Intel Aandelen Kopen: alles over dit kansrijke aandeel (2024)

Intel CorporationINTC
1.55%
$42.05

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

In dit artikel vertellen wij alles over het bedrijf Intel en leggen wij uit hoe je Intel aandelen kunt kopen en hoe je dit op een veilige manier kunt doen. Door handige tips weet jij op of het een goed moment is om in te stappen. 

intel logo

Beleggen in Intel Aandelen via een online broker - Stappenplan

Maak gemakkelijk een account aan bij eToro en begin direct met Intel aandelen

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Intel is een bedrijf uit de Verenigde Staten dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en zelf maken van chips, moederborden, software en andere componenten voor computers en computernetwerken.

Het aandeel Intel heeft de laatste jaren een zeer volatiele periode doorgemaakt. Het bedrijf heeft namelijk behoorlijk wat problemen gehad.

Hoe koop je Intel Aandelen?

Wanneer je wilt beginnen met beleggen in aandelen kun je dit tegenwoordig doen via een online financieel handelsplatform (broker). In een mum van tijd zijn je aandelen aangekocht of verkocht.

Je kunt gemakkelijk bekijken welk aandeel je wilt kopen, deze selecteer je, schaf je aan en ben je in bezit van een aandeel.

Bij welke broker je het beste aandelen kunt aanschaffen vertellen wij hieronder.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies de juiste broker

Het begint natuurlijk met de juiste keuze in online broker. Je moet een broker kiezen die het beste aansluit bij jouw handelsvoorkeuren. 

Online brokers verschillen erg van elkaar in het aanbod dat ze aanbieden, de kosten die zie rekenen en de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Als je de keuze maakt moet je zorgen dat de broker op deze gebieden aansluit bij je persoonlijke wensen en gebruik.

Wanneer je wilt handelen in Intel aandelen, is het belangrijk dat je een broker vindt die dit aandeel Intel aanbiedt. Zorg ervoor dat je een broker kiest die al jouw producten aanbiedt waarin je wilt handelen.

Het is verder ook belangrijk dat je een broker kiest die onder toezicht staat van minstens één toezichthouder. In Nederland is dit vaak de Autoriteit Financiële Markt (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Met een licentie bij een toezichthouder uit de Europese Unie mag een broker alle klanten uit dit gebied bedienen.

Hieronder vind je een aantal brokers met de belangrijkste functies en voor- en nadelen.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van broker

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Ben je een beginnende of minder ervaren belegger, dan is eToro de perfecte broker voor jou. Deze broker heeft een erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk platform waar je eenvoudig aan de slag kunt.

Je kunt namelijk gebruik maken van de uitstekende CopyTrading functie van eToro. Door middel van deze functie kun je eenvoudig portfolio’s van succesvolle beleggers kopiëren.

Zo kun je als beginnende belegger op zoek gaan naar succesvolle beleggers en de strategie van deze beleggers eenvoudig overnemen. Je kunt ook met deze functie ervoor kiezen om een deel van een portfolio van een andere belegger over te nemen.

Verder kun je bij eToro beginnen met een gratis demoaccount. Je kunt dan met virtueel geld beleggen en het platform verkennen. Je kunt dan oefenen met verschillende handelsproducten, zonder dat je enig risico loopt om geld te verliezen.

Zodra je wilt gaan beginnen met echt geld kun je bij eToro beginnen met een lage minimale inleg van €170,-. Bij andere brokers is dit bedrag vaak aanzienlijk hoger, dus voor beginnende beleggers met een kleine beurs is eToro de perfecte broker.

Op aandelen en ETF’s rekent eToro 0% commissie. Zo kun je een nog hoger rendement behalen op deze producten en is het risico dat je neemt met je investeringen lager.

Naast aandelen en ETF’s kun je bij eToro ook handelen in vele andere handelsproducten. Zo kun je bij deze broker ook handelen in onder andere CFD’s, indexen, grondstoffen en forex trading.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Open een account

Nu je een broker gekozen hebt, moet je een account aanmaken. Dit proces verloopt bij praktische elke broker hetzelfde.

In dit stappenplan kijken we naar het openen van een account bij de online broker eToro.

Meld je aan bij eToro

Je maakt eenvoudig een account aan door te klikken op ‘meldt u nu aan’ knop op de eToro site.

intel etoro
Account aanmaak via je e-mail, Apple, Facebook of Google+ account,.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Verifieer je account

Wanneer je account is aangemaakt krijg je in je mail een verificatie link om te verifiëren dat je het juiste e-mail adres gebruikt.

Zodra je dit gedaan hebt, kun je gebruik maken van het gratis demoaccount van eToro met daarop een bedrag aan virtueel geld.

Voltooi je profiel en financieer je account

Wanneer je wilt beginnen met echt geld, moet je eerst een tweede verificatie proces doorlopen.

Bij deze extra verificatie stuur je een kopie van je identiteitsbewijs naar eToro en moet je een uitgebreide vragenlijst invullen.

In die vragenlijst wordt door eToro je kennis over beleggen getest, vragen ze naar hoeveel je van plan bent te gaan beleggen en in welke producten dat zou gaan zijn.

Je krijgt bericht van eToro als de verificatie goedgekeurd is. Je kunt dan direct geld storten via één van de betaalmethodes zoals iDEAL, creditcard of PayPal.

betalingsopties etoro intel corporation
Betalingsopties bij eToro

Stap 3: Investeer in Intel Aandelen

Het is nu tijd om het Intel aandeel op te zoeken en je eerste investering te doen. Je kunt het Intel aandeel eenvoudig zoeken via de zoekbalk op het platform.

Je kunt bij eToro ook binnen een bepaalde sector naar aandelen zoeken. Om je eerste Intel aandeel investering te doen klik je eenvoudig op de knop ‘handelen’ en bepaal je hoeveel je wilt gaan investeren in het aandeel Intel.

intel koers
De koers van Intel is erg volatiel.

Intel aandelen kopen via een betrouwbare broker? Maak dan snel een account aan bij eToro.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Over Intel

Op 18 juli 1968 werd het bedrijf Intel opgericht door de innovatieve Robert Noyce en Gordon Moore. 

Als innovatieve pioniers in de halfgeleiderindustrie hebben zij al een imposant cv. Zo is de wet van Moore afkomstig van Gordon en stond Robert Noyce aan de wieg van de uitvinding van geïntegreerde schakeling.

Als bedrijf legde Intel zich toe op het maken en doorontwikkelen van geheugenchips als de SRAM en DRAM. Tot aan het begin van de jaren ’80 was dit de voornaamste bezigheid van Intel.

Aan het begin van de jaren ’70 ontwikkelde Intel als allereerste partij op de markt een eigen microprocessor, de Intel 4004. Op dit moment in de geschiedenis was de opkomst van de pc echter nog onvoldoende groot om na het ontwikkelen van de Intel 4004 nog winst te maken.  

Intel creëerde in 1971 al de eerste commerciële microprocessor, maar het gebruik van de personal computer was niet wijdverbreid genoeg om de microprocessors winstgevend te maken. Wanneer de markt blijft groeien investeert Intel in de jaren 90 veel in nieuwe microprocessors, en wordt zo marktleider.

In recentere jaren hebben een aantal andere partijen grote stappen gemaakt waarmee ze zijn uitgegroeid tot geduchte concurrenten. Twee van deze concurrenten zijn AMD en NVIDIA, die beiden hun eigen krachtige processors maken.

Intel Aandelen Nieuws

De komst van een Intel locatie voor productie in de EU is al enige tijd onderwerp van gesprek. De EU wil de fabrikant graag hierheen halen, maar botst tot nu toe op de door Intel gevraagde overheidssubsidie van ruim 8 miljard euro. 

Voorlopig is dit onderwerp van discussie, en blijft Intel daarom voor de productie gericht op Azië waar de kosten lager liggen. Mochten overheden akkoord gaan met het subsidieplan dan verhuizen ze graag, en kan dat positief zijn voor het aandeel. 

Eind april bleek dat het er Brussel veel aan is gelegen om de productie van de gewilde Intel chips hierheen te halen. Europees commissaris T. Breton heeft als taak / doel om een vijfde van de wereldwijde chipproductie hierheen te halen om zo minder afhankelijk te zijn. 

Vooral Duitsland wordt genoemd als mogelijke locatie voor de fabriek. In Amerika is er reeds 20 miljard dollar geïnvesteerd in dergelijke plannen. Wanneer dit plan ook in Europa doorgaat heeft dit waarschijnlijk goede gevolgen voor de koers van het bedrijf.

Wil je ook graag starten met beleggen in interessante tech-aandelen? Gebruik dan eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Koers Aandeel Intel op het moment

De verwachting is dat Intel een flinke winst gaat boeken over het lopende jaar. Experts noemen daarbij bedragen van richting de 19 miljard euro. De koerswinstverhouding beweegt richting de 13.5. 

Naar verwachting zal Intel dan ook dividend uitkeren over de aandelen. Dit zal rond de 1.16 euro zijn, ongeveer 2.2 procent. Dit is een behoorlijk rendement voor de sector. 

De afgelopen maanden is de vraag naar chips voor computers, telefoons en meer alleen maar verder gestegen en is Intel verder in waarde gestegen tot een waardering van 266.25 miljard euro. Het aandeel ligt bijna 25 procent hoger als in maart. 

Nu Aandeel Intel Kopen?

Bedrijfscijfers zijn erg belangrijk om te beoordelen hoe het bedrijf er op dit moment voor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf.

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven regelmatig hun koersdoelen uit over een aandeel.

Een goede reden om Intel aandelen aan te schaffen is omdat ze nog steeds een grote marktaandeelhouder zijn binnen de productie van halfgeleiders.

Dit is ze gelukt door een trouwe klantenbasis op te bouwen en door nieuwe technologieën te introduceren.

De markt is competitief, maar in de afgelopen jaren is het intel gelukt om hun sterkte positie vast te houden.

intel koers

Klik op de onderstaande link om te investeren in Intel aandelen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Ook het dividendbeleid van het bedrijf is een goede reden om Intel aandelen te kopen. Het bedrijf betaalt dividendrendement van een paar procent uit. Hierdoor kan een investering in intel goed uitpakken voor beleggers met een langetermijnvisie die graag een mooi inkomen wil opbouwen.

Intel lijkt ook goed om te gaan met crisissituaties. Het bedrijf realiseert zich dat ze technologisch gezien niet achter kunnen blijven. Het is concurrent AMD bijvoorbeeld eerder gelukt om een specifiek type chip te ontwikkelen dan Intel.

Om deze achterstand in te halen, heeft het bedrijf besloten te investeren in nieuwe productie fabrieken. Wanneer je investeert in Intel aandelen, is het belangrijk om in de gaten te houden of het Intel lukt om het gat te dichten.

De Intel stock price was tijdens de internetbubbel in het jaar 2000 op het hoogste punt ooit, de stock price Intel was toen meer dan €60,-. Na de internetbubbel zakte de Intel stock price terug tot iets boven de €10,-. 

Sinds het jaar 2010 stijgt de stock price Intel langzaam weer richting de hoogte van 2000. In 2021 topte de Intel stock price op zo’n €54,-. 

Interessante aandelen naast Intel Stocks

Wil je beleggen in andere aandelen? We hebben een hieronder een aantal interessante aandelen voor je op een rijtje gezet. Klik op de links om het artikel van deze aandelen te bekijken!

microsoft logo
Microsoft (MSFT)

Microsoft is opgericht in 1975 door Bill Gates en Paul Allen. Het bedrijf specialiseert en onderscheidt zich door het uitbrengen van een groot aantal computer gerelateerde zaken zoals besturingssystemen en kantoorsoftwarepakketten. Sinds 1986 staat het aandeel Microsoft beursgenoteerd aan de NASDAQ.

Het bedrijf is sinds de oprichting gigantisch gegroeid. Dit is natuurlijk ook te merken in de Microsoft koers, deze stijgt namelijk al jaren en het bedrijf staat op de lijs van bedrijven met de hoogste beurswaarde ter wereld. In het jaar 2019 was Microsoft maar liefst 1 biljoen euro waard.

apple
Apple (AAPL)

Apple, wie kent het niet? Jet Het introduceerde de eerste Apple computers genaamd Macs en verwierf daarmee veel bekendheid. In de recentere geschiedenis werd het meest iconische product van de 21ste eeuw geïntroduceerd: de Apple iPhone. 

door enorm innoverend te zijn op het gebied van smartphones en mee te groeien met daaropvolgende van smartphone-industrie heeft Apple een goede marktpositie weten te werven.Sinds 1980 is Apple al beursgenoteerd en is inmiddels één van de grootste bedrijven ter wereld en daarom niet meer weg te denken uit de huidige samenleving

Philips logo
Nokia

Nokia komt oorspronkelijk uit Finland en staat bekend als fabrikant van telefoons. Nokia was can 1998 tot 2012 wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele telefoons. In 2011 en 2012 verliest het bedrijf echter de strijd van Apple en haar snel aan populariteit winnende iPhone. In 2013 verkoopt Nokia het bedrijf aan Microsoft.

Het bedrijf Nokia blijft echter wel bestaan, maar ze richten zich voortaan op netwerkinfrastructuur en de ontwikkeling van nieuwe technologieën en het bedrijf heeft hier alle vertrouwen in. Het bedrijf blijft zich uitbreiden.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Intel Aandelen: Veelgestelde vragen

De koers van Intel aandelen is natuurlijk genoteerd op de NASDAQ markt en meer bepaald op de NASDAQ Global Select Market, de markt die de lijsten van technologiebedrijven in de VS en bepaalde buitenlandse bedrijven in deze sector van activiteit samenbrengt.

De fundamentele analysegegevens kunnen je helpen bij het vooraf opsporen van opwaartse trends in deze waarde, zoals de oprichting van nieuwe samenwerkingsverbanden, de ontwikkeling van innovatieve technologieën, de ondertekening van grote contracten of de overname van dochterondernemingen in verschillende bedrijfssectoren. 

De technische analyse zal uiteraard ook voor dit doel worden gebruikt?

Ja, de chipfabrikant keert al vanaf 1992 winstdeling uit. Intel aandelen kunnen dus een mooie optie zijn om dividend te vergaren, aangezien je bijna zeker bent van winstverdeling.

Daarnaast zullen de eindcijfers van Intel de niet tegenvallen, mits ze de komende jaren goed om gaan met het opvullen van de huidige chiptekorten.

Je kunt bij onze aanbevolen broker eToro Intel aandelen aanschaffen. Je kunt op dit platform veilig en gemakkelijk handelen.

Ja, als beginnende belegger zul je blij zijn om te horen dat je geld veilig is bij een online broker. Uiteraard is het wel belangrijk om zelf onderzoek te doen naar de broker waar jij wilt starten met handelen. De meeste online brokers worden gereguleerd door nationale of internationale financiële instanties.

Daarnaast zijn de meeste brokers ook verzekerd. Dat betekent dat een deel van je beleggingen sowieso veilig staat wanneer er echt iets gebeurt. 

Intel Aandelen: Conclusie

Intel creëerde in 1971 al de eerste commerciële microprocessor, maar het gebruik van de personal computer was niet wijdverbreid genoeg om de microprocessors winstgevend te maken.

Pas in je jaren 90 heeft Intel veel moeite gedaan om te investeren in nieuwe microprocessor ontwerpen om de snelle groei van de computerindustrie bij te houden. Tot heden is Intel nog steeds groot marktaandeelhouder van halfgeleiders.

Intel aandelen is erg volatiel, maar makt het op het moment erg goed. Het bedrijf is bezig met het realiseren van een fabriek in de Benelux.

Intel aandelen zijn ook te verkrijgen bij onze aanbevolen broker eToro. Bij deze broker weet je zeker dat je Intel aandelen veilig staan!

Intel aandelen kopen via eToro?

Snel en gemakkelijk kun je een account aanmaken bij eToro. Je kunt zo al binnen 10 minuten je eerste aandeel Intel aanschaffen!
begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven