Wish Aandelen Kopen en live Wish koers

ContextLogic Inc.WISH
0.00%
$5.13

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De Chinese webshop Wish werd op 4 juli 2010 opgericht en lijkt erg op platforms als AliExpress, Bol.com en Amazon. Het is net als deze platforms namelijk een website waar bedrijven eenvoudig hun spullen aan kunnen bieden. Het is een beursgenoot bedrijf en iedereen kan Wish aandelen kopen.

Dankzij hun handige verdienmodel is Wish een erg succesvol bedrijf geworden. Zelf Wish aandelen kopen? Lees snel verder!

Wish Aandelen Kopen in 4 stappen

Wil jij ook beginnen met beleggen en Wish aandelen kopen? Klik dan snel op de groene knop en maak je account aan!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wish, iedereen heeft er wel van gehoord. Het bedrijf is dan ook één van de grootste e-commerce bedrijven ter wereld. Wish aandelen kopen kan dus erg interessant zijn!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe begin je met Wish Aandelen Kopen?

Wish aandelen kopen kan gemakkelijk via een online broker. Via een online broker heb je toegang tot internationale en wereldwijde beurzen.

Door de populariteit van het beleggen zijn er veel online brokers op de markt. Dit maakt de zoektocht naar de perfecte broker nog moeilijker. Hieronder geven wij tips waarbij je op moet letten bij het uitzoeken van een broker en lichten wij een aantal goede brokers toe.

Meer weten over aandelen kopen bij brokers? Lees ons artikel over aandelen kopen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies de juiste broker voor Wish Aandelen Kopen

Wish aandelen kopen doe je na het uitkiezen van een online broker. Door middel van een online broker kun je beleggen in Wish aandelen maar ook meer informatie en advies inwinnen over de achtergrond van een bedrijf. Daarnaast zijn er vaak analysetools die je kunt gebruiken. 

Naast aandelen bieden de meeste brokers ook nog andere handelsproducten zoals CFD’s, ETF’s, cryptocurrency en grondstoffen. Niet elke broker heeft hetzelfde aanbod dus bedenk voordat je een account aanmaakt bij een broker waar jij in wilt gaan investeren.

Je hoeft zo nooit bij meerdere brokers een account te hebben. Als je een goede keuze maakt heb je een overzichtelijk portfolio bij één broker. Ook de kosten voor bepaalde investeringen verschillen per broker dus let ook op deze kosten bij jouw keuze voor een broker.

Het is verder ook erg belangrijk dat een broker gereguleerd wordt door minstens één toezichthoudende instantie. In Nederland zijn dit de AFM en de DNB. Zo weet je zeker dat je veilig bent met Wish aandelen kopen.

Alle onderstaande brokers zijn gereguleerd door een Europese instantie waardoor het een veilige en beschermde plek is om te gaan handelen. Omdat de brokers gereguleerd zijn moet je wel een verificatieproces doorlopen voordat je kan beginnen met beleggen.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

Overzicht van brokers met Wish aandelen

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Voor de beginnende belegger is het advies om te beginnen bij de online broker eToro. Dit is een broker die zich richt op beginners door een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk platform aan te bieden waardoor je ook met weinig kennis over beleggen al in kan stappen.

eToro noemt zichzelf een sociale broker, dit omdat iedereen op het platform een profiel aan kan maken en alle investeringen kan delen met andere gebruikers. Deze functies zorgen er voor dat je eenvoudig meer kennis op kan doen over bepaalde aandelen.

Daarnaast kun je ook de strategie van ervaren beleggers eenvoudig volgen door de Copy Trading functie. Met deze functie kun je een portfolio of een gedeelte van een portfolio eenvoudig kopiëren in je eigen beleggingsportfolio. 

Met de  Copy Trading functie krijg je te zien hoeveel de belegger in kwestie gepresteerd heeft in de afgelopen jaren en hoe groot het risico is wat een bepaald portfolio heeft. Deze functie kan je heel goed helpen bij het opbouwen van een divers portfolio en het verlagen van je risico bij bepaalde beleggingen.

Daarnaast biedt eToro de mogelijkheid om te beginnen met virtueel geld voordat je eigen geld gaat investeren. Met een gratis demo account kun je meteen aan de slag om het platform te leren kennen en te zien wat er gebeurt als je bepaalde investeringen doet.

Zodra je het platform kent en vertrouwen hebt in de beleggingen die je wilt doen, kun je geld storten op je account. Bij eToro kun je al beginnen met een minimale inleg van €170,-. Hierdoor loop je niet een heel groot risico veel geld te verliezen.

Verder biedt eToro naast aandelen ook een uitgebreid aanbod andere handelsproduten aan. Bij deze broker kun je ook investeren in CFD’s, indexen, grondstoffen, forex trading en ETF’s. Over aandelen en ETF’s betaal je zelfs 0% commissie!

eToro is gereguleerd door de Britse FCA (Financial Conduct Authority)

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Open een account

Wanneer je een broker gekozen hebt is het tijd om een account aan te maken. Na deze stappen te hebben doorlopen, kun je beginnen met Wish aandelen kopen.

Meld je aan bij eToro

Ga naar de website van eToro en klik op ‘Meld u nu aan’. Je krijgt daarna het scherm dat je hier rechts ziet en je maakt een account aan door gebruikersnaam, e-mail adres en wachtwoord op te geven.

eToro homepage: Join now!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Verifieer je account

Je krijgt in je e-mail een link om je account te verifiëren zodat eToro zeker weet dat het e-mail adres klopt. Daarna kun je direct aan de slag met het gratis demo account om met virtueel geld te beleggen. Tijd voor je eerste aandeel Wish kopen!

Voltooi je profiel en financieer je account

Wanneer je wilt beleggen met echt geld zijn er nog een aantal stappen die je moet doorlopen voordat je geld kan storten op je account. Bij elke gereguleerde broker in Europa moet je namelijk je identiteit bewijzen door een kopie van identiteitsbewijs op te sturen.

Daarnaast krijg je een vragenlijst over wat je al weet over beleggen en hoe je het zojuist aangemaakte account wilt gaan gebruiken. Deze vragenlijst en de kopie van het identiteitsbewijs worden gecontroleerd door eToro en zodra ze akkoord zijn ontvang je bericht dat je account volledig geverifieerd is.

Geld storten

Stap 3: Wish Aandelen Kopen

Nu je account geverifieerd is kun je geld storten op je account en beginnen met je eerste investering. eToro is een overzichtelijk platform en maakt het erg gemakkelijk voor je om te zoeken naar de aandelen waar jij graag in wilt investeren.

Je zoekt in de zoekbalk je gewenste investering, klikt erop  en daar zie je alle laatste nieuws over bijvoorbeeld het aandeel, kennis van andere beleggers en de huidige koers. 

Wish aandelen kopen kan helaas niet via eToro, bij andere brokers kun je het aandeel vinden door te zoeken naar ContextLogic. Het aandeel van Wish is nog relatief nieuw en msischien dat het binnenkort wel mogelijk is om bij eToro te beginnen met Wish aandelen kopen. 

Begin zelf ook met Wish aandelen kopen bij een online broker en maak meteen je account aan bij eToro! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wish Aandelen Kopen: Wat is Wish?

Wish is een platform waarop verschillende leveranciers producten aan kunnen bieden aan een enorme groep klanten. Je kunt bij Wish terecht voor allerlei verschillende producten; van kleding tot elektronica, je vindt het bij Wish. 

Het platform staat bekend als een erg goedkoop platform en is een walhalla voor de koopjesjagers die het leuk vinden om de goedkoopste producten te zoeken. 

De transacties die je doet verlopen niet via Wish zelf maar via de verkopers, dat maakt het extra goedkoop. De producten die je koopt kunnen vanuit de hele wereld komen, maar de meeste producten komen rechtstreeks uit Amerika, waar ook het hoofdkantoor gevestigd is. 

In principe komt Wish niet meer tussen de leverancier en koper en verloopt alles zonder de tussenkomst van het bedrijf. Wish heeft dus zelf geen voorraad en beheert ook zaken als het retourneren van producten niet. 

Wish is gevestigd in de Amerikaanse staat Californië en is onderdeel van het bedrijf ContextLogic Inc. Het platform maakt het mogelijk voor bedrijven over de hele wereld om producten aan te bieden aan klanten over de hele wereld. 
 
Het platform van Wish is dus eigenlijk alleen een tussenpartij die consumenten en leveranciers bij elkaar brengt. Waarschijnlijk ben je de laatste tijd steeds meer advertenties van het bedrijf tegen gekomen op social media omdat ze ook in Nederland steeds uitgebreider adverteren. 
 
Een voordeel van Wish is dat je op één platform dezelfde producten van verschillende leveranciers kunt vinden. Hierdoor kun je de prijzen en andere belangrijke kenmerken met elkaar vergelijken en eenvoudig kiezen voor het goedkoopste of beste product dat via Wish aangeboden wordt! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wish Aandelen Nieuws

In december 2020 kwamen de Wish aandelen voor het eerst op de beurs toen de Wish IPO begon met een prijs van €20,16 per aandeel. In de eerste dagen daalde de koers van de Wish aandelen vooral. Zo was het aandeel aan het eind van de eerste dag €16,84 waard. 

De prijs bij het sluiten van de beurzen op de dag van de Wish IPO zorgde voor een marktwaarde van meer dan 12 miljard euro. De eerste maanden schommelde de prijs van Wish aandelen flink maar in mei 2021 zakte de Wish koers tot €6,66. 

Is Wish stock een ‘Meme stock’? 

Sinds de enorme koersstijgingen van Gamestop aandelen zijn er teeds meer aandelen waar grote groepen mensen in investeren. Dat doen ze niet per se vanwege de hoge waarde van het bedrijf maar meer tegen de grote investeerders.

Ook bij Wish aandelen zijn er veel grote investeerders geweest die short zijn gegaan op deze aandelen. Bij short gaan leen je aandelen die je later weer terugkoopt en teruggeeft. 

Je gaat er bij short gaan vanuit dat de koers van een bepaald aandeel gaat dalen. Zo betaal je minder als je het aandeel terugkoopt en kun je winst maken. Grote groepen internetgebruikers zijn niet blij met deze manier van beleggen en proberen de koers daarom te laten stijgen. 

Net als bij Gamestop aandelen is dit ook gelukt bij Wish. Sinds de beleggers van de reddit-pagina /r/wallstreetbets begonnen met het aandeel kopen is de koers van Wish aandelen weer bijna 50% gestegen. 

Over de toekomst van deze aandelen is hierdoor veel onduidelijkheid. We hebben bij de koers van Gamestop kunnen zien dat de interesse van reddit-gebruikers voor enorme koersstijgingen kunnen zorgen. 

De beleggers die short gingen op Wish aandelen zagen dat het Wish platform niet profitabel was in de eerste maanden van 2021. Dit blijft een risico dat je neemt als je investeert in deze aandelen. In principe maakt het bedrijf nog geen stabiele winst waardoor ook de aandelenkoers erg volatiel is. 

Het aandeel Wish kopen? Maak dan snel en gemakkelijk een account aan!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Koers Aandeel Wish op het moment

Op 1 juli 2021 gaan nieuwe Europese regels in over het kopen van producten van buiten de Europese Unie. Daardoor moet je ook voor dingen van minder dan €22 euro BTW betalen. Pakketjes onder de €22 euro zijn nog uitgezonderd van de BTW van 21%.

Deze nieuwe regels zorgen ervoor dat kleine bestellingen bij Wish 21% duurder worden. Webshops kunnen meewerken met het nieuwe systeem van de EU en deze BTW meteen betalen, maar ze kunnen dit ook niet doen. 

Zodra het pakketje in Nederland aankomt en er nog geen BTW over is ingehouden zal de pakketdienst dat doen. Zo zal je bijvoorbeeld bij PostNL de 21% moeten betalen en daarnaast nog enkele euro’s aan afhandelingskosten. Hierdoor ben je als consument dus duurder uit. 

Vanaf 1 juli moet je dus goed opletten of een buitenlandse webshop de BTW al berekent of dat je na de tijd nog een afrekening kunt verwachten. Als de webshop mee werkt aan het zogenaamde één-loketsysteem van de EU hoef je zelf verder niks meer te regelen en wordt alles meteen goed verwerkt. 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je voor 1 juli een pakketje bestelt maar deze pas na 1 juli in Nederland binnenkomt. Omdat de nieuwe regels dan al gelden zal de pakketdienst alsnog de BTW en afhandelingskosten aan je doorberekenen. 

Dit slechte nieuws voor Wish heeft er mede voor gezorgd dat het niet zo goed gaat met de koers van het aandeel Wish op dit moment. Het is afwachten hoe de webshop hier mee om zal gaan en wat de beste methode is voor de Europese consumenten. 

Het aandeel Wish kopen had je dus al geld op kunnen leveren door enkele koersstijgingen in de eerste maanden van het Wish aandeel. Als je op 25 mei was begonnen met het aandeel Wish kopen en €500,- had geïnvesteerd was dit in een maand tijd al flink meer waard geworden. 

In mei 2021 was de koers van het Wish aandeel namelijk €6,66 terwijl het een maand later al €12,27 was. Je investering van €500,- was in een maand tijd dus gegroeid naar €500,- / €6,66 * €12,27 = €921,17. Wish aandelen kopen kan dus toch een goed rendement opleveren.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Nu Wish Aandelen Kopen?

Wish aandelen kopen lijkt nu niet geen slimme investering. Dit komt, omdat er vanaf 1 juli 21% betaalt moet worden over de producten van Wish (uit China) boven de €22.

De verwachtingen zijn dat er dan minder mensen op Wish producten gaan bestellen, omdat de prijs per product een stuk duurder wordt.

Het aandeel Wish kopen? Druk dan op de groene button!

Nu Wish aandelen kopen is niet te voorspellen. Het is aan te raden te wachten tot na 1 juli en daarna de koers in de gaten te houden, zodat je kunt zien wat de koers doet met de nieuwe maatregel.

Je kunt al wel zien dat sinds februari de koers van Wish naar beneden is gegaan. Of dit komt door het nieuws weten we niet, maar de verwachting is wel dat het aandeel nog meer gaat dalen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Interessante aandelen naast Aandelen Wish

Naast Wish aandelen kopen zijn er andere aandelen die wel een koersstijging doormaken. Deze aandelen zijn dus een goed alternatief voor Wish aandelen kopen! Hieronder vind je enkele mogelijkheden die goed passen bij een portfolio met daarin Wish stock.

Amazon (AMZN)

Amazon wordt steeds bekender, de webshop is internationaal de allergrootste. Amazon draait een omzet van 280 miljard dollar per jaar en dat is ook zeker terug te zien in de koers van het bedrijf!

Ook Amazon is een echte e-commerce gigant. Naast elektronica, kleding huis-en-tuin- producten en nog veel meer hebben ze ook eigen producten zoals hun streamingsdienst genaamd Amazon Prime en slimme technologieën zoals de Amazon Alex. 

Alibaba Group (BABA)

Alibaba, wie kent het niet? Alibaba is een groot Chinees bedrijf dat voornamelijk actief is in e-commerce. Het wordt ook wel de ‘Amazon fan China’ genoemd. Het bedrijf is intussen uitgegroeid tot een van China’s grootste bedrijven, met een grote invloed in de wereld.

Het kreeg voor het eerst controle over de Chinese e-commercemarkt, een gerapporteerde 80% van de online detailhandelsverkopen in China lopen via het bedrijf. 

Netflix (NFLX)

Iedereen kent Netflix. Netflix is een Amerikaans streamingdienst die zich richt op het on-demand aanbieden van series, films en docementaires. Dit kunnen wereldberoemde bioscoopfilms zijn maar steeds vaker maakt het bedrijf ook haar eigen content onder de naam Netflix Originals.

Netflix gaat al jarenlang supergoed. De prijsontwikkeling van de Netflix koers gaat pas echt hard nadat de eerste Netflix Original in 2013 gelanceerd wordt.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wish Aandelen Kopen: Veelgestelde vragen

De koers van het Wish aandeel is erg volatiel. Hoewel het aandeel de laatste maanden een daling heeft gezien, zijn er veel mensen die geloven dat Wish een rooskleurige toekomst tegemoet gaat. Dit wordt voornamelijk gewijt aan de populariteit van e-commerce. 

Ondanks de koersdaling kan het dus toch aantrekkelijk zijn om Wish aandelen kopen.

Het aandeel Wish wordt verhandeld op de beurs. Dit betekent dat iedere belegger een aandeel Wish kan kopen!

De Wish IPO vond plaats op 16 december 2020. De verwachtingen voor deze IPO waren erg hoog. Veel beleggers waren dan ook teleurgesteld toen de waarde van het aandeel de eerste dag al met zo’n 10% zakte. 

Wish is opgericht door Piotr Szulczewski en Danny Zhang in 2010. Szulczewski is op dit moment nog steeds CEO van het bedrijf.  

Op de dag van vandaag is één aandeel van Wish €13,50,-. De koers van dit aandeel is echter erg volatiel waardoor de prijs dagelijks veel kan verschillen. 

Wish Aandelen Kopen: Conclusie

In de conclusie kunnen we zeggen dat het verstandig is om het aandeel Wish de komende tijd nog even aan te kijken. Het is aan te raden om na 1 juli de koers beter in de gaten te houden.

Dit vanwege de nieuwe BTW regels die Europa heeft ingesteld wat betreft pakketjes uit landen buiten Europa. Nu komen de pakketjes van Wish uit China.

Wanneer er 21% bovenop de prijs komt, is de prijs relatief duur vergeleken met de prijs ervoor. Het kan dus zijn dat mensen minder of helemaal niet meer op Wish bestellen, omdat ze de producten in eigen land net zo goedkoop kunnen bestellen.

Wish Aandelen Kopen kan echter (nog) niet via eToro, maar wil je wel in andere aandelen kopen? Maak dan snel en gemakkelijk een account aan bij eToro. Dan kun je naast Wish stock beleggen in heel veel andere aandelen!

Ook Wish Aandelen kopen?

Eerst de koers in de gaten houden van Wish? Begin dan nu met beleggen in andere aandelen via eToro!
begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven