Starlink Aandelen kopen en Starlink Koers

Starlink is een onderdeel van het bedrijf ‘SpaceX’ en is een project van Elon Musk, de man achter Tesla. Starlink maakt het mogelijk om met het gebruik van 42.000 satellieten razendsnel internet over elke plek in de wereld te verspreiden. Het Starlink Aandeel is dus erg interessant!

SpaceX is voorlopig (nog) niet op de aandelenmarkt, maar Starlink wel. Wil je meer weten over het kopen van Starlink Aandelen? Je leest het in dit artikel.

Starlink Aandelen Kopen - Stappenplan

Begin vandaag met eToro en koop jouw Starlink aandelen! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Als we kijken naar de Starlink aandelen koers, dan gaat deze van start vanaf halverwege 2021. Er is een piek geweest in november en op dit moment is de koers weer iets afgevlakt.

Wil je meer weten over wat dit betekent voor de aankoop van Starlink aandelen en wanneer het juiste moment is om in te stappen? Lees dan gauw verder, want in dit artikel bespreken we alles rondom de aandelen Starlink.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe kan ik Starlink aandelen kopen?

Starlink aandelen kopen kan via verschillende online brokers. We bespreken hieronder dat er verschillende opties zijn en waar je het beste op kunt letten voor jezelf wat betreft welke broker bij je past.

Aandelen Starlink kopen kan bijvoorbeeld ook bij eToro. eToro is een online broker die we je bij Bankr graag aanraden en een broker die erg handig is voor beginnende beleggers. Verderop worden twee brokers met elkaar vergeleken, dus bedenk van tevoren wat je graag wil zien bij jouw online broker.

Stap 1: Kies de broker voor jou

Eerst zul je een keuze moeten maken voor een broker die goed bij je past. Je weet zelf het beste wat je nodig hebt en waar jij je fijn bij voelt en ga daarom op zoek naar een broker die je kan geven wat je graag wil zien.

Verschillende brokers bieden verschillende opties. Zo zijn er brokers die je alleen laten handelen in CFD’s, maar zijn er ook brokers die veel meer bieden dan alleen dat. 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je op CFD’s te focussen, maar wanneer je ook geïnteresseerd bent in andere opties, is het misschien verstandig om je te richten op een broker die iets meer biedt.

Wat ook een doorslaggevend gegeven kan zijn, is of jouw broker gereguleerd wordt door een toezichthouder zoals bijvoorbeeld de Britse FCA of de Nederlandse AFM. Als dit het geval is, kun jij met een geruster hart je investeringen doen, aangezien je zo zeker weet dat er goed en veilig met je geld gehandeld wordt.

Kortom, er zijn veel verschillende factoren waar je op zou kunnen letten bij het kiezen van de perfecte broker voor jou. Hieronder laten we je een overzicht zien van brokers, in dit geval eToro en Plus500.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is een hele geschikte broker, omdat bijna iedereen met deze broker kan werken. De online broker heeft een hele overzichtelijke lay-out en is zeer gebruiksvriendelijk. En niet alleen hierom is het een perfecte broker voor beginnende beleggers.

Een van de redenen waarom het platform zo geschikt is voor beginnende beleggers is het feit dat het platform beschikt over een gratis demo-functie. Via deze demo-functie kun je eerst eToro ontdekken en kijken of beleggen überhaupt wel voor je is weggelegd. 

Je leert de risico’s wat makkelijker kennen en je kunt ontdekken wat er allemaal aangeboden wordt.

Na je gratis demo-functie kun je voor jezelf nagaan of je klaar bent voor het echte beleggen. Is dit het geval? Dan is het nog een fijn gegeven dat je bij eToro te maken hebt met een lage minimale inleg van $50 (€42). Zo loop je toch relatief weinig risico en is het beleggen voor de meeste mensen wel toegankelijk.

Naast de lage minimale inleg zijn er nog meer financiële voordelen te vinden bij eToro. Zo betaal je bijvoorbeeld 0% commissie over investeringen in aandelen en ETF’s. Dat is wel zo fijn als je overweegt aandelen Starlink aan te schaffen.

Wat ook goed is om te weten, is dat eToro wordt gereguleerd door de FCA. Dit is wel zo fijn als je zeker wil weten dat jouw geld in veilige handen is, zodat je met een gerust hart kunt beginnen met beleggen.

Tenslotte beschikt eToro ook over een CopyTrading functie. Deze functie zorgt ervoor dat jij kunt kijken bij andere succesvolle beleggers waarin zij hebben geïnvesteerd en je kunt er zelfs voor kiezen om hun hele portfolio te kopiëren. Zo kun je hun strategie geheel overnemen.

Dit is extra handig als je een beginnend belegger bent en nog de fijne kneepjes wil leren van andere beleggers.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Open je account

Wanneer het gelukt is met het kiezen van de online broker die bij jou past, kun je beginnen met een account aanmaken. Bij de meeste brokers doorloop je ongeveer hetzelfde stappenplan. Wij nemen in dit artikel eToro even als voorbeeld.

Meld je aan bij eToro

Als je de website van eToro bezoekt, zie je rechtsboven in de hoek de groene ‘Join Now’ button.

 Klik hierop en je zult nu een aantal gegevens moeten invullen om een account aan te maken bij eToro (e-mailadres en wachtwoord).

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Verifieer je account

Als je je e-mailadres en wachtwoord hebt ingevuld, zul je binnen de kortste keren een verificatielink in je mailbox ontvangen. Het enige wat je moet doen is op deze link klikken om je account te verifiëren.

Voltooi je profiel en zet geld op je account

Door alleen je e-mailadres en wachtwoord op te geven, kun je al beginnen met je gratis demo-account. Voor beginnende beleggers is het een goed idee om hier eerst even mee te oefenen, voordat je echt begint met een volwaardig account.

Ben je wel helemaal klaar om écht te beginnen? Nu moet je alleen nog je identiteitsbewijs scannen, je bankrekening koppelen aan je account, een vragenlijst invullen en je kennis van beleggen.

Als je klaar bent met dit proces, kun je geld op je account storten. Je hebt de keuze uit verschillende betalingsmethoden.

Een aantal van de vele betalingsopties

Stap 3: Starlink kopen

De laatste stap tot het kopen van jouw Starlink aandelen, begint nu. Ga op zoek in de zoekbalk naar ‘Starlink’ en je zult meteen de aandelen vinden.

Wanneer je hierop klikt, zie je de Starlink aandelen koers. Je kunt klikken op de knop ‘Handelen’ en nu begint de laatste stap echt. eToro leidt je door de volgende stappen en het is gelukt: je hebt Starlink aandelen gekocht.

Ben je helemaal klaar om te investeren in Starlink aandelen? Maak je account aan via eToro en begin! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Over Starlink Aandelen

Starlink is, zoals hiervoor beschreven, een onderdeel van het bedrijf ‘SpaceX’ en is een project van Elon Musk. Starlink is gevestigd in Redmond, Washinton en Elon’s doel met Starlink is de hele wereld sneller internet bieden.

De Starlink satellieten worden tegelijk gelanceerd in groten getale. De satellieten worden in een lage baan om de aarde geplaatst en dit zal ervoor zorgen dat zelfs de moeilijkste klanten bediend kunnen worden.

Starlink is een interessant project, en Elon Musk heeft laten zien dat veel andere projecten van hem succesvol zijn, wat maakt dat de Starlink aandelen interessant zijn om in de gaten te houden.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandelen Starlink nieuws

In november 2021 werd bekend gemaakt dat Elon Musk mogelijk met het Starlink project internet gaat leveren in Brazilië, in de afgelegen gebieden. Ook zou Starlink helpen bij het bestrijden van bosbranden en illegale ontbossingen, met behulp van betere verbindingen.

Ruimtevaartorganisaties, zoals bijvoorbeeld NASA, vragen zich af of het wel een goed idee is om zoveel satellieten rondom de aarde te laten cirkelen. Dit is omdat de kans op botsingen hiermee groter wordt. Maar daarentegen is SpaceX er bijna zeker van dat de Starlink satellieten voor bijna geen ruimteafval zal zorgen.

Naast de zorgen om ruimteafval is er ook de zorg over de verstoring van astronomische observaties.

Maar SpaceX heeft al hierop gereageerd. Ze zeggen dat ze hun satellieten voorzien van een minder weerkaatsende coating, waarmee ze minder in de weg zullen staan voor astronomen.

Verder is SpaceX en het Starlink project bijna dagelijks in het nieuws, omdat het een interessante ontwikkeling is. Wat betreft de Starlink aandelen koers, is het daarom interessant om deze ontwikkelingen in de gaten te houden. Allerlei soort nieuws rondom Starlink kan de koers doen veranderen.

Direct beginnen met Starlink Aandelen kopen? Maak je account aan bij eToro en begin vandaag!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Starlink aandelen koers op dit moment

De Starlink koers loopt vanaf juli 2021 en zat toen bijna op €0,00. Op dit moment staat de koers daar afgerond ook nog op, maar is de koers wel een stuk gestegen ten opzichte van het begin.

In november 2021 heeft de Starlink aandelen koers een behoorlijke stijging gekend en op dit moment ligt de koers al een tijdje stabiel. Hij is na de piek in november niet meer lager gekomen dan die voor 29 oktober lag.

Op 28 augustus 2021 kende de koers een kleine piek en stond deze op €0,00002361 en op 25 november 2021 heeft de Starlink koers zijn hoogtepunt bereikt, namelijk €0,00007634. 

Als je op 28 augustus €1000,- aan aandelen had gekocht, dan waren deze op 25 november €1000,- / €0,00002361 * €0,00007634 = €3.233,38 waard geweest.

De rekensom hierboven is gebaseerd op een klein piekje in augustus en een hoge piek in november. In heel de maand juli lag de koers echter nog een heel stuk lager en lag deze nóg dichter bij 0.

De rekensom had nog gunstiger kunnen zijn wanneer we de koers op 1 juli 2021 pakten, want toen stond deze op €0,00000017. Wanneer je toen had geïnvesteerd, had je op 25 november 2021 al een bijna een half miljoen euro gehad (€449.058).

Nu Starlink Aandelen Kopen?

Het is altijd een gok om aandelen van ieder bedrijf of project te kopen, dus in het geval van Starlink is het niet anders. Als we naar de koers kijken, kan het op een goed moment lijken om nu in te stappen, aangezien hij nu niet in een piek ligt, maar deze piek natuurlijk wel kan komen.

Of deze er komt, is altijd de vraag, maar het lijkt een veelbelovend project. En als met Starlink blijkt dat ze inderdaad de problemen in Brazilië bijvoorbeeld deels kunnen verhelpen, kan het project nog wel meer waard worden en kan dus de koers weer stijgen.

Om deze redenen is het een interessant aandeel om in de gaten te houden en het nieuws rondom Starlink te volgen. Beleggen brengt risico’s met zich mee, dus ook in dit geval.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Interessante aandelen

Als je je potfolio wil uitbreiden met interessante aandelen, naast Starlink, is het altijd interessant om te kijken wat er nog meer is. Hieronder laten we nog een aantal aandelen zien die je portfolio interessanter kunnen maken. Wil je nog meer beleggen? Lees dan ons artikel over de beste aandelen van 2022

Apple (AAPL)

Apple lijkt een bedrijf wat nooit stopt met groeien, iedereen kent wel iemand met een Apple product en er lijken alsmaar meer mensen te komen die dit merk aanschaffen. Apple blijft innoveren en daarom is het een aandeel voor op je lijst.

Google (GOOGL)

Onder Google valt zo veel meer dan je misschien in eerste instantie zou zeggen. Wanneer je hier een aandeel in koopt, doe je dat ook voor YouTube, maar ook voor de wetenschappelijke kant van Google. Hierom is dit ook een goed aandeel voor je portfolio.  

Tesla (TSLA)

Wanneer Elon Musk iemand is waarin je geïnteresseerd bent, is zijn bedrijf ‘Tesla’ natuurlijk ook een interessante om naar te kijken. Het doel van Tesla is om elektrisch rijden toegankelijk te maken voor iedereen en is een goed aandeel om in je portfolio te hebben.

Starlink Aandelen Kopen: Veel gestelde vragen

Starlink aandelen zijn een onderdeel van het bedrijf ‘SpaceX’ en is een project van Elon Musk. Het doel van Starlink is de hele wereld sneller internet te bieden.

De broker waar je het beste Starlink aandelen kan kopen als beginner, is volgens ons advies: eToro. Dit is vanwege de 0% commissie over aandelen, de gratis demo-functie, lage minimale inleg en nog meer voordelen.

De Starlink koers is grotendeels afhankelijk van hoe de ontwikkeling in het nieuws komt. Daarom is het belangrijk, als je geïnteresseerd bent in Starlink aandelen, de nieuwtjes rondom het project goed in de gaten te houden.

Investeren in Starlink is niet altijd een goed idee, want er komen ook altijd risico’s bij kijken. Maar het lijkt een veelbelovend project, en dus zeker de moeite waard om in ieder geval in de gaten te houden.  

De verwachtingen van de Starlink aandelen koers hangen heel erg af van hoe het project loopt en wie er allemaal geïnteresseerd zijn, maar de koers is sinds begin december redelijk stabiel.  

Starlink aandelen kopen: Conclusie

Dit moment kan misschien wel het juiste moment zijn om te beginnen met Starlink aandelen kopen. De koers lijkt even stabiel te zijn na een hoge uitschieter in november en wanneer het bedrijf weer goed in het nieuws komt, zal deze wel weer eens omhoog kunnen schieten.

Starlink is vaak in het nieuws en is een interessant project om te volgen, aangezien bijna iedereen wel benieuwd is of het project zijn doelen zal behalen. Ben jij geïnteresseerd in Starlink aandelen? Hou het nieuws in de gaten en bekijk de Starlink koers regelmatig om een goede keuze te maken voor jezelf.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven