via je telefoon, en hoef je dus niet altijd achter je computer te zitten om te kunnen beleggen. Verder ontvang je live alerts wanneer er veranderingen op de markt zijn die relevant zijn voor jouw investeringen. 

Ook heb je binnen de app toegang tot de verschillende analyse tools en kun je via je telefoon geld storten. De app heeft goede recensies gekregen van de Google Play gebruikers. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe werkt het IG Markets platform?

Je kunt bij IG markets op diverse platforms handelen, met elk hun eigen functies. In deze IG Broker review gaan we deze functies en mogelijkheden wat verder onder de loep nemen.

IG Markets minimum deposit & IG markets kosten

Laten we starten met het minimale bedrag dat je bij IG Markets moet storten om te kunnen beginnen met beleggen. Je eerste storting moet minimaal €250,- zijn. Dit is niet extreem veel, maar voor een beginnende belegger kan dit toch wel een fors bedrag zijn. 

Er valt echter weinig te zeggen over dit bedrag. Er zijn veel brokers die meer vragen om te kunnen beginnen, maar ook veel brokers die een veel lager minimum transactiebedrag eisen. 

Zo kun je bij eToro al beginnen vanaf €42,-, maar bij een broker als Lynx die bedoeld is voor meer gevorderde beleggers kun je pas beginnen na een storting van €3000,-. Wil je dus voorzichtig beginnen met beleggen en niet meteen te veel geld op het spel zetten, dan is het aan te raden om met eToro aan de slag te gaan.

IG broker MT4

Je kunt bij IG markets ook gebruik maken van MetaTrader 4. Dit is een bekend platform dat wordt gebruikt om handelsmarkten te analyseren en speculatief te handelen.

MT4 wordt over het algemeen zeer hoog geprezen door beleggers. Het punt is alleen dat je het niet echt voor lange termijn beleggen kunt gebruiken.

Het is daarom handig dat het is geïntegreerd in het platform van IG, omdat je dan al je tools op een plek hebt, zowel voor korte termijn als lange termijn beleggen.

IG Broker Review: Diverse platforms

Ook zullen we in deze IG Broker Review de diverse platforms bespreken. Dit brede aanbod heeft namelijk een voordeel en een nadeel. Het voordeel is dat je zelf kunt bepalen van welk platform en dus welke functies jij gebruik wilt maken.

Het nadeel is dat het soms wat onoverzichtelijk kan zijn. Het is makkelijker, vooral voor beginners, om al je functies op een platform te kunnen gebruiken, zoals dat kan bij eToro.

Wil jij gebruikmaken van een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk platform? Ga dan naar eToro, het grootste online sociale handelsplatform!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

IG Broker Review: aanbod handelsproducten

Op het aanbod van IG valt helemaal niets aan te merken. Het maakt niet veel uit in wat voor producten je wilt beleggen als je bij IG wilt beginnen omdat ze het meeste wel aanbieden.

IG biedt producten aan uit meer dan 70.000 handelsmarkten wereldwijd. Je kunt er handelen in producten uit Nederland, maar ook in bijvoorbeeld Amerikaanse aandelen of producten uit een heel ander land. 

IG Broker Review: Wat zijn de IG broker kosten?

Het is natuurlijk ook van groot belang dat je weet wat de kosten van een broker zijn, voordat je begint met beleggen. Je moet te allen tijde voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan. 

De kosten van handelen op het platform van IG verschilt erg per handelsproduct en aan diverse andere factoren, zoals market spread.

Het mag gezegd worden dat het kostenoverzicht op de website van IG erg onduidelijk is. Uit verschillende IG Markets ervaringen blijkt ook dat de kosten soms onverwacht erg hoog kunnen uitvallen.

Verder is het noemenswaardig in deze IG Broker Review dat je nachtelijke financieringskosten moet betalen als je na 23:00 turbo’s, opties of CFD’s open hebt staan. 

Tip: De kosten van het beleggen kunnen soms erg verschillen per broker. Zo kun je bij eToro investeren in aandelen en ETF’s zonder commissiekosten te hoeven betalen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

IG Broker Review: IG Markets contact

Laten we nu de klantenservice van IG bespreken. Volgens de site is de klantenservice van maandag 9:00 tot vrijdag 23:00, en zaterdag van 10:00 tot 18:00. Het is indrukwekkend dat de klantenservice doordeweeks 24 uur per dag beschikbaar is. 

Uit de IG Market review blijkt dat de meningen over de klantenservice erg verdeeld zijn. Enerzijds laten gebruikers weten dat de klantenservice snel reageert en dat problemen snel worden opgelost. Aan de andere kant vermelden ook veel mensen dat 

Er zijn echter net wat meer positieve dan negatieve reacties over de klantenservice van IG te vinden, en we moeten er rekening mee houden dat mensen sneller een recensie achterlaten als ze ontevreden zijn. 

Onze conclusie hieruit is dus dat de kwaliteit van de klantenservice als redelijk goed wordt ervaren, en ze zijn erg goed bereikbaar. Er kunnen echter altijd dingen beter.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

IG Broker Review: IG Markets ervaringen

We hebben het al een paar keer gehad over de gebruikerservaringen in deze IG Broker Review. De gemiddelde beoordeling op trustpilot is 3,7 uit 5, wat helemaal niet slecht is. 

De gebruikers zijn erg lovend over de service van het bedrijf en over de snelle reacties van de klantenservice. Zoals in de vorige sectie behandeld zijn de meningen over de kwaliteit van de klantenservice wel verdeeld. 

Over het platform zelf zijn mensen redelijk tevreden. Mensen kunnen overzichtelijk traden en ervaren met het gebruiken van het platform zelf weinig problemen.

Erg hoge kosten

Waar de meeste van de negatieve reviews over gaan is de kosten die IG in rekening brengt. Volgens de gebruikers kunnen kosten, vooral bij kleine investeringen buitenproportioneel groot zijn, en het is ingewikkeld om van tevoren te achterhalen wat de kosten zijn.

Verschillende reacties vermelden dat het vaak onmogelijk is om winst te behalen uit kleinschalige investeringen omdat de kosten daar te hoog voor zijn.

Dit geld kun je natuurlijk niet via de klantenservice terugkrijgen omdat het kostenplaatje vast staat, maar IG kan de kosten wel veel overzichtelijker weergeven zodat mensen niet voor verrassingen komen te staan.

De klanten zijn ook erg negatief over de nachtkosten en de inactiviteitskosten. Zo krijg je namelijk kosten op je rekening zonder een nieuwe investering te doen. Ook hierdoor wordt het voor sommige klanten erg moeilijk om winstgevende investeringen te doen.

Zoals eerder in deze IG Broker review gezegd heeft deze broker een gemiddelde beoordeling van 3.7/5, wat vrij goed is. wat we uit de ervaringen kunnen concluderen is dat het platform van IG gebruiksvriendelijk is en dat de klantenservice redelijk goed is.

Een tweede conclusie is echter dat gebruikers veel problemen ervaren met de kosten, en dat is natuurlijk wel een groot probleem. Wanneer je ergens in wilt investeren en je bent niet goed op de hoogte van de kosten of de kosten zijn veel te hoog, kan het zijn dat je onverwachts meer geld kwijt bent dan gedacht.

Wij adviseren daarom wel om altijd voor zekerheid te gaan. Bekijk het platform zelf, maar als jij ook ontevreden bent over de kosten of je kunt ze niet achterhalen, dan is het verstandig om toch te kiezen voor een andere broker waar de kosten relatief laag en overzichtelijk zijn, zoals eToro.

Betaal niet meer dan nodig is en vermijdt overwachte kosten. Ga meteen naar eToro en koop aandelen en ETF’s onder 0% commissie!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Leren bij IG Academy & IG broker ervaringen

IG biedt ook een leerplatform voor als je wilt beginnen met beleggen maar je denkt niet over de juiste kennis te beschikken om meteen te starten. We zullen deze IG broker review afsluiten met informatie over deze leermethode. 

Bij het aanmaken van je demoaccount kun je gratis beginnen met IG Academy. Deze leermethode bestaat uit verschillende online cursussen over diverse onderwerpen.

De cursussen bestaan uit verschillende teksten en video’s, en eindigen in een kennisquiz waarin jij je eigen kennis kunt testen. Bij iedere cursus staat ook beschreven hoeveel tijd het kost om hem te voltooien. 

Verder worden er regelmatig livesessies gehouden. Deze sessies gaan over actuele onderwerpen en worden en zijn in het Nederlands. Je kunt ook de livesessies terugkijken in de webinair bibliotheek. 

Aangezien het volgen van de cursus volledig vrijblijvend is, is het zeker een aanrader om er een keer een kijkje naar te nemen. Als het niet bevalt, kun je altijd nog iets anders zoeken, en dan zit je nergens aan vast. 

Veelgestelde vragen

IG broker is een broker die meerdere platformen biedt om in te investeren. IG richt zich zowel op beginnende als gevorderde beleggers en biedt voor beide soorten klanten passende functies. 

IG broker biedt erg veel verschillende handelsprodcuten aan, van aandelen tot valuta’s. IG biedt ook de mogelijkheid om in CFD’s en turbo’s te investeren.

IG biedt producten aan uit meer dan 70.000 verschillende markten wereldwijd. Je kunt er ook investeren in Nederlandse handelsproducten.

Onze aanbevolen broker eToro biedt onder andere aandelen, ETF’s, indexen en grondstoffen aan.

Bij IG is het minimale transactiebedrag €250,-. Dit is niet heel hoog in vergelijking met andere brokers, maar ook niet heel laag. Bij eToro kun je bijvoorbeeld al beginnen met beleggen vanaf een storting van €42,-.

Ja, in Nederland biedt IG zeven verschillende cryptocurrency’s aan. Dit aantal is niet erg groot, dus als je enkel geïnteresseerd bent in crypto is het aan te raden om bij een andere broker te beginnen.

Nee, je kunt bij Lynx helaas niet je geld overmaken doormiddel van iDeal. Je kunt er wel van andere betaalmethoden gebruikmaken, zoals bankoverschift of Paypal. 

Wil je echter wel met iDeal kunnen betalen, dan kun je beter bij eToro beginnen. Hier kun je wel met iDeal betalen, en is de minimale storting ook een stuk lager. 

Op de website Trustpilot kunnen gebruikers van IG broker reviews achterlaten om hun IG broker ervaringen te delen met toekomstige gebruikers. De IG broker reviews op deze site lopen uitéén van één ster tot 5 sterren. 

Gemiddeld krijgt de broker uit de IG broker reviews een 3.7. Er is een grote groep mensen tevreden met de service, maar er zijn ook gebruikers die in hun IG broker review aangeven dat de kosten te hoog zijn en je bij de klantenservice veel heen en weer wordt gestuurd. 

IG Broker Review: Conclusie

In deze IG broker review heb je kunnen lezen wat IG is, welke functies het platform biedt en wat de meningen zijn van de gebruikers van de broker. Als we hier een conclusie uit trekken, kunnen we zeggen dat het een gebruiksvriendelijke en veilige broker is met een groot aanbod, maar dat de kosten erg hoog en onduidelijk zijn.

Wij raden deze broker niet af, maar het ligt erg aan jouw eigen verwachtingen en prioriteiten of deze broker iets voor jou is. Je moet er wel rekening mee houden dat de kosten bij deze broker erg hoog kunnen zijn voordat je jouw account bij IG activeert. 

Mocht je toch voor een andere broker willen kiezen, dan raden wij eToro aan. Deze broker hanteert lage kosten die overzichtelijk worden weergegeven op het platform. Daarbij kun je er gebruikmaken van het populaire sociale handelsplatform. 

Weet jij genoeg van deze IG Broker Review?
Ga dan nu naar eToro om te beginnen met beleggen op een veilige, transparante en gebruiksvriendelijke manier.
TIP

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven