De Beste Nederlandse Aandelen in Amerika | Tips over NL aandelen

Op de Europese beurzen kun je veel verschillende Nederlandse aandelen vinden. Nederlandse aandelen in Amerika zijn ook verkrijgbaar, en deze Nederlandse aandelen in New York en de Nederlandse aandelen op wall street gaan we in dit artikel bekijken. Ook de koersen van Nederlandse aandelen New York komen aan bod.

nederlandse aandelen vlag

en bekijk direct Nederlandse aandelen Wall Street.

Beginnen in: 3 werkdagen / direct

 

Ben jij een belegger of iemand die wilt gaan beleggen in Nederlandse aandelen? En ben je op zoek naar stocks van Nederlandse aandelen in Amerika? In dit artikel bekijken we de Nederlandse aandelen NY die genoteerd staan aan de New York Stock Exchange (NYSE) en hoe je deze kunt kopen.

In onderstaande inhoudsopgave lees je wat we gaan behandelen, en door op één van de blauw gedrukte kopjes te klikken spring je direct naar het desbetreffende onderwerp.

Over Nederlandse aandelen in Amerika

De afgelopen maanden is het aantal geïnteresseerden dat overweegt te beginnen met beleggen, of is begonnen met beleggen, in vogelvlucht geraakt. Inmiddels beleggen steeds meer Nederlanders zelf op de beurs. Inmiddels gaat het zelfs om 1,75 miljoen huishoudens!

De stijging wordt grotendeels toegeschreven aan de lage rente over spaarrekeningen en de extra tijd die men over heeft door de lockdown vanwege de corona pandemie.

Nederlanders zijn daardoor massaal aan het googlen gegaan naar Nederlandse aandelen op Wall Street, hoe en waar ze het beste kunnen beleggen in aandelen, de Nederlandse aandelen in New York en aan de New York Stock Exchange, en welke Nederlandse aandelen in Amerika gaan stijgen doordat bedrijven goed presteren.

Want niet alleen aan het Damrak te Amsterdam worden aandelen verkocht, maar juist in Amerika vindt je ‘s werelds grootste aandelenbeurzen en bekende indexen als de Dow Jones.

De Dow Jones is de oudste aandelenindex van Amerika. Dertig toonaangevende bedrijven maken hier onderdeel van, maar je vindt geen Nederlandse aandelen in Amerikaanse indexen als dit.

De grootste aandelenbeurzen ter wereld zijn de NYSE en de NASDAQ. Naar marktkapitalisatie is de NYSE de grootste, en in verhandelde aandelen de NASDAQ. Je vindt hier noteringen van Amerikaanse bedrijven maar ook enkele Nederlandse aandelen op Wall Street en technologiebeurs NASDAQ. 

Vooral Nederlandse (bio)techbedrijven maken de laatste tijd succesvolle beursgangen aan de NASDAQ. Ook IT-bedrijf Adyen en softwaremaker Elastic kozen de technologiebeurs voor een succesvolle beursgang.

Nederlandse aandelen adyen etoro

Het Nederlandse Adyen presteert ongekend sterk sinds haar gang naar de Amerikaanse beurs. De openingskoers was slechts €240 euro

Weet jij al in welke Nederlandse aandelen je wilt beleggen komend kwartaal? Met de groene knop kun jij direct volledig vrijblijvend een gratis account aanmaken bij eToro.

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

Nederlandse aandelen Dow Jones en Corona

Veel mensen vragen zich af of het wel verstandig is om te gaan beleggen in aandelen midden in een wereldwijde pandemie. En dat is een logische denkwijze, de aandelenmarkt kreeg flinke klappen aan het begin van de pandemie en belandde in een heuse crisis. 

Ook de Nederlandse aandelen in Amerika en de Nederlandse aandelen in NY en de Amerikaanse beurzen kregen het zwaar te verduren. 

Het voordeel is dat er hierdoor een goed instapmoment ontstond voor nieuwe beleggers. Koersen doken omlaag en zorgden ervoor dat aandelen goedkoper werden dan ze in lange tijd waren geweest.

Handelaren op de beurs konden zo tegen uitverkoopprijzen aan het ‘shoppen’ bij de Nederlandse aandelen op Wall Street en de andere aandelenhubs. 

Ook draaien een aantal sectoren juist extra goed op dit moment. Het Nederlandse Adyen is een voorbeeld van een profiterend bedrijf, en ook Thuisbezorgd (internationaal onder de naam Takeaway.com) draaide overuren, terwijl het noodlijdende PostNL spontaan uit haar dip kwam.

nederlandse aandelen dow jones herstel
Hoop voor Nederlandse aandelen – Dow Jones herstelde zich razendsnel

Na rode cijfers geschreven te hebben herstelden de beurzen wereldwijd zich, soms onverwacht, snel. 

De Dow Jones heeft met haar Dow 30 een selectie gemaakt van genoteerde aandelen die de markt weerspiegelden. 

Zoals op de afbeelding valt te zien begon het herstel van deze Dow 30 snel na de eerste golf, en nog voor het einde van het jaar was het niveau weer op dat pre-corona.

Aandelenmarkt blijft sterk in beweging

Wat we nog wel merken is dat de aandelenmarkt van zowel Nederlandse aandelen in NY als de aandelenbeurzen in het algemeen, nog zeer gevoelig zijn voor ontwikkelingen op coronagebied. 

Zo daalde de Dow Jones index medio juni met liefst 6,9% naar aanleiding van een mogelijke tweede golf. Heel Wall Street zag een vergelijkbare daling en ook in Nederland blijven beleggers dan voorzichtig.

Wat we vooral willen zeggen is dat de aandelenmarkt momenteel een interessante periode doormaakt. De hoge volatiliteit en snelle wisselingen in prijs en koers brengen namen ook aanzienlijke kansen met zich mee. 

Er zijn instapmomenten gecreëerd die zodra een aandeel weer op zijn oude niveau raakt een mooi rendement kunnen opleveren. En de Dow Jones staat er ondertussen hoger dan voor de pandemie, wat lijkt te duiden op een (verwacht) snel economisch herstel. 

Ondertussen kon er bij bedrijven als Adyen en Netflix de champagne uit de kast worden getrokken. Voor de slimme belegger zijn er dus genoeg kansen om te profiteren.

Zie jij ondanks de coronacrisis kansen om te investeren in aandelen van verschillende bedrijven of denk jij dat de economie binnenkort weer aan gaat trekken?

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

Waarom nu Nederlandse aandelen op Wall Street kopen?

Waren beleggers de afgelopen maanden al positief door het herstel van de beurzen, ook het consumentenvertrouwen begint langzaamaan weer toe te nemen. 

Het vaccinatieprogramma is van start gegaan en er gloort weer hoop aan de horizon dat er richting de zomer meer maatregelen afgeschaald kunnen worden.

nederlandse aandelen consumentenvertrouwen

Consumentenvertrouwen krabbelt vanaf 2021 op (bron: CBS)

En naarmate de maatregelen omtrent corona worden afgeschaald en steeds meer bedrijven weer zaken kunnen doen als vanouds wordt er verwacht dat de koersen zich verder herstellen.

In kwartaal 3 van 2020 vond er bovendien al een historisch herstel en groei van het BBP plaats.

nederlandse aandelen corona econmische groei

Ook de economische groei herstelt zich snel (bron: CBS)

Als deze trend zich doorzet kan 2022 het jaar van herstel van de economie en de beurzen betekenen.

Gecombineerd met de lage huidige spaarrente lijkt dat een ideaal moment om te investeren in Nederlandse aandelen.

Benieuwd in wat voor Nederlandse aandelen VS of Nederlandse aandelen in NY je zou kunnen beleggen? Lees dan snel verder!

Bij eToro kun je binnen 15 minuten aan de slag met beleggen en betaal je bovendien geen commissiekosten over het handelen in aandelen en ETF’s.

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

Koersen Nederlandse aandelen New York

Er zijn een aantal Nederlandse aandelen in New York met een notering aan de beurs daar. Op het moment dat een Nederlands bedrijf genoteerd wordt aan een Amerikaanse beurs ontvangt het een certificaat. 

Dit certificaat is de ADR. ADR staat voor ‘American Depository Receipt’ en geven beleggers in de ADR dezelfde rechten als wanneer het om een ander aandeel zou gaan. Zo worden Nederlandse aandelen in NY hetzelfde behandelt als Nederlandse aandelen in Amerika of elders ter wereld. 

De waarde van deze ADR’s is gelijk aan de waarde van het aandeel, en moet hier altijd gelijk aan zijn. De koersen Nederlandse aandelen New York zijn dus gelijk aan de andere prijzen van het aandeel, enkel omgezet in dollars. 

Er zijn acht Nederlandse aandelen in NY met een registratie als ADR aan de NYSE (New York Stock Exchange). We bespreken een aantal van de bekendste opties daarvan kort en noemen daarna ook de andere aandelen.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

1. ASML Holding NV

ASML Holding NV is een Nederland bedrijf dat actief is in de techsector en bekendheid geniet als onder andere producent van geleiders voor chips.

Het bedrijf is in 1984 ontstaan vanuit een Joint Venture met onder andere Philips, en heeft naast wereldwijde vestigingen nog altijd een thuisbasis in Eindhoven.

Zoals te zien op de grafiek heeft Corona ASML er niet van weerhouden ontzettend goed te draaien, iets dat de Eindhovenaren in de jaren ervoor ook al deden.

ASML is innovatief keisterk en de vraag naar chips neemt alleen maar toe. Een aandeel met een uitermate sterk toekomstperspectief dus.

Koers aandeel ASML Holding NV (ASML) op eToro
nederlandse aandelen ASML
Zie jij jezelf wel instappen bij ASML Holding? Registreer dan jezelf bij eToro!

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

2. Royal Philips Electronics NV

De naam klinkt wellicht wat luxer, maar dit is ons eigen Brabantse Philips uit lichtstad Eindhoven. 

Net als ASML kenmerkt dit bedrijf zich door haar innovatie binnen de technologiesector, al richt Philips zich daarbij meer op consumentengoederen dan de chipmaker. 

Philips is één van de bekendste merken ter wereld en wordt verhandeld op de Amsterdamse Euronext en de Amerikaanse New York Stock Exchange.

Sinds de coronadip is het aandeel met 50% gestegen.

Koers aandeel Philips (PHIA.NV) bij eToro
nederlandse aandelen philips

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

3. Royal Dutch Shell

Nog een ‘Koninklijk’ bedrijf dat als Nederlands aandelen in NY verkrijgbaar is, is Royal Dutch Shell. 

Royal Dutch Shell opereert overal ter wereld als onafhankelijk bedrijf in olie en gas. Wij kennen ze in Nederland vooral van de benzinestations.

Met een omzet van 345 miljard is Royal Dutch Shell één van de grootste private ondernemingen ter wereld. 

De koers van Shell werd hard geraakt doordat de vraag naar brandstof afnam door verminderd (inter)nationaal verkeer, maar is inmiddels sterk verbeterd.

Koers aandeel Royal Dutch Shell (RDS.B) bij eToro
Nederlandse aandelen shell

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

4. Unilever

Unilever is actief in de voedingsmiddelsector. Het is een Nederlands bedrijf dat genoteerd staat aan de Amsterdamse Euronext maar ook elders verkrijgbaar is.

De omzet van Unilever bedraagt enkele tientallen miljarden, verdeelt over voornamelijk Europa, maar ook aanzienlijke delen in Amerika en andere landen.

Unilever heeft zich nog niet weten te herstellen uit de coronacrisis en maakt momenteel zelfs een nieuw dal mee, en dit maakt dit aandeel zeer interessant.

Koers aandeel Unilever (ULVR.L) bij eToro
nederlandse aandelen unilever

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

De andere vier Nederlandse aandelen in New York

Naast bovenstaande Nederlandse aandelen in NY zijn er nog vier andere Nederlandse aandelen New York verkrijgbaar aan de NYSE-beurs. Dit zijn: 

– AEGON (AGN)
– ArcelorMittal (MT)
– ING Group (ING)
– RELX (REN)

Uiteraard zijn dit ook bewezen en prima aandelen, maar wij vonden de eerste vier net wat interessanter om in te beleggen. Alle Nederlandse aandelen New York vindt je aan de NYSE, of zijn verkrijgbaar bij online broker eToro.

Is jouw oog gevallen op een Nederlands bedrijf uit bovenstaand rijtje? Registreer dan snel een eigen account bij eToro waar je direct kunt beleggen in deze sterke ondernemingen.

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

Makkelijk Nederlandse aandelen in New York kopen

Als jij dacht dat het ingewikkeld zou zijn om één van deze Nederlandse aandelen in je portfolio op te nemen hebben we goed nieuws voor je. Aandelen kopen is de afgelopen jaren namelijk een stuk eenvoudiger geworden. 

Dit hebben we grotendeels te danken aan online brokers, die het mogelijk maken om via internet toegang te krijgen tot tientallen internationale beurzne. Ook die voor Nederlandse aandelen in Amerika op techbeurzen als NASDAQ en Nederlandse aandelen in New York aan de NYSE. 

De online broker neemt je al het werk uit handen en verschaft je als schakel toegang tot één of meerdere aandelenbeurzen. Op deze manier bieden zij vaak een gigantisch aanbod aan genoteerde bedrijven.

1. eToro

eToro logotype

Je kon het misschien al ruiken, maar eToro is één van ‘s werelds beste online brokers voor elke nieuwe, net begonnen en zelfs ervaren handelaar. 

Op eToro koop je handelsproducten als aandelen, CFD’s, ETF’s en indexfondsen. 

Om je op weg te helpen met hun aanbod van honderden aandelen, waaronder tal van Nederlandse bedrijven, biedt eToro uitgebreide functies aan. Bijvoorbeeld met analyses en een nieuwsfeed onder het mom van social trading. 

Onder social trading valt bij eToro ook de CopyTrading tool. Hiermee krijgen beleggers de mogelijkheid de portfolio van andere gebruikers van het platform in te zien en als ze dat willen kosteloos te kopiëren. Dit scheelt je potentieel veel tijd en research, en bovendien kun je de beste beleggers uitkiezen.

Vrijblijvend rondneuzen doe je met de gratis demoaccount. Daarop krijg je als nieuwe gebruiker een zak virtueel geld om mee te oefenen op eToro. Kopen naar hartenlust dus zonder risico te lopen!

Een extra voordeel is dat wanneer je echt wilt beleggen de minimale inleg slechts €170 euro is, terwijl je ook nog eens geen commissiekosten hoeft te betalen over de handel in aandelen en ETF’s. Dat scheelt!

Een account registreren is eenvoudig en binnen enkele minuten te regelen.

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

2. DEGIRO

Een oer-Hollands alternatief op eToro is het Amsterdamse DEGIRO. Hier krijg je toegang tot meerdere beurzen tegen uitstekende tarieven.

Waarom beleggen bij een Nederlandse broker in plaats van Nederlandse aandelen in Amerika te kopen? Nou, omdat DEGIRO je toegang geeft tot dezelfde aandelen tegen even goede prijzen. 

Als online broker worden zij niet gehinderd door landsgrenzen en krijg je hier ook toegang tot honderden handelsproducten op beurzen wereldwijd. De online broker regelt voor jou de afhandeling. 

Daarbij komt dat DEGIRO betrouwbaar is. Het is een Nederlands bedrijf, met een Nederlands kantoor, volledig Nederlandse ondersteuning online en offline, en regulatie door De Nederlandsche Bank. En die letten goed op de regels!

Uiteraard is er bij DEGIRO ook een demoaccount aanwezig, maar de functies zijn wat beperkter dan die van eToro. Wil je meer foefjes en technische ondersteuning raden wij aan naar eToro te kijken voor bijvoorbeeld de kopieer-tool van andere beleggers.

DEGIRO is dus simpeler opgezet en geeft je wat minder mogelijkheden. Daar staat echter Hollandse nuchterheid, betrouwbaarheid en bovenal ondersteuning tegenover.

Veelgestelde vragen

Tegenwoordig krijg je met een online broker toegang tot meerdere beurzen en daarmee automatisch ook tot de verschillende Nederlandse aandelen, of deze nu aan de Euronext staan genoteerd of de New York Stock Exchange.

De beste manier van beleggen is door een online broker te gebruiken die je toegang verschaft tot de aandelen en beurzen. Kijk altijd even van te voren of je aandeel wordt aangeboden bij de online broker, en beleggen maar. Een broker die wij goed vinden voor beginners is eToro.

Aandelen zijn nooit 100% voorspelbaar en er is geen garantie dat prijzen gaan stijgen of dalen, dit hangt altijd volledig af van de markt en de ontwikkelingen daarop.

Goede aandelen herken je door goed onderzoek te doen naar het bedrijf en de ontwikkelingen. Presteert het goed? Hoe zijn de resultaten? Hoe komen ze in het nieuws? Zijn andere beleggers positief?

eToro biedt hiervoor handige tools en een nieuwsfeed aan waar gebruikers hun mening kunnen laten horen.

Een aandeel is een manier voor mensen om hun vertrouwen in een bedrijf uit te spreken. Door het aanschaffen van één of meerdere aandelen koop je min of meer een stukje van de organisatie waar jij in geloofd.

Het is voor veel bedrijven de gewoonte om een deel van de gemaakte winst uit te keren aan de aandeelhouders, die dan een extra bedrag verdienen per aandeel als ‘bedankje’ voor hun steun aan het bedrijf. Je hebt dus direct baat bij goede resultaten.

Veel bedrijven keren dividend uit wanneer zij een goed jaar hebben gehad. Dit dividend is dan een bepaald bedrag of percentage per aandeel, en jij kunt daarvan meeprofiteren. 

Of je dividend krijgt uitbetaald kan wisselen per broker (doorgaans wel), en is vaak eenvoudig na te trekken. eToro betaalt als online broker bijvoorbeeld wel dividend uit. Ook over ADR’s van Nederlandse aandelen in Amerika kun je zo dividend ontvangen.

Wanneer je Nederlandse aandelen in Amerika koopt doe je dat bijvoorbeeld bij de New York Stock Exchange. Dit is de plek waar alle transacties in Nederlandse aandelen in Amerika aan de New York Stock Exchange plaatsvinden. Ook vindt je hier voor dit platform koersen Nederlandse aandelen New York Stock Exchange. 

De Dow Jones is een index. Dit is een samenstelling van verschillende aandelen die een indicatie geeft van hoe de markt ervoor staat. Het betreft hier grote Amerikaanse bedrijven, als Nederlandse aandelen Dow Jones alternatief bestaat er de AEX index.

Dit zijn de grootste 25 aandelen genoteerd aan de Amsterdamse beurs, en dus geen Nederlandse aandelen op Wall Street of Nederlandse aandelen in New York / Nederlandse aandelen in Amerika.

Conclusie

De aandelenmarkt is het afgelopen jaar in rep en roer geweest. De coronacrisis riep de bullish markt abrupt tot een einde en beïnvloedt nog steeds de huidige prijsontwikkelingen. 

Wel zijn er hierdoor mogelijkheden ontstaan voor nieuwe beleggers of beleggers die hun portfolio eens flink onder handen willen nemen. Koersen daalden en ook bij de grote Nederlandse aandelen valt er goedkoop ‘te shoppen’. 

Tegelijk zien we dat de Nederlandse techreuzen niet te stoppen zijn. Zelfs ten tijde van internationale crisis groeien deze door, zie bijvoorbeeld ASML en Adyen. De vraag is tot hoe ver dat kan gaan, en wij denken nog wel een stukje verder met de steeds verder gedigitaliseerde en geautomatiseerde samenleving.

Een goed moment dus om eens te kijken naar interessante Nederlandse aandelen om in te beleggen. Door de opkomst van de online broker kun je bovendien net zo eenvoudig in Nederlandse aandelen op Wall Street beleggen als die aan de beurs in Amsterdam. 

Doe goed je onderzoek, denk goed na over je beleggingen en tactiek of lees eens onze post over de beste aandelen voor 2022. En wie weet wat de komende jaren jou gaan opleveren!

Nederlandse aandelen in Amerika aanschaffen bij eToro?
Bij de succesvolle online broker eToro krijg je toegang tot tal van internationale beurzen en koop je precies de aandelen die je wilt. Deze broker helpt je op weg en rekent 0% commissiekosten over aandelen en ETF's!
TIP

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

Scroll naar boven