Spotify stock kopen & Live Aandeel Spotify koers vanaf de IPO

Spotify Technology S.A.SPOT
0.80%
$303.40

Bij het verhandel van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen.

Spotify is een streamingdienst die het mogelijk maakt om miljoenen verschillende liedjes te luisteren. Daarnaast zijn er ook podcasts, verhalen en veel meer content op te vinden. Om te beleggen in het bedrijf is Spotify stock te koop.

Het platform is gratis te gebruiken, maar om zonder reclame te luisteren en toegang tot extra handelingen te krijgen, moet Spotify Premium worden aangeschaft. Op dit moment hebben zo’n 144 miljoen mensen wereldwijd een Premium abonnement op Spotify.

Spotify Stock kopen

Heb je interesse in het kopen van Spotify stock? Lees meer over de Spotify winst, Spotify als bedrijf én aandeel Spotify in dit artikel. 

Inhoud

Hoe koop je Spotify stock?

Spotify stock is bij verschillende brokers verkrijgbaar en daarom is het handig om te kijken welke broker geschikt is om het Spotify aandeel te kopen. Geen idee waar je moet beginnen? Hieronder leggen we uit hoe aandelen kopen werkt.

Bij het verhandel van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen.

Stap 1: Kies een geschikte broker

Een online broker is een platform waarop aandelen van verschillende bedrijven wereldwijd worden aangeboden. Om Spotify stock te kopen, kun je dan ook het beste gebruik maken van zo’n broker. Er staat dan ook advies bij zodat je zeker van je zaak kan zijn bij het kopen van een aandeel

Niet alleen aandelen worden aangeboden bij deze brokers. Ook CFD’s, ETF, grondstoffen en cryptocurrency’s zijn er te vinden, een enorm aanbod dus. Het is belangrijk om brokers met elkaar te vergelijken, want de kosten en de variatie in aanbod kunnen vaak verschillen. 

Voor het aandeel waar je interesse hebt, is het dus belangrijk om te kijken welke broker geschikt is voor jouw handelsstrategie. Let er ook of de gekozen broker wordt gereguleerd door een instantie. In Nederland zou dat bijvoorbeeld de AFM kunnen zijn. 

Wanneer je bezig bent met beleggen is het natuurlijk fijn dat je altijd op de hoogte bent van de gekochte aandelen. Veel brokers hebben daarom ook handige apps die op elk moment inzicht bieden.

Om de zoektocht naar de geschikte broker iets makkelijker te maken, hebben we een overzicht gemaakt met de voor- en nadelen van een aantal brokers. Zo kan jij in een oogopslag zien welke broker geschikt is voor jouw handelsstrategie

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Voor beginnende beleggers kan het moeilijk zijn om een goede broker met laag instapniveau te vinden. eToro is hier perfect voor. Met het gebruiksvriendelijke en overzichtelijke interface zorgt deze broker ervoor dat jij goed van start kan gaan met beleggen.

Het hoeft niet veel tijd te kosten: met eToro’s handige tools kun je makkelijk en snel een gediversifieerd portfolio opbouwen. De CopyTrading functie is hier namelijk speciaal voor gemaakt.

Met de CopyTrading functie wordt een overzicht getoond van de door eToro aanbevolen beleggers. Daarmee kun je de risicowaarde en het rendement van de afgelopen tijd inkijken. Daarnaast is het mogelijk om de portfolio’s van succesvolle beleggers over te nemen. Zo heb jij meteen een goed startpunt om te beginnen met investeren!

Beleggen neemt altijd risico’s mee, en daarom kan het fijn zijn om eerst te oefenen voordat je aan het echte werk gaat beginnen. Met de gratis demofunctie van eToro kun je oefenen met het beleggen van virtueel geld.

Dan ben je na een tijdje helemaal klaargestoomd wanneer je écht te gaan beleggen. Met de lage minimale inleg van €170,- kun je ook nog eens rustig instappen in de aandelenwereld.

Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om met eToro kosten te besparen, vergeleken met andere brokers. Dat komt doordat eToro 0% commissie rekent over beleggingen in ETF’s en aandelen.

Maar er worden niet alleen aandelen en ETF’s aangeboden bij eToro: bij deze broker zijn ook CFD’s, indexen, grondstoffen en forex trading beschikbaar. Het platform is ook nog eens gereguleerd door de Britse FCA (Financial Conduct Authority), en dus betrouwbaar.

De tools die eToro aanbiedt, zorgen ervoor dat jij als minder ervaren belegger binnen no-time weet hoe je slim en snel kunt beleggen. De lage kosten zorgen voor een laag risico en je kunt gemakkelijk een gebalanceerd portfolio opbouwen. De perfecte keuze dus voor beginners.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Maak een account aan

De eerste stap is gezet: je hebt een geschikte broker gevonden. Nu is het tijd om je aan te melden en een account aan te maken. Eigenlijk werkt dat bij zo goed als alle brokers hetzelfde en als voorbeeld hebben wij eToro genomen. 

Aanmelden bij eToro

Op de homepage van eToro kun je de knop ‘Join now’ vinden. Daar kun je een account aanmaken. 

etoro spotify stock
De drie beloftes van eToro

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

E-mail verificatie

Om je aangemaakte account te bevestigen, moet je deze verifiëren via de link die je in je mailbox hebt gekregen. 

Profiel voltooien en eerste geld storten

Na de E-mail verificatie kun je gebruik maken van het demo account om met virtueel geld alvast de eerste virtuele stappen te zetten op het platform. Voordat je het echte profiel kunt gebruiken zul je het aangemaakt profiel moeten voltooien door nog een verificatie te doen.

Deze verificatie bestaat uit het opsturen van een kopie van een identiteitsbewijs en het invullen van een vragenlijst. In de vragenlijst toetst de broker of jij genoeg kennis hebt over beleggen en je bewust bent van de risico’s. 

Zodra dit gebeurt is krijg je bericht van eToro en kun je geld storten op je account. Bij eToro kan dit via iDeal, PayPal, bankoverschrijving of één van de andere betaalmethodes. 

geld storten etoro paypal
Kies jouw favoriete betaalmethode en stort je eerste geld

Stap 3: Vind Spotify stock

Er zijn meerdere brokers die Spotify stock aanbieden, het aandeel is te vinden op het platform van je gekozen broker. Het aandeel Spotify is ook te vinden op eToro. Voer SPOT (de naam van Spotify stock) in de zoekbalk en de koers Spotify verschijnt op je scherm! 
Spotify Stock koers
De koers Spotify in eToro laat zien dat Spotify bedrijf een flinke stijging heeft gemaakt in het afgelopen jaar. De laatste maanden gaat het weer iets minder goed en is de koers aan het dalen.

Zodra je hebt geïnvesteerd vind je jouw investering terug in je portfolio aan de linkerkant van de eToro website. Als je naar je portfolio gaat zie je meteen of je op het aandeel Spotify winst hebt gemaakt of niet en kun je er voor kiezen om het aandeel te verkopen of niet. 

Ben je klaar om te beginnen met het kopen van Spotify stock? Twijfel niet meer en begin meteen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Over Spotify

Spotify is in 2006 opgericht door de Zweedse Daniel Ek en Martin Lorenzton. Hun doel was dat iedereen altijd en overal muziek zou moeten kunnen luisteren. Dat is al aardig aan het lukken. 

De streamingdienst biedt drie soorten abonnementen aan en heeft daarmee nu 144 miljoen betaalde abonnees. Daar wordt ook de meeste winst uitgehaald, maar een klein deel wordt verdiend vanuit advertenties.

Bij het verhandel van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen.

Er werd verwacht dat het Spotify bedrijf aan het einde van 2021 in 178 landen actief zal zijn. 

Jaarlijks brengt Spotify voor elke abonnee de ‘Spotify Wrapped’ naar buiten. Hiermee is bijvoorbeeld in te zien welke artiesten je het meest hebt geluisterd en wat je favoriete nummer was. Het zorgde ervoor dat Spotify stock met 11% steeg op de dag dat Spotify Wrapped werd gelanceerd. 

In 2018 besloot Spotify om het groter aan te pakken en kreeg een beursnotering op de New York Stock Exchange. Hier koos het platform voor een DPO (direct public offering). Het bedrijf kreeg een beurswaardering van ongeveer €24,5 miljard. 

Spotify investeert veel in de groei van het bedrijf en daarom is er nog geen winstgevend jaar geweest. De aankoop van alle muziek kost heel wat en de streamingdienst blijft veel inzetten op adverteren. De omzet blijft elk jaar wel enorm groeien. 

Spotify stock Nieuws

De coronapandemie heeft geen negatieve invloed gehad op de koers Spotify. Omdat het bedrijf sindsdien meer heeft geïnvesteerd in podcasts, is het sinds maart 2020 alleen maar beter gegaan met het aandeel Spotify. Inmiddels omvat Spotify zo’n 2,2 miljoen podcasttitels. 

Ondanks dat de pandemie weinig invloed heeft gehad, blijft de streamingdienst voorzichtig. Spotify heeft besloten om in 2021 30% minder werknemers aan te nemen. Wel is het bedrijf actief geworden op 85 nieuwe markten, wat ervoor zorgt dat een miljard nieuwe mensen toegang kunnen krijgen tot Spotify.

De koers Spotify heeft het de laatste maand lastig gehad en is dan ook met 22% gedaald. Dit kwam omdat de streamingdienst minder gebruikers binnenhaalde met het promoten van podcasts dan was verwacht. 

Het bedrijf zal, naast alle investeringen in podcasts, met meer nieuwe dingen komen. De Hi-Fi functie wordt toegevoegd voor premium abonnees, zodat er naar muziek geluisterd kan worden van cd-kwaliteit. 

In de toekomst op het aandeel Spotify winst maken? Zorg dan dat je nu alvast een account aanmaakt bij eToro! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Koers Spotify stock op het moment

De koers Spotify is in het afgelopen jaar ontzettend gestegen. Voorheen haalde de koers nog net de €200 niet, maar nu is een aandeel welgeteld €272,11 waard. Dat is een kleine domper gezien naar eerder dit jaar, toen de Spotify stock wel €304 haalde. 

Het aandeel Spotify is aan het dalen op dit moment en het bedrijf is niet zo zeer winstgevend. Wel maakte Spotify vorig jaar €7,2 miljard omzet en heeft het bedrijf €1,5 miljard in kas. Bij het kopen van Spotify stock, investeer je dus vooral in de potentiële groei van het bedrijf. 

Spotify is op dit moment de marktleider als het gaat om aanbieders van muziek. Maar dat betekent niet dat dat vanzelfsprekend gaat. Concurrent Apple komt er namelijk vlak achteraan. In 2020 werd Apple wel door Spotify van de troon gestoten op het gebied van het beste podcastplatform. 
 

Het is nog niet zover dat Spotify winst kan boeken maar er wordt vooral naar de toekomst gekeken, waar over het algemeen een positief beeld wordt geschetst van Spotify stock. 

Nu Spotify stock kopen?

Ondanks dat Spotify zich heeft uitgebreid op 84 nieuwe markten, is er erg weinig groei vergeleken het kwartaal hiervoor. Toch is het aandeel Spotify meer dan verdubbeld vergeleken het begin in 2018. 

Spotify stock wordt op het moment gezien als ondergewaardeerd. Als belegger kan het positief zijn, omdat de prijs van een aandeel nu ook is gedaald. 

Door de grote investeringen in podcasts door Spotify bedrijf, is het aan de belegger zelf om te kijken of die veel toekomst ziet in de wereld van de podcasts.

Spotify stock

Wil jij op Spotify winst boeken? Koop dan nu Spotify stock

Bij het verhandel van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen.

Op lange termijn is het een zeer goed idee om te investeren, maar wil je er snel winst uithalen, dan is het slim om Spotify stock over te slaan.  

Volgens Guardian Fund zal Spotify stock over tien jaar wel minstens vijf keer zoveel waard zijn als nu. Volgens het platform zal de winst sneller groeien dan de uitgaven van het Spotify bedrijf. Daarnaast benoemen ze dat het huidige dalen van de Spotify koers niet erg is, omdat het aandeel al meer dan verdubbeld is na het toetreden op de markt in 2018.

Dus het investeren in Spotify stock lijkt op het eerste gezicht niet de beste keuze, maar als je wat geduld hebt, kan het zomaar zijn dat je er in de toekomst dikke winst uithaalt. Bekijk anders ook onze lijst met aandelen die wel aan het stijgen zijn.

Als je bijvoorbeeld in 2018 €5.000 had geïnvesteerd toen de Spotify koers nog €89 was en deze verkocht had in 2021 toen de koers Spotify boven de €300 uit kwam had je (€5.000 / €89) * €304 – €5.000 = €12.078,65 winst gemaakt op het Spotify aandeel in 3 jaar tijd. 

Interessante aandelen naast Spotify stock

Lijken andere aandelen jouw ook interessant om in te beleggen? Hieronder staan een paar grote bedrijven waarvan je ook aandelen kunt kopen. Via de links kom je bij de artikelen. 

aandeel Google Logo
Google (GOOG)

Iedereen kent het bedrijf wel, en zo’n 95% van de Nederlanders maakte er de afgelopen vijf jaar gebruik van: Google, een van de grootste techbedrijven van over de hele wereld. Het moederbedrijf Alphabet bezit maar liefst tien dochterondernemingen.

Na een crash door de coronapandemie, staat het aandeel Google nu op een recordhoogte. De koers van het aandeel stijgt al jaren enorm. Heb je interesse in dit snel stijgende aandeel? Via onderstaande link kun je ons artikel over het aandeel Google lezen!

Bij het verhandel van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen.

amazon logo
Amazon (AMZN)

Het wereldberoemde bedrijf Amazon is een online winkel waar je van alles kunt kopen. Het bedrijf is uitgegroeid tot marktleider en die positie werd alleen maar verbeterd door de coronapandemie: mensen gingen natuurlijk meer bestellen. Door de lockdowns van over de hele wereld is Amazon als goede oplossing gevonden op het punt dat de fysieke winkels dicht waren. Erg bevordelijk voor het bedrijf. 

Heb je interesse in het aandeel Amazon? Via de link kun je ons artikel over de online shopping gigant lezen. 

Bij het verhandel van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen.

Aandeel shell
Shell (RDS.B)

Shell komt misschien niet altijd positief naar voren in de media, maar het bedrijf onderhoudt al jarenlang een sterke positie binnen de sector. Het is een van de grootste oliemaatschappijen ter wereld. Van oorsprong is het een Nederlands bedrijf, maar inmiddels doorgegroeid tot een grote speler.

De koers van Shell was tot november geleidelijk aan het kelderen, dit kwam door al het thuiswerken in de lockdowns. Inmiddels is de koers weer aan het stijgen. Ben je geïnteresseerd in het aandeel Shell? Lees hier ons artikel!

Bij het verhandel van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen.

Spotify stock: Veelgestelde vragen

SPOT (Spotify stock) is bij vele brokers verkrijgbaar. Ons advies is om eToro te gebruiken, die met handige functies het makkelijk maakt om in de beleggerswereld te stappen. Zo kun je eerst oefenen met virtueel geld voordat je echt aan de slag gaat en rekent het platform 0% commissie bij het handelen van aandelen en ETF’s. 

Nee, het Spotify bedrijf betaalt geen dividend uit, dat hangt nu dus op 0%.

Ja, hoogstwaarschijnlijk zal Spotify in de toekomst winstgevend zijn. Het bedrijf heeft veel geïnvesteerd in podcasts en ziet hier ook een goede toekomst in. Tot nu toe is de omzet van Spotify bedrijf elk jaar gestegen. Volgens de Guardian Fund zal Spotify stock in 2030 minstens vijf keer zoveel waard zijn als nu. 

Zoals eerder genoemd, raden wij de broker eToro aan. Vooral voor beginners is dit de beste optie omdat het een overzichtelijk programma is met handige functies die jouw goed van start laten gaan. Ook zal het, vergeleken met andere brokers, in kosten schelen als je voor eToro kiest. 

Voor het handelen in CFD’s raden wij vooral Plus500 aan. Deze broker is gespecialiseerd in CFD’s en biedt daarom de beste analysetools aan op dat gebied. 

Inmiddels zijn er steeds meer concurrenten voor Spotify doordat grote bedrijven als Apple en YouTube (Google) ook hun eigen streamingdiensten lanceerden voor muziek. Echter heeft Spotify door de ontwikkeling op het gebied van podcasts weer een unieke positie veroverd op de streamingmarkt. 

Spotify stock: Conclusie

We kunnen de conclusie trekken dat het de goede kant op lijkt te gaan met Spotify stock en dat het slim kan zijn om hierin te investeren. De coronapandemie heeft weinig tot geen invloed gehad op het bedrijf en daarom staat Spotify nog sterk in haar schoenen. 

Ondanks dat de Spotify koers de afgelopen maand is gedaald, is het bedrijf nog steeds op de goede weg. Het aandeel staat momenteel op €272,11, wat al meer dan een verdubbeling is van wanneer het bedrijf net op de beleggingsmarkt kwam in 2018. Bij Spotify ontvang je geen dividend. 

Spotify heeft het afgelopen jaar enorm geïnvesteerd in podcasts en ziet hier dan ook een mooie toekomst in. Dit heeft in 2020 een positieve invloed gehad op het Spotify aandeel. Inmiddels staan er zo’n 2,2 miljoen podcasttitels op de streamingdienst. 

Dus het kan handig zijn om nu een Spotify stock te kopen omdat er een grote kans is dat dit in de toekomst enorm goed uit kan pakken. Daarnaast is het aandeel nu goedkoper om te kopen vergeleken met een maand geleden!

Wil je Spotify stock kopen? Dat kan direct!

Op eToro heb je een makkelijk overzicht van allerlei aandelen en het is de perfecte broker om als beginnende belegger te starten. Beleg hier in Spotify stock.
begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven